Mini Çalgı Müzesi’nde bu hafta ‘Vurmalı Çalgılar’ var

Mini Çalgı Müzesi’nde bu hafta ‘Vurmalı Çalgılar’ var

15.12.2017 09:47:11

Turgut Reis İlkokulu'nda açılan Volkan Yaran Mini Çalgı Müzesi'nde bu hafta “Vurgulu Çalgılar” tanıtılacak. 

Turgut Reis İlkokulu'nda açılan Volkan Yaran Mini Çalgı Müzesi'nde geçen hafta boyunca Türk Halk çalgılarından "Bağlama Ailesi" sergilendi. Bu hafta ise dünyanın farklı ülkelerinden çeşitli "Vurmalı Çalgılar" yer almakta. Bazılarının isimleri şöyle; Darbuka( Türkiye), Dejembe(Afrika), Tef ( Türkiye), Konuşan Davul( Afrika), Damaru( Hindistan), Zil ( Avrupa), Kaşık (Türkiye) Balafon(Afrika), Parmak Zili (Türkiye), Kokiriko (Japonya), Davul ( Brezilya), Çelik Üçgen ( Avrupa ), Zilli Tef ( Türkiye) Kalimba (Afrika)...
Müzedeki çalgılar her hafta değişik türleriyle değişiyor. Öğrencilerin heyecanlı ve ilgili oldukları gözlemlendi. Müzede sergilenen çalgılara dair her hafta hazırlanan " Çalgı Tanıtım Kartlarını " ve "Çalgı Boyama" sayfalarını alıp, sınıflarında merakla okuyor ve boyuyorlar.
Müze içerisindeki ekranda gün boyu gösterimde olan çocuk müzisyenler - çalgı yapımı-seslerine dair hazırlanan animasyon kısa belgeseli izliyorlar.
Turgut Reis İlkokulu yönetimi de çocukların sanat ve müzik zevklerinin gelişmesi adına gerekli ilgi ve desteği gösteriyor. Okul Müdürü Hakan Can ve Müzik Öğretmeni Volkan Yaran yaptıkları değerlendirme sonucunda, yakın zamanda çocuklarımızın müzik zevklerinin ve yeteneklerinin gelişmesi adına "müzeyle ilişkili olarak aylık anket- değerlendirmeler ile "Her Ay Bir Müzik Aleti " hediyesi verme kararı aldılar.
Renginar SALİ

YORUM YAP