S. Esen Yönet, yeni döneme aday

S. Esen Yönet, yeni döneme aday

23.02.2019 10:50:55

Nurettin Sezginer'in vefatı üzerine Fatih Mahallesi Vekil Muhtarı olarak göreve atanan Sadiye Esen Yönet, yeni dönem adaylığını şöyle ilan etti: “Fatih Mahallesi'ni herkesin dostça yaşadığı, temiz, huzurlu ve güvenli bir mahalle yapma adına elimden gelen tüm gayreti göstereceğimi en önemli vaadim olarak ilan ediyorum. Bu mahalleyi bu mahallenin zenginliği olarak kabul ettiğimiz Roman vatandaşlarımız, gayrimüslimler, göçmenler ve her türlü etnik ya da dini gruba mensup vatandaşlarımız ile gençlerimiz ile kadınlarımız, çocuklarımız ile mahallemizin hafızası olan yaşlılarımızın deneyim ve tecrübeleri ile hep beraber yönetmeye talibim.”

Fatih Mahallesi Vekil Muhtarı ve Yeni Dönem Muhtar Adayı Sadiye Esen Yönet, adaylık kararını Hürhaber'e değerlendirdi.

“ÇEŞİTLİ STK'LAR VE DEVLET KURULUŞLARIYLA ORTAK ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜYORUM”
İlk olarak kendisini tanıtan Muhtar Adayı Sadiye Esen Yönet, “18.11.1960 Silivri doğumluyum. Eczacı teknisyeni Cihat Yönet ile evliyim ve iki çocuk annesiyim. 1980 yılından beri Fatih Mahallesi'nde ikamet ediyorum. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev aldım. İstanbul Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği'nin Silivri gönüllüsüyüm. Ayrıyeten gönüllü itfaiyeciyim. Turgut Reis İlköğretim Okulu'nda uzun yıllar Okul Aile ve Koruma Derneği Başkanlığı yaptım. Gönüllü olarak hizmet verdiğim Acil Müdahale Ekibi'nde 7 yıldır aktif olarak görev almaktayım. Acil Müdahale Ekibi'nde aldığım profesyonel eğitimler neticesinde ilçemizde yaşanan Selimpaşa ve Gümüşyaka sel felaketlerinde ayrıca Kumburgaz'da kaybolan çocukların aranmasına yardım için sahada destek verdim. Silivri'deki bazı okullarımızda olası afet ve acil durumlara karşı hazırlıklı, bilgili, bilinçli ve çevresini bilinçlendiren gönüllüler yetiştirmek amacıyla öğrencilerimize yönelik temel afet bilinci, ilk yardım, yangınlara müdahale ve arama kurtarma konusunda verilen eğitimlerde yer aldım. Silivri Manastır Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği'nin yönetiminde görev aldım, üyeliğim devam ediyor. Muhtarımızın vefatından önce son döneminde aza ünvanı ile görevimi gerçekleştirmekteydim. Bu sebeplerden dolayı mahalle halkıma hiç yabancı değilim. Mayıs 2018 itibari ile Sayın Kaymakamımız tarafından vekil muhtar ünvanı ile atandım. Halen Fatih Mahallesi Muhtarı olarak görev yapmaktayım. Bu durum benim için büyük bir tecrübe ve kazanım oldu.” dedi.

“KADINLAR, TOPLUM MİMARIDIR”
Kadınların yerel yönetime katılımı ve önemi üzerine konuşan Sadiye Esen Yönet, “Sosyal hayatın içinde kişisel gelişime ve öğrenmeye açık biriyim. Ömür boyu öğrenmeye ve öğretmeye varım. Kadınlar güçlü olmalı çünkü kadınlar yarınlarımıza yön verecek güçlü bireyleri yetiştirerek toplum mimarlığı yaparlar. Kadınlarımızın kendi ayakları üzerinde durabilen ve katılımcı demokraside sözünü esirgemeden söyleyebilen bireyler olabilmesini geleceğimiz için hayati görüyorum. Türkiye'de toplam nüfusun yarısını oluşturan kadınların yerel yönetimlerdeki ikincil konumda olması gerçeği değişmelidir. Mahalle kavram olarak yakın komşuluk ilişkilerinin kurulabildiği en küçük sosyal yapı olduğundan demokrasinin tam anlamıyla sindirilebilmesi için plan ve projelere temelden yani en küçük sosyal yapı olan mahalleden bu değişim başlamalıdır.” ifadelerini kullandı.

“MAHALLEMİN SORUNLARINI YERİNDE TESPİT EDİP DAHA SONRA BU SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN ÇALIŞIYORUM”
Mahallede yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar ile sıkıntılarına da değinen Esen Yönet, şunları kaydetti: “Sorunları ve ihtiyaçları tespit etmek için mahallemi sık sık dolaşarak kontrol ederim. Tavanlı Çekme Sokağı'ndaki bayıra düşme tehlikesine karşı korkuluk yaptırdık. Halim Uluşahin Caddesi'nde foseptik çukurunda olup kanala bağlı olmayan birkaç noktada kanalizasyon sorununun çözüme kavuşmasını sağladım. Şebnem Sokak'ta altyapıdan kaynaklı şikayetleri İSKİ'ye bildirdik. Konuyu çözmeye çalışıyorlar, yakın takipteyim. Şu anda taşmalara engel olmak amacıyla tedbiren rögar kapaklarımızı temizletmeye çalışıyoruz. Onun dışında şanslıyım galiba mahallemizin altyapısı yeni yapıldı. O yönden bir sıkıntımız yok. Turgut Reis İlkokulu ile temastayım. Okulumuzun binasının boyanarak yenilenmeye ve çeşitli fiziki iyileştirmelere ihtiyacı var. Bir de velilerimiz okul bahçesine oturma bankı istiyor. Silivri Belediyesi ile bu ihtiyaçların giderilmesi yönünde bir çalışmamız var.

“MADDE BAĞIMLILARINI TOPLUMA KAZANDIRMA ÇALIŞMALARINDA BULUNUYORUZ”
Mahallemizin dar sokakları ve otopark konusunda yaşanan sıkıntılar nedeniyle acil müdahale araçları olay yerine ulaşmakta güçlük çekiyor. En büyük sorunumuz bu. Bir de maalesef madde bağımlılarının oluşu… Emniyet ve Kaymakamlıkla beraber aileleri tedavi konusunda ikna etmeye çalışıyoruz. Madde bağımlılığı konusunda destek almak ya da tedavi olmak isteyenlerin tedaviye ücretsiz ve hızla ulaşması için çalışıyoruz. Güzel sonuçlar çıkıyor. Kabul eden ailelerimiz çok. Kişinin tedavi olma isteğini aile ve yakınları artırabilir. Kolay olmayan ve uzun bir süreç ancak bir kişiyi bile hayata kazandırsak bizim için kardır.”

‘AYIRMADAN, KAYIRMADAN, BİRLİKTE YÖNETELİM' ÇAĞRISI
31 Mart 2019 yerel seçimlerinde aday olma kararını değerlendiren Esen Yönet, “Vekil muhtarlık görevim sayesinde tecrübe sahibi oldum. Mahallemi çok daha iyi tanıyorum ve bu işi severek yapıyorum. Her şartta mahalle sakinlerime hizmet etmeyi şiar edindim. Silivri'nin kurum ve kuruluşlarını çok iyi biliyorum. Bu benim çalışmalarım ve hizmetlerim açısından çok büyük avantaj olacaktır. Fatih Mahallesi'ni herkesin dostça yaşadığı, temiz, huzurlu ve güvenli bir mahalle yapma adına elimden gelen tüm gayreti göstereceğimi en önemli vaadim olarak ilan ediyorum… Bu mahalleyi bu mahallenin zenginliği olarak kabul ettiğimiz Roman vatandaşlarımız, gayrimüslimler, göçmenler ve her türlü etnik ya da dini gruba mensup vatandaşlarımız ile gençlerimiz ile kadınlarımız, çocuklarımız ile mahallemizin hafızası olan yaşlılarımızın deneyim ve tecrübeleri ile hep beraber yönetmeye talibim.” dedi.

“MAHALLE SÖZCÜLERİ YAPILANMASI İLE HEM HALKIN DEMOKRATİK KATILIMINI SAĞLAMIŞ OLACAĞIZ, HEM DE BİRLİKTE DAHA İYİ HİZMET VEREBİLECEĞİZ”
Fatih Mahallesi'nde çok katılımcı ve insan odaklı yönetim anlayışıyla hareket edeceklerini sözlerine ekleyen Muhtar Adayı, “Seçildiğim takdirde sözcüler belirleyerek ve toplumun her kesiminden kanaat önderlerinin fikirlerini alarak mahallemizi hep birlikte katılımcı bir anlayışla yöneteceğim.” şeklinde konuştu.

YÖNET, KENDİSİNE DESTEK OLANLARA TEŞEKKÜR ETTİ
Destek veren tüm kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkür eden Yönet, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ve Silivri Belediyesi'ne katkılarından dolayı teşekkür etmek istiyorum. BEDAŞ, İSKİ, İGDAŞ kurumlarına ve İlçe Emniyet Müdürlüğümüze de ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum. Hiçbir zaman bizi üzmediler, her zaman taleplerimizi yerine getirdiler. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Muhtarlıklar Müdürlüğüne, Muhtarlar Derneği'ne, muhtar arkadaşlarıma destekleri için yürekten teşekkür ediyorum. Tüm mahalle sakinlerime yani kocaman aileme desteklerinden dolayı şimdiden teşekkür eder, saygılarımı sunarım.” diyerek sözlerini noktaladı.

AZA KADROSU HAZIR
Sadiye Esen Yönet'in yeni dönem aza heyetinde yer alan isimler ise şöyle: Cengiz Karabiber, Seher Kıvrak, Çiğdem Küçükoğlu, Akın Kurt, Günay Avcı, İsmail Karaçivi, Serpil Karagöz ve Çetin Kıyıcı...

Haber: Hazal BAŞARAN

YORUM YAP