“Mesele esir düşmekte değil, teslim olmamakta”

“Mesele esir düşmekte değil, teslim olmamakta”

14.05.2022 14:35:47

CHP Grup Sözcüsü Bora Balcıoğlu, Silivri Belediyesi Mayıs Meclisi ikinci oturumunda gündem dışı söz isteyerek CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile ilgili verilen hapis ve siyasi yasak kararına değindi.

İBB ve Silivri Belediyesi CHP Grup Başkan Vekili Bora Balcıoğlu, Silivri Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısının 2. Birleşiminin 2. Oturum toplantısında gündem dışı söz alarak şöyle konuştu: “Dün yaşanan bir olay adına söz aldım.
“KARAR HUKUKUN İLKELERİYLE DEĞİL, MAALESEF SİYASETLE YER ETTİ”
Dün İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu hakkında verilen bir karar vardı. Bu karar vicdanlarda hukukun değişmez evrensel ilkeleriyle değil, maalesef siyasetle yer etti. Hukuk haktır diyoruz. Kime karşı olursa olsun hukuk sistemimiz muhalifleri ezen bir araç olarak kullanılmasına karşı olduğumuzu ifade ediyorum. Uygarlığın ilk şartı, adalet olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyorum.
“VAZGEÇMEYECEĞİZ”
Evet, bu memleket birçok kara kışı gördüğü kadar umudu ve baharı da daima görmüştür. Bizler de hukukun üstünlüğünü savunmaktan ve adalete olan inancımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Şairimiz Nazım Hikmet'in dediği gibi, “Mesele esir düşmekte değil, teslim olmamakta”. Gençlerimize bırakacağımız en büyük miras, adaletle hükmetmek olacak. Bana söz verdiğiniz için teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyor. Meclisimizin hayırlı olmasını diliyorum.”
Seda ŞİMŞEK

YORUM YAP