Sevginar Sali

Nerede kalmıştık!?

Yaklaşık olarak bir haftadır görüşmüyoruz… Ne kadar çok ve acı şey oldu bu süre içinde…
Ukrayna'da silahların gölgesinde yaşam alt üst olurken, yaşadığımız dünyada insanlık çığlık çığlığa sıradaki darbesini yemeye başladı.
Bölgemiz ve ülkemize çok değerli katkıları bulunan iş insanı Andon Arakelyan'ı kaybettik. İnci Abla ile ard arda bize yaşattıkları vedalar, her ne kadar hayattayken kazandırdıkları çok olsa da, gidişlerinin yerini tutmaya yetişmedi… Huzur içinde uyusun Andon Bey, eşi Alev Arakelyan'a da sabır diliyorum…
Aile büyüğümüzün rahatsızlığına çare düşünürken, birkaç gün içinde kaybı ile baş etmenin çaresini arama aşamasına geçtik. Pek tabi öncelikle henüz hayatta olan annesi ile babası, sevgili eşi ve çocukları, kardeşleri Ayşegül ve Ercan Dayım için çok güç bir durum. Hayattayken hiç kimseyi kırmayıp, pamuk gibi bir kalple bu hayatta var olmayı başaran Şenol dayıma bir kez daha Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı ile çokça sabır diliyorum. Mekânı Cennet olsun. Onu daima yüzünden her durumda eksik etmediği o bilindik tebessümü ile yad edeceğiz.
Taziyeleri ile acımızı paylaşan herkese bu vesile ile bir kez daha teşekkür etmiş olayım.
Biriken gündeme dair birkaç konu var onları ele alarak verdiğimiz arayı kapatmaya çalışalım…

CHP'YE YAKIŞMADI
17 Şubat'ta vefatının 21. yıldönümünde Silivri'nin değerli şahsiyetlerinden merhum Dr. Cemal Kozanoğlu için belediye bir anma etkinliği düzenlendi. İlçemizde eğitimden, sağlığa, kültür ve tarihimize önemli katkılarda bulunan Kozanoğlu'nun hatıra ve mirasının yaşatılması ziyadesiyle hak edilen bir vefadır. Her konuya hassasiyet ile yaklaşım göstermeye çalışan CHP İlçe Yönetimi'nin, programa katılım göstermemesini damadı Selami Değirmenci üzerinden siyasi bir öfke sonucuna yormayı yakıştıramıyorum. ‘Silivri Belediye programına katılım sağlamamak yönelimi' de içeriğe bakılınca anlamını yitiriyor. İnşallah başka daha makul bir sebebi vardır ama ortaya çıkan tablo CHP'nin birleştirme, politik ayrıştırmaları tetikleyen hakim genel siyasi anlayışa karşı savunduğu beraberlik iddiasına uygun düşmedi.
Silivri'nin ortak paydasında ve değerlerinde birleşememek, siyasi angajmanlarımızı bu noktalarda bir kenara bırakamamak kazanç değil, her daim zarar getirir.
CHP bu hususta yerel iktidar kadar sorumluluk sahibi. İster inkâr etsin ister, kabul; durum bu…

GELECEĞE YATIRIM!
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın eğitime destek projeleri kapsamında, 2021 yılında üniversite 1. sınıfa başlayan öğrencilere 500 TL destek ödemesi yapıldı ve Milli Savunma Üniversitesi sınavına girecek adayların 130 TL olan sınav başvuru ücretlerini karşılandı. Silivri Belediyesi bu alandaki çalışmalarına bir yenisini daha ekledi ve ilçemizde ikamet eden Yükseköğretim Kurumları Sınavına (TYT-AYT-YDT en fazla iki sınav için) girecek olan öğrencilerin sınav başvuru ücretleri Silivri Belediyesi tarafından karşılanmak üzere başvurular toplanmaya başlandı. Toplumun her kesimine dokunma yaklaşımının yerel yönetim güzelliği yanında Yılmaz siyaseten ağırlıklı ve kadınlar temelli ortaya koyduğu stratejisinde gençler ile anlamlı bir tamamlanmaya yol açtı. Bu alanda açılan parantezin uzunluğu arttıkça gençlerin ötesinde siyasi geleceğe yararı da belirginleşti. Genel siyaset aktörleri de bir süredir gençleri keşfetti. Kadınları keşfeden kazanır da gençler politik kazançların sürdürülmesi yönünde temel dinamik olarak düşünülmeli.
Silivri Belediyesi'nin geçen dönemden bu yana gerçekleştirdiği yaş almış büyüklerimiz ve yardıma ihtiyacı olan yalnız, özel bireylere yönelik evde bakım ve temizlik hizmetini de çok değerli buluyorum. Bunun reklamı sabahtan akşama yapılmaz, yapılamaz da hayata tutunmak için destek almaları zorunlu olan bireylere yönelik hizmetler ve yerine getirilmesi yine de çok kıymetlidir.

SPOR
Sportif konularda çok keyifli neticeler yaşıyoruz bu aralar…
Silivri Çağrıbey Spor Kulübü ile Silivrispor'un bu dönem yakaladığı çizgiye son olarak değinmek isterim.
Kızlarımızın ortaya koyduğu performans harikulade. Başarıları daim, yolları her zaman açık olsun.
Silivrispor o kadar fırtınanın ardından küllerinden yeniden doğmak adına ciddi bir irade ve farklı bir soluk kazanma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Sporda skor da etkili kuşkusuz ama sahadan çok tribünlerden yayılan coşkuyu hayranlıkla izlerken buluyorum kendimi. Buradaki ruh paha biçilmez. Silivrispor'un yeni dönemde ortaya koyduğu kulüp anlayışında emeğe geçen herkesten Allah razı olsun. Bazı fedakarlıklar çok güzel sonuçlara gebe oluyor. Silivrispor'da da tam olarak yaşanan bu. Kulüp Başkanı Akgün Duru nezdinde bir kez daha bu güzelliğe sebep olan herkesi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.

YORUM YAP