Necip Sarıbekir’de Elektrik-Elektronik Teknoloji alanı faaliyette

Necip Sarıbekir’de Elektrik-Elektronik Teknoloji alanı faaliyette

13.01.2022 09:45:16

Silivri Necip Sarıbekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2021-2022 eğitim-öğretim yılında Elektrik-Elektronik Teknoloji alanını faaliyete soktu.

Silivri Necip Sarıbekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2021-2022 eğitim öğretim yılında sektörde ihtiyaç duyulan nitelikli iş gücünün yetiştirilmesine katkı sağlamak amacıyla mevcut bölümlere ilave olarak “Elektrik- Elektronik Teknoloji” alanında da eğitim-öğretim faaliyetlerine başladı.

Okulda Elektrik- Elektronik Teknoloji alanında son teknolojiyle donatılmış 4 adet atölye ve 1 adet bilgisayar laboratuvarı kurularak öğrencilerin eğitim-öğretim faaliyetlerini sağlamasına imkân sunuldu.

Okul, öncelikle sanayi kuruluşlarında endüstriyel bakım ve onarım ihtiyaçlarını gidermede ve diğer kurum ve kuruluşlardaki elektrik tesisat ve teçhizatın bakım ve onarımlarının yapılması konusunda kalifiye eleman yetiştirmek üzere “Endüstriyel Bakım ve Onarım” dalında faaliyete başladı. Bu alanda okulun 34 öğrenci kontenjanı bulunmakta.

Okul Müdürü Ahmet Sevgin, “Bölümün açılması ve donatılması için büyük gayretler sarf ettik. Öğrencilerimizi AB projeleriyle Avrupa'daki paydaş ülkelerin sanayi ve staj faaliyetlerini yerinde görüp bu faaliyetlere katılma fırsatı sunmak için proje çalışmalarına da başladık.” dedi.

 

YORUM YAP