'Sakın geç kalma bugün gel!'

'Sakın geç kalma bugün gel!'

27.02.2016 15:21:05

Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığının, çağımızın en korkulan hastalığı kanserle mücadele alanında erken teşhis oranını artırabilmek amacıyla oluşturduğu mobil kanser tarama merkezi Silivri'ye geldi. Kanserde erken teşhis hayat kurtarır düşüncesinden yola çıkan Sağlık Bakanlığı işte bu hedefle 40 yaş ve üstü kadınları “Sakın Geç Kalma, Bugün Gel!” sloganıyla ücretsiz taramaya davet ediyor.
Meme ve rahim ağzı kanser taramasının yapıldığı pembe renkli tır Yeni Mahalle, Çelebi Sokak eski Millet Hastanesi yanına park etti. Son 1 yıl içinde meme ultrasonografisi çekilmiş kadınlar sistem tarafından aynı sene içinde iki defa yapılması radyasyon açısından zararlı olduğu nedeniyle kabul edilmiyor.
Rahim ağzı kanseri taraması haftaya pazartesi gününden itibaren yapılması planlanıyor. Sonuçlarda herhangi bir şüpheli durum tespit edilirse veriler 10 gün içerisinde Ankara'da basılacak ve kişinin aile hekimine gönderilerek vatandaşla iletişime geçilecek.
Kanser Tarama Tırı, sabah 09.30 – 17.00 arasında hizmetinizde; ayaklarınıza kadar gelen böyle bir imkândan mutlaka istifade edin, mobil tarama tırında görev yapan radyoloji görevlileri sizleri bekliyor.
Haber:
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP