Kutlu: En güzel cevabı halkımız verecek

Kutlu: En güzel cevabı halkımız verecek

17.01.2017 10:54:03

Türkiye Büyük Millet Meclisinde görüşmeleri şiddetli tartışmalar eşliğinde devam eden Anayasa değişikliği hakkında değerlendirmede bulunan Silivri İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, iki başlı yönetimin gündeme gelmesinin önüne geçileceğini savunurken, AK Parti'nin halkın egemenliğine olan saygısı ile Cumhuriyeti koruyup kollama görevini 15 Temmuz'da olduğu gibi bugün de yerine getirdiğini iddia etti.

Adalet ve Kalkınma Partisi Silivri İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, Anayasa değişiklik paketine ilişkin yorumunda konu hakkında duygu ve düşüncelerini şöyle ifade etti:

KUTLU: YAŞANABİLECEK KRİZLERİN ÖNÜNE GEÇMEK ADINA MHP'NİN ÇAĞRISI İLE ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ TEKLİFİ HAZIRLANDI
“Bildiğiniz gibi 2007 yılında CHP'nin başını çektiği grubun dayatmasıyla bir hukuk garabeti çıkarılmış; meclis kilitlenmiş ve Abdullah Gül eşi başörtülü olduğu için Cumhurbaşkanı olarak seçilmesi engellenmeye çalışılmıştı.
Bu sebeple hakem olan halka gidilip Cumhurbaşkanının kim olacağına halkın karar vermesi referandum ile kabul edildi. Nihayetinde halkın %50'den fazlasının oyunu alarak seçilen Cumhurbaşkanı simgesel bir rolden çıkmış oldu ve halka karşı sorumluluğu arttı.
Yaşanabilecek krizlerin önüne geçmek adına MHP'nin de çağrısı ile anayasa değişikliği teklifi hazırlandı. Hazırlık aşamasında tüm siyasi partilere AK Parti grubu çağrıda bulunarak teklifin son halinin oluşması için istişare talep edildiyse de CHP herhangi bir fikir sunmak istemedi. Teklif meclise sunuldu ve komisyonda görüşüldü.
18 maddelik bu anayasa değişikliği paketi Mecliste oylandıktan sonra umuyoruz ki referandumla halkın onayına sunulacak.

“İKİ BAŞLI YÖNETİMLERİN GÜNDEME GELMEMESİ SAĞLANACAK”
Söz konusu anayasa değişiklik paketinde asıl olarak iki başlı yönetimin ve Sezer-Ecevit gibi çekişmelerin bir daha ülke gündemine taşımamasını sağlayacak, istikrar oluşturacak Cumhurbaşkanlığı sistemi getirilerek Özal'dan Erbakan'a Türkeş'e ve Muhsin Yazıcıoğlu'na kadar bu ülke için hayatını adamış tüm liderlerin siyasi vasiyeti yerine getirilmiş olacak.

“CUMHURBAŞKANI İÇİN YARGI YOLU AÇILABİLECEK”
Bununla birlikte anayasa değişikliği teklifi ile şu anda hiçbir şekilde yargılanamayan Cumhurbaşkanı için yargı yolu açılabilecek. Buna ek olarak yasama ve yürütme net olarak ayrılacak, bakanlar aynı anda milletvekili olamayacak ve milletvekilliği güçlenecek.

“SEÇİLME YAŞI 18'E İNECEK, MİLLETVEKİLİ SAYISI 600'E ÇIKACAK”
Teklif ile seçme yeterliliğine sahip 18 yaşındaki gençlerimiz seçilme hakkına da sahip olacak. İller arasında yaşanan milletvekili seçecek seçmen sayısı adaletsizliği giderilecek, bu sebeple de milletvekili sayısı 600'e çıkarılacak.
Teklif ana hatlarıyla ülkenin istikrarı ve daha fazla demokrasi için ülkemize en uygun sistemi öngördüğü halde CHP ve HDP birlikteliği bunu bir rejim değişikliği görüntüsü altında manipüle etmeye çalışıyor. Türkiye, Cumhuriyet rejimi ile yönetilmektedir ve AK Parti; halkın egemenliğine olan saygısı ile cumhuriyeti koruyup kollama görevini 15 Temmuz'da olduğu gibi bugün de yerine getirmektedir.
AK Parti ve MHP milletvekillerinin oylarıyla kabul edilen maddelere CHP ve HDP ortaklığı birbirinin ayni saiklerle karşı çıkmış, zaman zaman iç savaş çağrısında bulunacak kadar kendi siyasi ikballerini halkın geleceğinin önüne koyduklarını bir kez daha göstermişlerdir.

“REJİM İLE SİSTEMİN FARKINI BİLMEYENLER MECLİSTEÇİRKİN GÖRÜNTÜLERE SEBEP OLMAKTA”
Rejim ile sistemin farkını bilmeyenler mecliste çirkin görüntülere sebep olmuş, daha dün meclis kürsüsünü işgale kalkmış, 15 Temmuz'da FETÖ'nün F-16'larla meclisi yıkmaya çalışmasına benzer şekilde meclis kürsünü yıkmış; bununla da kalmayıp milletvekillerimize fiziksel saldırıda bulunmuşlardır.

“HALKIMIZ EN GÜZEL CEVABI REFERANDUMDA VERECEK”
Meydanlarda "kan dökmeden bu teklifi geçiremezsiniz" diyerek halkı bölmeye çalışan CHP ve destekçileri HDP'nin fütursuzca kendileri gibi düşünemeyenlere yaptıkları saldırılara halkımız en güzel cevabı referandum sandığında verecektir.” Sevginar SALİ

YORUM YAP