Muhtarlar Derneğinde Serhat Ateş dönemi

Muhtarlar Derneğinde Serhat Ateş dönemi

22.04.2024 13:24:27

31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından olağan genel kurulunu toplayan Silivri Muhtarlar Derneğinde yeni dönemin Başkanı Piri Mehmet Paşa Mahallesi Muhtarı Serhat Ateş oldu.
Ateş'in yanı sıra Ortaköy Muhtarı Ramazan Yaman, Alipaşa Muhtarı İlhan Şahin ve Kadıköy Muhtarı Mehmet Yeniçiftlik'in yarıştığı Dernek Başkanlığını Piri Mehmet Paşa Muhtarı kazandı. Yaman 13 oyda kalırken, Serhat Ateş 17 oyla yeni dönemde muhtarların başkanı olmaya hak kazandı.
ALÇİ'DEN BİRLİK VE SİYASETTEN UZAK DURMA MESAJI
35 muhtardan 34'ünün oy kullandığı genel kurula Silivri Belediyesi Başkan Yardımcısı geçmiş dönem Yeni Mahalle Muhtarları Yavuz Alçi de katılarak bir selamlama konuşması gerçekleştirdi. Alçi, birlik, beraberlik ve siyasetten uzak olunması mesajlarını verdi.
ATEŞ: DAHA AKTİF VE ULAŞILABİLİR OLACAĞIZ
Serhat Ateş, genel kurulda seçimlerden önce üyelere şu şekilde hitap etti: “Bugün burada size seslenirken, içimdeki heyecanı dile getirmek istiyorum. Göreve devam eden ve yeni seçilen muhtarlarımızla birlikte Silivri'mizin 35 mahallesinin daha iyi hizmet alabilmesi, bürokrasi ile olan ilişkilerini daha sıkı iç içe ve dayanışma içerisinde devam ettirip geçmişten geleceğe olan hizmet anlayışını ileri taşımak için, muhtarlar derneği başkanı adaylığımı açıklıyor ve desteklerinizi bekliyorum.
Öncelikli hedeflerimiz, derneğimizin toplumsal bilinirliğini, STK'lar arası koordinasyonunu, muhtarlarımızın mahalleleri ile ilgili talep öneri ve hizmetlerinin yapılabilmesi amacıyla gerekli kamu kurum ve kuruluşları ile görüşmelerin yapılıp devamında takibi olacaktır. Bununla birlikte sosyal hayatın içerisinde daha aktif, ulaşılabilir, Silivri genelinde kültürel etkinlerin içinde bir yönetim anlayışımız olacaktır.
İç yönetimimizde şeffaflık ilkesi ile devralacağımız derneğimizin, gelirlerini, bağışları ve yardımları arttırmaya yönelik çalışmaları yapıp toplum nezdinde her an denetlenebilir ve hesap verilebilir olacağız.
Derneğimizde her türlü görüşe saygı duyarak, dernek ve muhtarlarımız arasında siyaset yapmadan, taraf olmadan hepimizin sorumluluklarını üstümüzde taşıyacağız.
Derneğimizin mevcut üyeleri ile birlikte, aktif olup, yapılacak faaliyetlerde üyelerimizin bilgi, fikir ve becerilerinden faydalanacağız.
Derneğimize ziyarette bulunacak olan kurum ve kuruluşların karşılanması gereken durumlarda, görev yapmakta olduğum muhtarlığın derneğimize yakın olmasının avantajını kullanacağız. Böylece ziyaretçileri karşılanmasında sıkıntı yaşamayacağız.
Sözlerime son verirken "Demokrasinin temel taşı muhtarlardır" diyen Mustafa Kemal Atatürk'ü tüm şehit ve gazilerimizi ebediyete intikal etmiş, derneğimizde görev yapmış muhtarlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum. Hepinize saygı ve sevgilerimi sunarım.”
Yapılan seçimin ardından Ateş, mevkidaşlarına teşekkür ederek, hep birlikte Derneklerini daha iyi konuma taşıyacaklarını ifade etti ve görevi önceki Başkan Hüseyin Ece'nin elini öperek devir aldı.

Sevginar SALİ

YORUM YAP