İstanbul soruları finalde hiç zorlamadı

İstanbul soruları  finalde hiç zorlamadı

24.02.2018 09:44:49

Liseler arası İstanbul konulu Bilgi Kültür Yarışması'nda finalde yarışan üç okul takımı da başarılıydı.

2017-2018 Eğitim-öğretim yılı İstanbul konulu Liseler Arası Bilgi ve Kültür Yarışması finali dün Yaşar Kemal Sergi Salonu'nda yapıldı. Yarışmanın yarı finalinde üç ayrı grupta yarışarak birinci çıkan Değirmenköy İMKB Çok Programlı Lisesi, Hasan-Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi ve TOKİ Cumhuriyet Anadolu Lisesi takımlarını final karşılaşmasında okul yöneticileri, öğretmen ve öğrencileri desteklemek üzere hazır bulunurken, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Erdal Aslan ve Osman Kesici, CHP Gençlik Kolları Başkanı Berker Esen, Kültür Merkezi Müdürü Meral Terlikçi yarışmayı izleyenler arasındaydı.
İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Erdal Aslan, Turgut Reis İlkokulu Müdürü Hakan Can ve Piri Mehmet Paşa İlkokulu Müdürü Harun Kazancı'dan oluşan Yürütme Kurulu ve Akören Ortaokulu Müdür Yardımcısı Mehmet Fikret Güzel, Çağrıbey Ortaokulu Müdür Yardımcısı Ali Haydar Şirin, Gazi İmam Hatip Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Elif Ahıskalı, Turgut Reis İlkokulu Sınıf Öğretmeni Damla Özaksöz ve Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Kasım Demir'den oluşan jüri, Özel Büro sorumluları Necla Kavlak ve Emine Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü şeflerinden Feruzan Kenar, Kerime Gemici ve Şenol Ay, İstanbul konulu Bilgi Yarışması'nın finalini gerçekleştirmek üzere bir aradaydı.

FİNAL SORULARI ZORLAMADI, BİRBİRİNE YAKIN PUANLAR ALINDI
Yarı finalde İstanbul konulu 20 soru karşısında oldukça zorlanan takımlar, final karşılaşmasında neredeyse hep eşit gitti. İstanbul'un tarihi ve coğrafi yapısı, kültür ve sanat varlıkları ve halk kültürü konulu soruları kolaylıkla yanıtlayan öğrenciler, zorlanmadılar. Jüri tarafından açıklanan sonuçlara göre TOKİ Cumhuriyet Anadolu Lisesi takımı aldığı 85 puanla birinci olurken, Hasan-Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi takımı 80 puanla ikinci, Değirmenköy İMKB Çok Programlı Lisesi takımı 75 puanla 3. oldu.

BAŞARI BELGELERİ VERİLDİ
Finalde yarışan üç okul takımı öğrencilerine Başarı Belgeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri tarafından tebrik eşliğinde takdim edildi. Çekilen toplu fotoğrafla birlikte Liseler Arası İstanbul Konulu Bilgi Kültür Yarışması sona erdi.
Renginar SALİ

YORUM YAP