BASF’tan Silivrili çiftçi refahına katkı

BASF’tan Silivrili çiftçi refahına katkı

27.02.2016 15:20:13

Silivri Önder Çiftçi Derneği, çiftçilerin her geçen gün ilerleyen teknolojiye ayak uydurabilmesi, kaynakların etkin ve verimli kullanılması, dünya çiftçisiyle rekabet etme ve üstünlük sağlanması amacıyla işin eğitim ayağından taviz vermiyor.
Bu çerçevede 19 Şubat Cuma günü Silivri Park Hotel'de çözüm ortağı BASF firmasını ağırladı. Son teknoloji ile ürettiği tarım ilaçlarıyla yenilikçi çözümler sunarak ürünlere değer katmayı hedefleyen BASF, önemli tarım potansiyeline sahip Trakya'nın en çok ekimini yaptığı ürünler olan ayçiçeği, kanola ve buğdayın üretim tekniklerini tarım sektöründeki yenilikler üzerinden aktardı. Park Hotel Konferans Salonunda Silivri Önder Çiftçi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Metin Oral'ın ev sahipliğinde organize edilen seminer, BASF teknik çalışanı Ziraat Mühendisi Evren Gervan tarafından gerçekleştirildi.

ORAL, EĞİTİM İHTİYACININ ÖNEMİNİ ORTAYA KOYDU

Tarım Kredi Kooperatifi, Ziraat Odası Başkanlığı, Sebze Üreticileri Birliği, çeşitli tarım kuruluşları yetkilileri ve üretimle uğraşan çiftçi kesimin katıldığı seminerde açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Metin Oral, tarımla uğraşan kişilerin kalkınması ve ülke ekonomisinin gelişmesinde eğitim ihtiyacının önemini vurguladı. Tarım sektöründe iyi tarım uygulamalarını ve bilinçli tarımsal üretimi yaygınlaştırmak amacıyla eğitim programlarının devam edeceğini açıkladı.
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP