Ferhan Tezcan

Merhaba

Sevgili Silivrililer,
Hepinize merhaba. Yaklaşık 6 aydan beri aranızda yasayan biri olarak karşınızda olmak beni yeniden heyecanlandırmıyor değil. Bu heyecanım yanı, gazetecilik eski mi derseniz 42 sene öncesine gidiyor.
St.George (Avusturya Lisesi) sonrası bir imtihan sonucu İngiltere'nin yolunu tutmuştum. British Royal Akademi (İngiliz Kraliyet Akademisi) Felsefe Bölümünden sonra Türkiye'ye döndüm. Kapalıçarşı'da o zamanki adıyla ‘hanutçuluk' yanı rehberlik yaparken, Milliyet Gazetesi Londra Temsilcisi Kasım Yargıcı beni gördü (kızı ünlü modacı Neslihan Yargıcı'dır) ve beni tuttuğu gibi rahmetli Abdı İpekci'nin karşısına çıkardı. Milliyet günlerim böyle başladı. Değerli Aydın Doğan'ın beni yönetici yaptığı 1987 yılından sonra 1992'de ağabeyim Şansal Büyüka ile çok savdığım Milliyet'ten ayrılıp canım kardeşim Ahmet Özal ile Kanal 6'nın kuruluşunda bulundum. 2 yıl sonra Kanal D transferi, yine 2 yıl sonrası Show TV'de çalışmaya başladım.
Orada Cine 5 kuruluşunda vardım. 1999'da Digitürk kuruluşunda da çalışanlardan biriydim. Sonra 36 programlı LIG TV'yi grupla ortaya çıkarıp Lig Tv'nin ilk genel müdürü oldum.
5 yıla yakın süre LİG TV Genel Müdürlüğü yaptım. Daha sonra 2 yıl da Digitürk başdanışmanlığı görevinde bulundum. Sonra da kapıya çıktım.

ORTAK HEYECANIMIZ FUTBOL
İyi bir Galatasaraylıyım. Milliyet Gazetesinde yıllarca Galatasaray yorumculuğu ve muhabirliği yaptım. Selahattin Beyazıt ile başladım 20 senedir ağabeyim olan Mustafa Cengiz ile devam ediyorum. Maçları kaçırmıyorum. Ama Fenerbahçe ve Beşiktaşlılarla da yöneticileriyle de aram çok iyi. Sporun asıl amacının dostluk ve kardeşlik olduğunu çok iyi biliyorum. Zaten yıllarca gazeteciliğim döneminde de pesimist (kötümser) bir davranış içinde bulunmadım. Yanı Galatasaray dışındakiler de benim dostumdu. İnşallah bu ölünceye kadar devam edecek…

FATİH TERİM'İN DOSTLUĞU
Gözümü açtığımda Ziya Şengül'ü, Can Bartu'yu, Turgay Seren'i, Namık Sevik'ı, Nezih Alkıs'ı, Sansal Büyüka'yı gördüm. Sonraki yıllar Fatih Terim sevgim başladı. Onun gazeteciliğimde yaptığı iyilikleri unutamam. Benim bir manşetimle Galatasaray'dan basıp gittiği ve açıklamasında “Ferhan Tezcan'a inanıyorum, yöneticilerime inanmıyorum” sözü hala hatırımda. Şimdi Galatasaray'ın başında olduğu için mutluyum.

ALİ KOÇ‘TAN BÜYÜK BEKLENTİLER
Ali Koç kardeşimdir. Rahmetli Mustafa Koç da. Mustafa Koç ile çok güzel günlerim geçti. Haaa nerden tanıyorsun derseniz onu da söyleyeyim… Babam 1955'de yani benim doğduğum yıl BEKO'nun kurucularından Reha Tezcan. O da rahmetlik oldu.
Neyse her şey bir yana bugünkü bölümü kendimi size tanıtmak için ayırdım… Bana sayfalarında yer veren değerli Sevginar Sali Hanıma çok teşekkür ederim. Umarım bundan sonraki yazılarımda da onları mahcup etmem…
Hoşçakalın...

YORUM YAP