Sağlıkçılar HASGAL’da buluştu

Sağlıkçılar HASGAL’da buluştu

15.12.2017 09:45:43

Hasan-Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi Meslek Tanıtma Kulübü, sağlık mesleğini seçen mezunlarını son sınıf öğrencileriyle buluşturdu.

Hasan-Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi mezunları, Meslek Tanıtma Kulübü'nün davetiyle 12 Aralık 2017 tarihinde okulda bir araya geldi. Kulüp danışman öğretmenleri Saliha Demir ve Fikriye Tunçel'in başkanlığında okul rehber öğretmeni Serhat Epözdemir'in yardımlarıyla bir araya gelen HASGAL'ın 12. sınıf öğrencileri kariyerlerini belirlemek, meslek seçimlerini netleştirmek için gelen konukların fakültelerine ve branşlarına ait söylemleri dikkatle dinlediler. Diş Hekimi Bahar Aksan (2010 mezunu), Doktor Duygu Arslan (2011 mezunu), İstanbul Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Öğrencisi Ceylan Ceylan (2014 mezunu) ve İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencisi Bilgi Yecetürk konuk Meslek Tanıtma etkinliğinde yer aldı.
12. Sınıflar Kulüp Başkanı Ceren Alaca'nın sunuculuğuyla HASGAL'daki öğrencilik yıllarını, nasıl hazırlandıklarını ve okudukları üniversiteleri ve bölümleri ile ilgili dikkat edilmesi gereken ayrıntılar paylaşıldı.

“DİSİPLİNLİ VE DÜZENLİ ÇALIŞMA HEDEFE ULAŞTIRIR”
DUS sınavında başarılı sonuç alan Diş Hekimi Bahar Aksan uzmanlık için Pedodanti Bölümünü çocukları çok sevdiği için seçtiğini belirtti. Diş Hekimliğinin pahalı bir dal olduğunu ama sonucun buna değdiğini vurguladı. HASGAL'da gördükleri birçok dersin üniversitede onlara rehber olduğunu belirten konuklar ortak bir kararda; Disiplinli ve Düzenli çalışmanın insanı hedefine ulaştırdığını söylediler. Uzmanlıkta İngilizce'nin önemi vurgulandı. İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencisi Bilge Yücetürk İngilizce'nin dışında Almanca'nın da önemli olduğunu vurguladı. Ayrıca eczacıların girebileceği bir uzmanlık sınavının olduğunu belirtti (EUS).
Fakültedeki laboratuvar çalışmaların çok keyifli olduğunu belirtti. Eczane açmanın zorlaştığını söyledi. Katılımcılar sağlık alanlarının iş alanı olarak her zaman avantajlı olduğunu vurguladılar.
İstanbul Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğrencisi olan Ceylan Ceylan, bölümünü çok sevdiğini ve bir fizyoterapistin kısaca ne yaptığını öğrencilere anlattı. Ayrıca dönem birincisi olarak ayrıldığı ilk fakültesinden İstanbul Üniversitesi'ne nasıl ve ne şartlarda yatay geçiş yaptığını paylaştı. Program Okul Müdürü Ahmet Aksünger'in teşekkür konuşmasıyla son buldu.
Çok dolu ve bir o kadar da doyurucu olan buluşmada HASGAL ailesi büyük keyif aldı.

Haber Merkezi

  1. ali ali

    hasgal nitelikli mi niteliksiz mi

YORUM YAP