Narinç: Kıymetli bir misyona sahibiz

Narinç: Kıymetli bir misyona sahibiz

26.04.2022 12:52:12

Bu bir tanıtımdır 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 102. Yıl kutlama töreninde velilerine seslenen Odak Okulları Silivri Kampüsü Müdürü Gülgün Narinç, “Türkiye Cumhuriyeti'nin yılmaz bekçilerini yetiştirmek ve onun devamlılığını sağlayabilmek adına çok çok kıymetli bir misyona sahibiz. Bunun bilinciyle çocuklarımıza duyduğumuz inancı ve güveni de her daim yüreklerimizde hissetmekteyiz.” dedi.

Odak Okulları Silivri Kampüsü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 102. Yıl kutlama programını 23 Nisan 2022 Cumartesi günü, okul bahçesinde düzenledi. Programa İlçe Kaymakamı Tolga Toğan, İBB ve Silivri AK Parti Belediye Meclis Üyesi ve Odak Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Yazıcı, MHP Belediye Meclis Üyesi Gökalp Kalaycı, öğretmen, öğrenci ve velileri katıldı.

Kutlama programı, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder, Büyük devlet adamı Gazi  Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunarak başladı, akabinde İstiklal Marşımız okundu.

MÜLKÜT: DÜNYA ÖLÇEĞİNDE EŞSİZ BİR LİDER

Odak İlkokulu Müdürü Zehra Mülküt, törende yaptığı konuşmada şu ifadelerine yer verdi: “Bugün, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 102. yılını kutluyoruz.

Demokrasi yolunda atılmış olan bu ilk adımla başlayan yönetim sistemimizdeki büyük değişim, 29 Ekim 1923'te Cumhuriyetin ilanı ile sonuçlanarak, Türk milletinin ufku açılmıştır.

Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, ilk Meclisin açıldığı 23 Nisanı gününü geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza armağan etmiş, bu yönüyle de dünya ölçeğinde eşsiz bir lider olduğunu bir kez daha göstermiştir.

ODAK OKULLARI ÖĞRETMENLERİNİN EN BÜYÜK ARZUSU

Odak Okulları öğretmenleri olarak en büyük arzumuz, “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” sözünün  anlam ve önemini çok iyi kavramış,  Atatürk ilke ve devrimlerinden ayrılmayarak,  Cumhuriyetin temel niteliklerini en iyi şekilde koruyup, muhafaza edecek,  akıl ve bilimin ışığında ilerleyen “fikri hür, vicdanı hür” nesiller yetiştirmektir.

……

Ey gözleri şiir yazan çocuklarım…

Bir adam vardır tarihin en önünde

Güneş ve rüzgar yüzündedir her zaman.

Dili doğanın dilidir

Elleri bütün insanlığın elleri.

…..

Çocuklarım!

Dalları zorlayan tomurcuklarım benim.

Siz  sonsuz geleceğin

Akışına koyup yüreğinizi

Büyüyeceksiniz.

Ve bütün korkuların dindiğini

O geleceğin güzelliğinde göreceksiniz.

Tüm ulusumuzun ve çocuklarımızın bayramını en içten duygularımla kutluyor, bu vesileyle,  bu günleri bizlere armağan eden  Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün aziz hatırası önünde saygı ile eğiliyorum.

İstiyoruz ki bugün, çok uzun bir aradan sonra hepimiz için çocuklarımızla birlikte, çocuklar gibi eğleneceğimiz güzel bir bayram günü olsun. Sevgi ve saygılarımla…”

NARİNÇ: BARIŞIN EN BÜYÜK TEMSİLCİLERİNİN DE ÇOCUKLAR OLACAĞINI ÇOK İYİ BİLİYORDU

Odak Okulları Kampüsü Müdürü Gülgün Narinç, günün anlam ve önemine şu sözlerle değindi: “Küreselleşen dünyanın savaş karşıtı söylemlerinin ve birlik çağrılarının günümüzde yeni yeni filizlenmeye başlamasına rağmen ne mutlu bizlere ki 1 asır önce “Yurtta sulh, cihanda sulh!” diyen bir lidere, Mustafa Kemal Atatürk'e sahibiz. Ve bu anlayışın her noktaya sirayet etmesini isteyen Mustafa Kemal Atatürk, barışın en büyük temsilcilerinin de çocuklar olacağını çok iyi biliyordu. İşte bu yüzden 23 Nisan gibi Türkiye Cumhuriyeti'nin önemli bir tarihini, “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” olarak armağan etmiştir.

“ULUSAL EGEMENLİK, BİR MİLLETİN YAŞAM KAYNAĞI OLAN MEŞALE”

Sevgili Çocuklar, ulusal egemenlik, bir milletin yaşam kaynağı olan bir meşaledir. Bu meşalenin daimi taşıyıcıları sizlersiniz. Anne babalarınızdan, abilerinizde, ablalarınızdan aldığınız bu meşalenin sönmez ışığı da yine sizler olacaksınız. Bu, sizler için hem çok büyük bir gurur kaynağı hem de çok büyük bir sorumluluktur. Sizlerin bu sorumluluğu en iyi şekilde yerine getireceğinize olan inancımız da tamdır.

“ÇOCUKLARIMIZA DUYDUĞUMUZ İNANCI VE GÜVENİ YÜREKLERİMİZDE HİSSETMEKTEYİZ”

Kıymetli anneler, babalar; Sizler, bizler; Türkiye Cumhuriyeti'nin yılmaz bekçilerini yetiştirmek ve onun devamlılığını sağlayabilmek adına çok çok kıymetli bir misyona sahibiz. Bunun bilinciyle çocuklarımıza duyduğumuz inancı ve güveni de her daim yüreklerimizde hissetmekteyiz.

“BUGÜN ÇOCUKLARIMIZIN NEŞE VE SEVGİ GÜNÜ”

Bugün, çocuklarımızın bayramı. Onların neşe günü, sevgi günü… ODAK Okulları olarak istedik ki ülkemiz ve dünyamız adına zor günler geçirdiğimiz, iki yıldır coşkuyla kutlamaya hasret kaldığımız millî bayramlarımızdan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda çocuklarımız gönüllerince eğlenebilsin, bugünün tadını en çok çocuklar çıkarsın. Sahne performanslarımızın bitmesiyle birlikte öğretmenlerimizle hazırladığımız çeşitli etkinlik istasyonlarında bugün çocuklarımız gönüllerince eğlenebilecekler.

Bu coşkuyu uzun bir aradan sonra bizlerle paylaşmak için gelen tüm misafirlerimize şahsım ve yönetimimiz adına teşekkür ediyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun.”

Konuşmaların ardından Odak öğrencileri sahneye çıkarak, günün anlam ve önemine uygun şiir ve şarkılarını seslendirdiler, renkli kostümleriyle göz doldururken, başarılı dans gösterileriyle de kendilerine hayran bıraktılar. Müzik eşliğinde doyasıya eğlenerek bayramın tadını çıkardılar.

Renginar SALİ

YORUM YAP