Melih Yıldız’dan dikkat çeken çıkış

Melih Yıldız’dan dikkat çeken çıkış

4.11.2020 11:23:09

Silivri Belediye meclisinin Kasım ayı birinci birleşiminde söz alan CHP İBB ve ilçe Belediye Meclis Üyesi Melih Yıldız, önemli konulara değindi ve dikkat çeken mesajlar verdi.

İBB ve Silivri Belediyesi CHP Meclis Üyesi Melih Yıldız, Kasım ayı Meclis Toplantısının birinci birleşiminde bir konuşma yaptı.

YILDIZ: İBB DE SİLİVRİ BELEDİYESİ GİBİ İZMİRLİ DEPREMZEDELERİMİZİN YANINDA OLDU
Yıldız, konuşmasına Ege Denizinde meydana gelen deprem nedeniyle İzmir'de hayatlarını kaybeden yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileyerek başladı ve şöyle sürdürdü: “Her belediyenin yaptığı gibi İstanbul Büyükşehir Belediyemiz ekipleri de, aynı Silivri Belediyemiz gibi, böylesine zorlu günlerde İzmirli hemşerilerimizin yanında oldu. 150 arama-kurtarma personeli, 21 araç, günlük 4 bin kişilik sıcak yemek, üretim ekipmanı, dezenfektan ve maske desteğiyle İBB, depremzede vatandaşlarımızın yanında. Buraya gelmeden önce Büyükşehir arama-kurtarma ekiplerimizin de içinde bulunduğu ekibin 3 yaşındaki Elif kızımıza 65 saat sonra ulaşarak kendisini kurtardı. Canlı yayında şahit olduk ve çok duygusal anlar yaşadık. İnşallah bundan sonraki saatlerde de enkaz altında kalan vatandaşlarımızın sağlıklı olarak kurtarılmaları en büyük dileğimiz. Arama-kurtarma ekibi kardeşlerimize kolaylıklar diliyorum. Allah hepsinden razı olsun. Silivri Belediyesi ekiplerimizden de Allah razı olsun.

“TÜRK MİLLETİNİN SABRINI ÇOK ZORLAMASINLAR, TARİH TEKERRÜRDEN İBARETTİR”
Bir diğer konu, Fransa'nın batı ülkelerin yaptığının tam bir emperiyal şımarıklık olarak nitelendiriliyoruz. Kutsal değerlerimize, İslam Dinine, Müslümanlığa dil uzatmayı tasvip etmediğimizi, en şiddetli şekilde kınadığımızı, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına hakaret içerikli söylemlerde bulunmalarına müsaade etmeyiz. Türk milleti olarak afetlerde olduğu gibi böyle durumlarda da birlik olmayı, omuz omuza vermeyi biliriz. İnşallah tekrarı gelmez. Onlara tavsiyem Türk milletinin sabrını çok fazla zorlamasınlar. Tarih tekerrürden ibarettir. Bu millete bu tarihi tekerrür ettirmesinler.

“BİTTİĞİNDE 475 BİN HANENİN ELEKTRİK TÜKETİMİNİ KARŞILAYAN BİR TESİS OLACAK”
Bu ay Seymen Enerji Üretim Tesisimizin açılışını hep birlikte yaptık. İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu'nun katılımıyla ilk etabı açıldı. Çok değerli ve önemli bir proje olduğunu düşünüyorum. Tamamlandığında dünyanın tek bir alanda kurulu çöp gazından enerji üretecek en büyük tesisi olacak. Tam kapasiteye ulaştığında 90 megavat enerji üretecek. İnşallah dünyanın birinci sıradaki tesisi olacak ve bittiğinde 475 bin hanenin elektrik tüketimini karşılayan bir tesis olacak.

“MAĞDUR KÖYLERİMİZ İÇİN ÇALIŞMALARIMIZI BAŞLATMIŞ BULUNMAKTAYIZ”
Biz de yerel yöneticiler olarak Enerji A.Ş. Genel Müdürümüzle birlikte, Çöp Katı Atık Tesisinden mağdur olan köylerimizi ziyaret ettik. Köylerimizde acil çözülmesi gereken sorunlarla alakalı çalışmalarımızı başlatmış bulunmaktayız.

“ÜÇ SİYASİ PARTİ OLARAK BİRLİKTE HAREKET EDELİM, SANAYİCİLERİMİZİN SORUNUNU ÇÖZELİM”
Bir diğer konu, Alipaşa Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren fabrikaların planlarla ilgili mağduriyetleri söz konusu. Bu, üç partimizin el birliği ile çözebileceği bir konu. Fabrika sahiplerinin imar anlamında şikâyetleri mevcut. 2009 Yılında sanayi vasfı alan yerler sanayiden kaldırılıp yerine ticaret hizmeti ve üst merkez lejantlı planlar getirildi. Tabi burada daha önce arsa alan fabrika sahipleri, sanayicilerimizin mağduriyeti söz konusu. Bu konuyla ilgili geçmiş dönem Silivri Belediyemiz 19 Ocak 2018 tarihinde bir taslak 5 bin'lik plan hazırladı. İBB bu konuyla ilgili çok fazla yol kat edemedi. Benim önerim üç siyasi parti olarak birlikte hareket edelim, sanayicilerimizin sorununa çözüm bulmak hepimizin görevi.” Renginar SALİ

YORUM YAP