Otoparkın projesi

Otoparkın projesi

28.04.2016 10:31:34

Silivri'de iktidar ile muhalefet arasında yıllardır gerilime neden olan çarşıdaki katlı otopark konusunda Anıtlar Kurulu engeli de ortadan kalktı.
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, eski belediye binasının yapımını da şart koşan Anıtlar Kurulu ile konu üzerinde anlaşmaya varıldığını ve yatırım projesi için onayın çıktığını müjdeledi. Kararın belediyeye tebliğ edilmesini beklediklerini belirten Işıklar, en kısa sürede yatırıma başlayacakları ve çalışmayı tamamlamayı hedeflediklerini belirtti.
Silivri'nin en önemli sorunlarından biri olan otopark sıkıntısını ortadan kaldıracak Yer Altı Otopark Projesi, Silivri Kaymakamlığı yanında hayata geçecek. Silivri Belediyesinin kendi imkânlarıyla hayata geçireceği Yer Altı Otoparkı, 3 katlı toplamda 357 araç kapasiteli olacak. Yapılan düzenlemelerde taksi durakları mevcut yerlerini koruyacak.
Kaymakamlık binasının yan ve arka tarafında yapılacak otopark yatırımı aynı zamanda bölgeye çevre düzenlemesi açısından da zengin bir sosyal aktivite alanı kazandıracak. Silivri'nin dokusuna uygun mimari dokunuşlar ile otopark yatırımı ile sadece önemli park ihtiyacı karşılanmayacak aynı zamanda kent vizyonunun değeri arttırılacak.

Haber MERKEZİ

YORUM YAP