Pala: Çarpıp kaçmak bu kadar kolay olmamalı, cezasız kalmamalı!

Pala: Çarpıp kaçmak bu kadar kolay olmamalı, cezasız kalmamalı!

25.11.2021 13:23:42

Kumburgaz- Güzelce D-100 karayolunda meydana gelen kaza nedeniyle yavaşlayan sürücü Erkan Pala, aynı esnada arkasından gelen plakasız kamyonetin kendilerine çarptıktan sonra kayıplara karışan sürücüsü ve adalet arıyor.

Trafik canavarının klasik tanımlarından biri Pala Ailesinin başına geldi. Kendilerine çarpan kamyonet sürücüsü arkasına bile bakmadan plakasız aracı ile olay yerinden kaçtı.

Yaşadıkları travma, yaralama ve maddi hasar için adalet arayışında olduklarını belirten Erkan Pala başından geçen olayı şöyle anlattı: “23 Kasım 2021 tarihinde İstanbul'a 2 çocuğum ve esimle yola çıktık. Seyir halindeyken Kumburgaz- Güzelce D-100 karayolunda bir kaza olduğunu fark ettik. Trafik yavaşladı ben de haliyle aracımla yavaşladım. Tam o esnada yavaşlar yavaşlamaz arkadan kırmızı bir kamyonet aracımıza çarptı.  Çarptıktan sonra da yan bağlantı yolundan, alt geçitten Jandarma istikametine doğru stabilize yol girip İstanbul Büyükçekmece'ye doğru kaçtı.

Biz de Kumburgaz Jandarmasına sığındık. Çarpmanın etkisi ile eşimin alnı yarıldı, çocuklarım küçük olduğu için hem kazanın hem de annelerinin yaralı durumundan dolayı psikolojileri bozuldu. Sağ olsun Jandarma ambulans çağırdı gerekli müdahaleleri yaptılar.

Video görüntülerinde aracı bariz bir şekilde görülüyor ancak plakası olmadığı için sürücüyü tespit edemedik. Bize çarpıp kaçan kırmızı doch kamyonet. Bölgeye polis baktığı için ifademizi verip şikâyetçi olduk. Kazanın etkisiyle aracımızda meydana gelen hasarın tespiti yapıldı. Sonrasında Kumburgaz'dan ayrılıp Silivri Devlet Hastanesinde eşim için rapor aldık dosyaya eklettik. Büyükçekmece Adliyesinde suç duyurunda bulunduk.”

Pala, “Çarpıp ardına bile bakmadan kaçmak bu kadar kolay olmamalı ve cezasız kalmamalı” derken yaralama ve kaza travmasının yanı sıra ciddi de bir maddi hasar ile karşı karşıya olduklarını belirterek, kayıplara karışan sürücünün kimliğinin bir an önce belirlenip, yaptıklarının hesabını adalet ve yasalar karşısında vermesini istiyor.

Pala, kendilerine çaptıktan sonra kamyonet sürücüsünün kaçış görüntülerinin Kumburgaz Jandarması da Polis Karakolunda da mevcut olduğunu belirtti.

YORUM YAP