Mertcan Kaya meclis gündeminde

Mertcan Kaya meclis gündeminde

21.05.2021 15:00:59

Mayıs Meclisi ikinci oturumunda Başkan Volkan Yılmaz hayatının baharında öldürülen Mertcan Kaya olayını gündeme taşırken gözyaşlarına hakim olamadı.

Silivri günlerdir Mertcan Kaya'nın öldürüldüğü olayın şokunu yaşarken Başkan Volkan Yılmaz, konuya Cuma günü düzenlenen Mayıs Meclisi ikinci birleşiminde değinerek üzüntüsünü dile getirdi.

YILMAZ GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Yılmaz'ın gözyaşlarına hakim olamadan önce söyleyebildikleri şöyle: “Bazı olaylar şehri sevince, bazıları hüzne boğar. Bazı olaylar bu hüzünle beraber şehrin ruh halinde çok olumsuz izler bırakır. Yaşadığımız olay şehrin ruh haline olumsuz etki yapmakla beraber, bütün anne ve babalarımızın şapkalarını önüne koyup düşünmesi gereken meseleler var. Nasıl oldu, kim, nasıl yaptı demeden bu toplumsal olayların hepimizin başına gelebileceğinden hareketle dersler çıkarmalıyız.”

YILDIZ: ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYALIM

Başkan Yılmaz'ın duygulanarak sözlerine devam edememesi üzerine CHP Grup Sözcüsü Melih Yıldız, söz alarak olaya ilişkin şunları söyledi: “Yaşanan elim olaydan dolayı derin üzüntülerimizi ifade etmek isteriz. Mesai arkadaşımız Akın Kaya ve ailesine sabır diliyoruz. Merhum kardeşimize Allah'tan rahmet diliyoruz. İnşallah gerekli tedbirler alınır. Bizler de yerel yöneticiler olarak üzerimize düşen ne görev varsa, elimizi taşın altına koyup uygun tedbirlerle farkındalık yaratarak şehrimizi bu tür olaylardan korumak önemli görevlerimizden biri.”

KAYA: EVLADINI KAYBEDEN BİR BABA OLARAK ADALET İSTEYEREK ÇOK ŞEY Mİ İSTİYORUM?

Mertcan Kaya'nı babası Akın Kaya da diğer yandan adalet çağrısında bulundu. Acılı baba sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla, “Benden, ailemden koparıp aldıkları evlâdım için, ruhunun huzura ermesi için devletimden tek beklediğim bütün suçluların adalet karşısına çıkarılmasıdır. Evladını kaybeden bir baba olarak adalet isteyerek çok şey mi istiyorum?” diye sordu.

Sevginar SALİ

 

YORUM YAP