Meclisten Barış Pınarı Harekâtı’na tam destek

Meclisten Barış Pınarı Harekâtı’na tam destek

11.10.2019 15:44:30

Barış Pınarı Harekatı'nın başlaması, Silivri Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısı'nın 2. Birleşiminde yankı buldu. Operasyona destek mesajları verildi.

Toplantıda parti grubu sözcülerinden yapılan açıklamalarda, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütlerine karşı başlattığı Barış Pınarı Harekatı'na tam destek verilirken, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Suriye'deki harekatın yapıldığı noktanın terörden arınıp Barış Pınarı haline gelmesini temenni ediyoruz. Biz de şanlı Türk Ordusu'nun, Mehmetçiğimizin arkasındayız, yanındayız” dedi. 

GÜLER, OPERASYONUN BAŞARIYLA SONUÇLANMASI TEMENNİSİNDE BULUNDU

MHP Grubu adına söz alan Filiz Güler, “Sınırlarımızı korumak adına sınır ötesi başlatılan bu harekatta ben tüm Türk Silahlı Kuvvetlerimize Allah'tan güç, kuvvet diliyorum. Ülkemizde rahatça yaşayabilmemiz adına böyle bir harekatta bulundukları için devletimizin de Allah yardımcısı olsun diyorum. İnşallah zaferle sonuçlanır. Rabbim ordumuzu muzaffer kılsın. Hiçbir ocağa ateş düşünmeden bu harekat sonuçlansın diyorum fakat aldığımız haberlere göre şehidimiz ve yaralı sivil vatandaşlarımız var. Şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum, mekanı cennet olsun. İnşallah başka acılar görmeden bu harekat biter ve bizde huzur içinde yaşamaya devam ederiz” diye konuştu.

BALCIOĞLU: GÜN, MİLLİ BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE, ANAVATANA, ORDUMUZA, KAHRAMAN ASKERLERİMİZE DESTEK OLMAK GÜNÜDÜR

CHP Grubu adına konuşan Bora Balcıoğlu ise, “Mehmetçiklerimizin Fırat'ın doğusuna girip terör koridorlarını temizleyecekleri hususunda hiçbir şüphemiz yok. Bu durum milli birlik durumudur. Bütün farklılıklarımızı, iç siyasetteki bütün tartışmalarımızı rafa kaldırıp şanlı bayrağımızın çatısı altında toplanma zamanıdır. Dualarımız kahraman askerlerimiz burunlarının dahi kanamadan bir an önce Barış Pınarı Harekatı'nın taçlandırılmasından yanadır. Mehmetçiklerimizin sağ salim yurdumuza dönmelerini gönülden diliyoruz. Tek isteğimiz coğrafyamızda barışın ve huzurun egemen olması. Allah evlatlarımızı korusun. Dualarımız hep onlarla çünkü başka Türkiye yok. Bunun farkında olmamız gerektiğini bir kez daha vurgulamak istiyorum” değerlendirmesinde bulundu.

YILMAZ:  ALLAH, SİLAHLI KUVVETLERİMİZİ KORUSUN VE MUVAFFAK ETSİN

Başkan Volkan Yılmaz,  Barış Pınarı Harekatı'na destek açıklamasında şunları kaydetti: “Her Türk vatandaşının desteklediği gibi hepimiz Türk ordusunun, Türk bayrağının yanındayız. Cenab-ı Allah ordumuzun yar ve yardımcısı olsun. Bizim amacımız Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi bir toprak kazanmak veya birisinin egemenlik hakkını elde etmek, ona son vermek değil. Güney sınırımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek ve bölgeye barış ve huzuru getirmektir. Bize bugün akıl verenler, aba altından sopa gösterenler, bizim 4,5 milyon Suriyeli kardeşimize ensar olarak onlara baktığımızın, onlara kol kanat gerdiğimizin farkındalar ama değilmiş gibi yapıyorlar. Bir tane Suriyeli mülteciyi sınırından sokmayan, ona tekme atan, arkasından çelme takan emperyalistler Türkiye'ye akıl verecek, Türkiye'ye yön verecek, Türkiye'yi hizaya çekecek güçte ve kudrette olduklarını sansalar da Türkiye'nin gücü de, kuvveti de onlara yeter. Cumhuriyet değerlerine sımsıkı sarılarak, güçlü kuvvetli, kendi ayakları üzerinde duran, kimseden akıl almadan her zaman mazlumun yanında olan, her zaman mazlum coğrafyalara umut olan ecdadı gibi bir millet olma noktasında emin adımlarla yürümemiz gerekiyor. Ben bu noktada Sayın Cumhurbaşkanımız ve ona koşulsuz destek veren tüm siyasi partilerin liderlerine de teşekkür etmek istiyorum. Tekrar tekrar Allah ordumuzun, Mehmetçiğimizin yardımcısı olsun diyorum.”

Hazal BAŞARAN

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki Meclise ‘bağış’ tartışması damga vurdu
Sonraki »

YORUM YAP