Erdoğan: Gümüşyaka’ya kadın eli değmeli

Erdoğan: Gümüşyaka’ya kadın eli değmeli

23.02.2019 10:49:06

Yerel yönetim seçimi arifesinde seçildiği takdirde ekibiyle hizmetlerin, halk için ve halkla birlikte oluşturulmasına ve uygulanmasına örnek teşkil edecek yeni bir anlayış ortaya koyacaklarını söyleyen Gümüşyaka Mahallesi Muhtar Adayı Meral Erdoğan, “Saygıdeğer Gümüşyaka halkımız beni muhtar seçerse eğer kesinlikle pişman olmayacak” dedi.

“Gümüşyaka'ya Kadın Eli Değmeli” sloganıyla yola çıkan Muhtar Adayı Meral Erdoğan; seçildiği takdirde ayrımcı olmayan, dayanışmacı, katılımcı, çağdaş yaklaşımlı ve üretken bir muhtarlık anlayışı sergileyeceğinin altını kalınca çizdi. Mahallelinin çıkarlarını her şeyin üzerinde gördüğünü ve buna uygun toplumcu planlamalar yaptığını ifade eden Erdoğan, seçildiği takdirde gerçekleştirmek istediği projelerini de kamuoyu ile paylaştı.

“CUMHURİYET KADINIYIM”
Sözlerine kendisini tanıtarak başlayan Meral Erdoğan, “Çankırı Ilgaz doğumluyum. Yıllardır yaz kış Gümüşyaka'da oturuyorum. Zeytinburnu Belediyesi Zabıta Memurluğundan emekliyim. Şairim, şarkı sözü yazarıyım. Şiirlerim yazılı ve görsel medyada yayınlandı. Mesleğimin yanı sıra Zeytinburnu'ndaki yerel gazetelerde yıllarca köşe yazarlığı yaptım. İki şiir kitabım yayınlandı. Bir siyasi gazete (Haberde Ayrıntı), bir kültür sanat dergisi (Mavi Nil kültür Sanat Dergisi) çıkardım. Türkiye Şairler ve Şiir Sevenler Derneği Başkanlığını yaptım. Bestesi değerli hocam Nihat İncekara'ya ait olan Silivri şarkısının sözlerini yazdım, Silivri'ye armağan ettim. Google'a girip Silivri Şarkısı yazdığınızda karşınıza çıkacaktır. 100'e yakın şiirim TSM dalında bestelendi. TRT'ye giren eserlerim var. Sanat çalışmalarımdan dolayı çeşitli kurumlardan sayısız ödüller aldım. İzmir Urla'da bulunduğum dönemde Cumhuriyet Kadınları Derneği'nde aktif görev aldım. 2004 yerel seçimlerinde Urla'da bulunduğum mahalleden muhtar adayı oldum, 10 yerli adayın içinde eski muhtara yenildim, seçimi kaybettim. Laik, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı bir Cumhuriyet kadınıyım.” dedi.

“YEREL YÖNETİMDEKİ TECRÜBEM NEDENİYLE BİR MAHALLE NASIL YÖNETİLİR ÇOK İYİ BİLİYORUM”
Adaylığına ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Emekliliğimi şair olduğum için şiir ve şarkı sözü yazarak geçiriyorum. Yapı gereği çok hareketli bir insanım. Oturmak bana göre değil. Görev yaptığım yıllarda yıllarım bir fiil sokaklarda çalışarak, koşturarak geçti. Belediyecilikten gelen 20 yıllık bir tecrübem var. Bir mahallenin nelere ihtiyacı var, nasıl yönetilir çok iyi biliyorum. Böyle bir işe ihtiyacım vardı. Onun için muhtar adayı olmaya karar verdim. Gümüşyaka turistik bir yer. Diğer çevre mahallelerden geri kalmayı hak etmiyor. Kısacası Gümüşyaka'ya bir bayan elinin değmesi gerek. Bu sloganla yola çıktım. Çağdaş bir mahalle, şeffaf bir muhtarlık, hizmet için varım. İddialıyım. Geçmişim başarılarla dolu.
Bilgi, birikim ve tecrübemi Gümüşyaka için harcamak istiyorum. Gümüşyaka halkımız beni muhtar olarak seçerse eğer Gümüşyaka'yı Silivri'nin dışarıya açılan penceresi yapacağım. Çünkü muhtar bir mahallenin gözü kulağıdır. Muhtar çalışmazsa o mahalle geri kalır. Merkezi idare, kurumlarımızla istişarede bulunup kalan ömrümü Gümüşyaka için harcayacağım. Mahallemiz ve mahalle sakinlerimiz, kadınlarımız, sokak hayvanlarımız için yapacağım çok güzel projeler var.”

SEÇİLMESİ DURUMUNDA İLK YAPACAKLARINI SIRALADI
Seçildiği halde neler yapacaklarını tek tek anlatan Muhtar Adayı Erdoğan, ilk etaptaki eylem planını şöyle özetledi:
1- Çalışmalarımı bilgisayar ve arşiv sistemine göre yapacağım.
2- Mahallemizin huzuru ve emniyeti açısından kayıtları olmayan vatandaşlarımızı tespit edip, Jandarma karakolumuzla istişarede bulunarak kayıt altına alacağım.
3-Cadde ve sokaklarımızın, parklarımızın temizliğine önem verip, anında çözüm getireceğim.
4- Gümüşyaka grubumuzla kuruluş çalışmalarına başladığımız, çevreyi koruma ve güzelleştirme amacı taşıyan, Gümüşyaka Çevreyi Koruma ve Güzelleştirme Derneği'mizi en kısa zamanda hayata geçireceğiz. Bahar mevsiminde her sene ağaçlandırma kampanyası düzenleyeceğiz. Gümüşyaka'da ağaçlandırılmadık yer bırakmayacağız.
5-Mahalle sakinlerimizden oluşan gönüllü çalışacak ekipler kurarak, cadde, sokak, park, sahil şeridimizin bakımlı, temiz olması için her bahar temizlik kampanyaları düzenleyeceğim.
6-Otobüs hizmetinin Papatya'ya kadar çalışmasını mutlaka sağlayacağım.
7- Belediyemizle işbirliği yaparak otobüs duraklarımıza kütüphane koyduracağım.
8- Gümüşyakalı kadınlarımızla ayda bir defa Cumartesi günü muhtarlık ofisinde çay sohbeti toplantıları düzenleyeceğim Mutfaklarımızdaki yangını en çok kadınlarımız biliyor. Mahallemizde maddi manevi ihtiyacı olan ailelerimizle, zengin ailelerimiz arasında köprü olacağım, bir elin verdiğini bir el görmeyecek.
9-Yaya köprüsünün altından cadde boyu giderken 101 markete varmadan sağ köşede bakımsız halde bulunan parkı kullanılır hale getireceğim, ağaçlandıracağım. Belediyemizle istişarede bulunup kadınlarımızın ev ve el ürünlerini, hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimizin süt gıda ürünlerini, ağaç fidelerini, çiçeklerini sergileyeceği gündüz pazarını burada hayata geçireceğim.
10- İş arayan gençlerimiz, sakinlerimiz için, işçi arayan esnaf ve fabrikalarımız için muhtarlıkta bir pano oluşturacağım. Takibini yapacağım.
11- Belediyemizin de desteğini alarak, sokaklarımızda yaşayan sokak köpekleri ve kedilerimizin beslenmeleri, barınmaları için gereken neyse yapacağım. Mahallemiz de aç hayvan kalmayacak.
12-Çarşamba pazarımızın daha düzenli hale gelmesi ve esnafımızın haklarını korumak için Pazarcılar Derneği'nin hayata geçirilmesini sağlayacağım.
13. Belediyemizle istişarede bulunup, belirli saatlerde gece pazarına gidiş ve dönüşler için servis aracı koyduracağım.
14- Beldemiz sınırları içinde bulunan okullarımızın okul aile birliği toplantılarına katılıp, okullarımızın ve fakir çocuklarımızın ihtiyaçlarının karşılanması için elimden geleni yapacağım.
15- Silivri'de bulunan Yaşlı Bakım Evi'nin bir şubesini mahallemizde hayata geçirip, yaşlılarımıza evlerinde tıbbi bakım hizmetini sağlayacağım.
15-En kısa zamanda TSM ve Türk Halk Müziği korosunu hayata geçireceğim.
16-Asfaltlanmayan ara sokaklarımızın asfaltlanması için Büyükşehir ve Silivri Belediye Başkanlığımızla istişarede bulunup asfaltlanmasını sağlayacağım. Mahallemizde asfaltlanmayan sokak kalmayacak.
17- Gümüşyaka esnafımızı sık sık ziyaret edeceğim, sorunlarını dinleyip birlikte çözümler üreteceğiz.
18. Mahallemizde çok büyük bir ihtiyaç olan tarım ve hayvancılık kooperatifini hayata geçireceğim.

“GÜMÜŞYAKA'YI ÖRNEK MAHALLE YAPACAĞIZ”
Seçmenlere açık yüreklilikle seslenerek desteklerine talip olan Erdoğan, “Saygıdeğer Gümüşyaka halkımız beni muhtar seçerse eğer kesinlikle pişman olmayacak. Belediyeden gelen bilgi, birikim ve tecrübelerimle, mahalle sakinlerimizle birlikte, beraber çalışarak mahallemizi örnek bir mahalle yapacağız. Yazılı ve görsel medyanın da sık sık adından söz edeceği konuma getireceğiz.

“TÜM GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIMIZA SÖZ VERİYORUZ”
Tüm bu projelerimin başarıya ulaşması için muhtar azalarımızla birlikte canla başla çalışacağız. Kaymakamlık, Valilik, Belediye Başkanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Karakolumuz ile koordineli bir çalışma içerisinde olacağız. Muhtarlık yan gelip yatma yeri, başka işte çalışma yeri değildir.

“KİMSEYİ MAHÇUP ETMEYECEĞİM”
Beni muhtar seçerseniz eğer başka hiçbir işle iştigal etmeyeceğim. Belediye zabıtasından emekliyim. Bundan sonraki hayatımda bütün vaktimi, zamanımı siz değerli halkımız için ayıracağım. Emeklilikte tüketmekten yoruldum, üretmek, çalışmak istiyorum. Bana bu şansı verirseniz eğer asla pişman olmayacaksınız. Mutlu günlerinizde düğünlerde, bayramlarda, acılı günlerinizde, cenazelerinizde yanınızda olacağım, sizden biri, ailenizden birisi olacağım. Telefonum mahalle sakinlerimizin acil durumları için 24 saat açık olacaktır.” şeklinde konuştu.

Haber:
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP