Esen ve İmamoğlu’ndan ortak açıklama

Esen ve İmamoğlu’ndan ortak açıklama

21.05.2021 15:25:12

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nin Silivri'den yaptığı hizmet-siyasi parti çıkışı üzerine olayın farklı yorumlara neden olması üzerine CHP İlçe Başkanı ile Ekrem İmamoğlu ortak bir video paylaşımında bulundular.

Yenilenen Müjdat Gürsu Stadı açılış töreninde konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun “Burada bir hizmet yapıyoruz. Kimin parasıyla? İstanbul halkının. Buna ‘Bilmem ne partisi hizmeti' diyebilir miyiz? Denmez ayıptır! Yazıktır, günahtır! Partinin parası yoktur o işin içinde. O işin içinde milletin parası, vergisi vardır!” açıklaması geçmiş dönem uygulamaları kadar İBB hizmetlerini sahiplenmekle eleştirilen CHP İlçe Başkanı Berker Esen üzerine de gözlerin çevrilmesine neden oldu. Bunun üzerine program bitiminde ikili konuya açıklık getirme ihtiyacı hissetti.

ESEN: HİZMETİN SİYASETİ OLMAZ

Söz konusu paylaşımda CHP İlçe Başkanı Berker Esen, “Çok şükür ki Silivri'ye hizmet getiren bir Büyükşehir Belediye Başkanımız var. Önceki dönem yönetimi olarak Büyükşehir Belediyesiyle işbirliğine sahip olamamıştık.

Başkanımıza kesinlikle katılıyoruz, hizmetin siyaseti olmaz. Hizmetlerin bir akıldan geldiği ve bunların bizler tarafından paylaşıldığını bilmeli. Silivri'nin yararına olan projelerin altına imzamızı atarız, destekler ve getiririz. Başkanımız dün olduğu gibi bugün de bu projeleri Silivri'ye getirilmesi noktasında bizlere desteğini sürdürecek. Her şey Silivri için, her şey İstanbul için. İnşallah hep birlikte İstanbul'dan sonra Türkiye'yi de yaşanacak güzel günlere ulaştıracağız” dedi.

İMAMOĞLU: İLÇE BAŞKANIMIZ ETKİN VE İLGİLİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da şu vurguda bulundu: “İnşallah, sevgili Başkanım çok çalışıyor. Sağ olsun, İstanbul'da en etkin, ilçeyle ilgili sorunları, olması gerekenleri, alt yapıdan üst yapıya, yeşil alandan köylerin ihtiyaçlarına, gıdaya, tarıma kadar çok ilgili ve etkin. Bu emeği için kendisine çok teşekkür ediyorum. İlçe Başkanlığından geldiğim için bu harareti görebiliyor ve hissedebiliyorum. Emeğine sağlık, nice başarıları beraber elde edeceğiz.

“PARTİ YAPTI DEMEYECEĞİZ”

Silivri'de güzel bir stat açılışı yaptık. Açılışta dedim ki hizmetin partisi olmaz. Bunu niye söyledim? Son 20 yıldır ülkemizde ‘barajı, köprüyü şu parti yaptı, bu parti yaptı' diye bir anlayış gelişti. Yok öyle bir şey. Ülkenin bütçesi var ve 83 milyon insanındır. Partileri de iktidar yapan halktır. Halkın parasını iyi kullanın. İyi kullanırsan dersin ki, ‘Benim dönemimde şu projeler yapıldı' ama ‘parti yaptı' olmaz. Dolayısıyla biz parti yaptı demeyeceğiz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi yaptı ama elbette ben CHP'liyim ve onun evladı olarak aday olup seçildim. Biz İstanbul halkı adına hizmet ediyoruz. Silivri'ye de hizmetlerimiz öyle. İnşallah bu anlayış değişir. Silivri'nin yanındayız ve çok güzel hizmetleri getirmeye devam edeceğiz. Bütün Silivri halkını selamlıyorum.”

Sevginar SALİ

YORUM YAP