Bu bir tanıtımdır
İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kara, Silivri Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret ederek AFAD Gönüllüsü Eğitimleri'ne katılan öğrencilerle bir araya geldi.
İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kara, Silivri Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret etti, Zabıta Müdürü Uğur Tozlu ile bir araya geldi. Ziyaret kapsamında, merkezde yürütülen AFAD Gönüllüsü Eğitimleri'ne katılan üniversite öğrencileriyle bir araya gelen Kara, gönüllü gençlerle sohbet ederek çalışmaları yerinde inceledi.
Afet bilinci ve gönüllülük esasına dayalı eğitimlerin önemine dikkat çeken Prof. Dr. Kara, gençlerin bu alandaki duyarlılığını ve katılımını memnuniyetle karşıladığını ifade etti. Ziyaret sırasında Silivri Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nde yürütülen projeler, afet yönetimi süreçleri ve hazırlık çalışmaları hakkında da detaylı bilgi aldı.
Gençlerin afetlere hazırlık konusunda bilinçlendirilmesinin büyük önem taşıdığı vurgulanırken, üniversiteler ile yerel yönetimler arasındaki iş birliğinin bu tür çalışmalarla daha da güçlendiği belirtildi. Ziyaret, hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.
Seda ŞİMŞEK






