Minik patiler sıcak yuvalarına kavuştu

Minik patiler sıcak yuvalarına kavuştu

“Miniklerin ısıttığı patiler” projesi kapsamında sahaya inildi, konulan kedi evleri ilk ziyaretçilerini ağırlayarak yuva oldu. 

Tüm canlılara uygulanan şiddetin önlenmesine katkıda bulunmak hedefiyle, Silivri Belediyesi ve Silivri Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Sarten Ambalaj, Silivri Hayvanları Koruma Derneği (SİHAYDER) tarafından başlatılan “Miniklerin ısıttığı patiler” projesi kapsamında hazırlıklar tamamlanıp, saha çalışmaları başladı. Lions Leo Dernekleri Esen İbak Özel Eğitim İş Uygulama Okulu öğrencileri, Silivri Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Burçin Sarısaltıkoğlu ve veteriner hekimleri, hayvansever İnci Aydar, projenin fikir annesi Berna Kocaoğlu, Turgut Reis İlkokulu öğrencileri, öğretmenleri ve okul aile birliği üyeleriyle birlikte önceki gün Silivri sahilde kafe ve restoranları tek tek gezilerek kedi evleri bahçelerine dağıtıldı. Sokak hayvanlarının kışın soğundan yazın ise kavurucu sıcağından korunmaya, barınmaya ve yemek yeme ihtiyaçlarının karşılanacağı küçük yaşam alanları oluşturuldu. İşletme sahipleri de proje çalışmalarını çok sıcak karşıladı ve büyük ilgi gösterdiler. Zaten besledikleri kedi ve köpekler varken, onlara emanet edilen, öğrenciler tarafından özenle süslenen kedi evlerini görünce çok mutlu oldular. Proje paydaşları kedi evlerini koyar koymaz minik patili sevimli dostlar da hemen onları sahiplendi. Etkinlikte mutlu kareler kaydedildi.
Sarten Ambalaj firmasının kedi evlerinin yanı sıra, köpek kulübeleri de hazırladığı, onların da öğrencilerle birlikte okullara ve uygun mahallelere yerleştirileceği bilgisi verildi. Sokak hayvanlarının da korunmaya, barınmaya ve yemek yemeye ihtiyaçlarının olduğu bilincini yerleştirerek farkındalık oluşturulmayı amaçlanıyor. “Miniklerin ısıttığı patiler” projesi kapsamında hayvanlara karşı şiddetin engellenmesine ve hayvan sevgisine yönelik seminerler verilecek, eğitici boyama kitapları da dağıtılacak.
Renginar SALİ

YORUM YAP