Mezbaha Sorununu Kasaplara Sorduk

Mezbaha Sorununu  Kasaplara Sorduk

12.10.2011 10:34:32

DEĞİRMENKÖY’DE bulunan Silivri’nin tek mezbahası kapatıldı. Kasaplar için artı bir külfet olan Esenyurt’taki mezbaha, et fiyatlarının üzerine nakliye fiyatının da eklenmesine neden oldu.  Hürhaber Gazetesi olarak Silivri’deki kasaplara durumu sorduk, kesimlerin nerede, nasıl yapıldığını öğrendik.  

KESKİN: ETLERİMİZİ
ESENYURT’TA KESTİRİNCE
NAKLİYE FİYATI DA
ETE EKLENİYOR
 Silivri’nin en köklü kasaplarından Ayhan Keskin, Silivri gibi büyük bir ilçede mezbaha olmamasının saçma olduğunu belirterek; “Biz hayvanlarımızı Esenyurt mezbahasında kesiyoruz. Silivri gibi büyük bir ilçede mezbaha olmaması çok üzücü. Büyükşehir Belediyesi, ufak mezbahaları kapattı, birinci sınıf mezbaha istiyor. Maliyeti de çok yüksek olduğu için belediyeler buna girmiyorlar. Kişiler kendi mezbahalarını oluşturabilirler ama maliyet çok yüksek, insanlar korkuyor. Sonra ruhsat alabilir miyim derdi de var. Şimdi etlerimizi Esenyurt’ta kestirince nakliye fiyatı da ete ekleniyor. Et zaten pahalı daha da pahalanıyor. Belediyeden ricamız, bizim için bir şeyler yapsın” dedi.

SARIBAŞAK: KASAP ESNAFI
İÇİN MEZBAHA GEREKLİ
Kadir Sarıbaşak: “Silivri’de mezbahamız olması gerekiyor. Esenyurt’tan etlerin Silivri’ye gelmesi et fiyatlarını etkiliyor. Kasap esnafı için bu mezbahanın açılması gerekiyor. Büyükşehir’in istediği şartlardaki mezbaha da Silivri için çok büyük.  O kadar büyüğüne de ihtiyaç yok. Bizi idare edebilecek kadar olsa yeter. O kadar büyüğü Silivri için lüks olur” şeklinde konuştu.

Haberin devamı 12.10.2011 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…


  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki
Sonraki » Parkköy Deki Evinde Ölü Bulundu

YORUM YAP