Para Dedektifi Gündönümü Çiftliğinde

Para Dedektifi Gündönümü Çiftliğinde

11.05.2018 16:00:08

Cem Seymen'in Pazar günleri CNN Türk'de yayınlanan Para Dedektifinin bu haftaki konuğu Gündönümü Çiftliği'nin kurucusu Aysun Sökmen...

Gündönümü Çiftliği'nin kurucusu Aysun Sökmen ile geçtiğimiz günler bir program çekimi gerçekleştiren Cem Seymen, sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu: “Gıda sektörü bir kaç tane küresel şirketinde elinde. Tohum üretiyorlar, yem üretiyorlar, ilaç üretiyorlar, gübre üretiyorlar ve gelişmekte olan ülkelere satıyorlar. Zehir yediğinin farkında olmayan milyonlarca insan hastanelerde, doktor kuyruklarında kanserle mücadele ediyor. Ben yerli kaynaklarımızla binlerce yıllık Anadolu tarım geleneğini sürdürürsek doğal tarımla sağlıklı gıdayı bol bol üreteceğimizi düşünüyorum. Kimsenin zehirli tohumuna ihtiyacımız yok, yerel tohumumuz var. Sadece üniversiteler bilim üretip bu tohumları ıslah etmeli. İthal hayvan en büyük ayıbımız. Kendi türümüz neden olmasın? Niye kimyasal gübre ithal edip topraklarımızı zehirleyelim? Hayvancılığı destekleyip çayırlarımızı milyonlarca hayvanla buluşturalım. Yem ithal edeceğimize meraları çoğaltalım.
Ya da... Küresel gıda şirketlerinin tekeline mahkum müşteri oluruz. Tercih bizim.”
Gündönümü Çiftliği'nin kurucusu Aysun Sökmen ile buluşmasının duyurusunu yapan Seymen, “Bu hafta olağanüstü güzellikte bir doğal çiftliğe götüreceğim sizi. Küresel gıda tekeline inat bir avuç yüce gönüllü insan toprağımızı, hayvanımızı, gıdamızı korumak için doğalını üretiyor.
Valla yel değirmenleriyle savaşmak zor. Olsun. Kararlıyım. Tarım ürettireceğim Türkiye'ye. Köylülüğü itibarlı günlerine geri döndürüp baş tacı yapacağım. Çiftçilik yaptığı için kendisiyle gurur duyan çalışkan gençleri bir araya toplayacağım. Bu da benim hayalim. Var mı itirazı olan? Var mı sen hayal görüyorsun diyen? Burası Türkiye. Ben başaracağım. Yolumuz açık olsun...”
Haber Merkezi

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki
Sonraki » AK Gençlikte yürütme kurulu tamam

YORUM YAP