Sevginar Sali

Kurtuluş reçetesi... - 14 Eylül 2015

AK Parti’nin kurtuluş reçetesi yazılmış haberim yok! İyice dibe vurmadan yükselişe geçmezmiş hiçbir şey doğru valla. Bir kez daha emin oldum. Rıfat Kutlu’nun AK Parti ilçe başkanlığı ile rahat nefes alan teşkilatın ağır abileri, parçalanmaktan kimseye bir fayda olmadığı konusunda uzlaştılar gibi. Partinin %32’lere dayanan oy oranı etkisi de kendini ciddi bir biçimde hissettirmiş anlaşılan. 1 Kasım’da %40 bandını görmeyen AK Parti Silivri’de 2019’da iktidarı zor görür, herkesçe idrak edilmiş olmanın mutluluğu yaşanıyor olsa gereke. Önce parti kurtarılacak ardından, siyasi hedefler masaya yatırılacak.
Turan’ın SKM Başkanlığı umduğumdan daha iyi bir etki yaratmış görünüyor. Aldığım bilgilere göre Çarşamba günü partinin dinamikleri ve yapısı ( eski yeni ) bir araya geliyor. Turan bizzat arıyor veya ziyaret ederek toplantı ve çalışmalara teşkilatın geçmiş dönem belediye başkanları, ilçe başkanları, meclis üyelerini davet ediyor.
Diğer yandan MKYK üyeliğine yeniden seçilemeyen Tülay Kaynarca da işi sıkıya almış… "Silivri’de AK Parti %40 oy oranını nasıl yakalar?” kulis çalışmalarına hız vermiş. Kaynarca’ya bir ipucu, kendi meclis üyelerinin bile telefonlarına çıkmadığı şikâyetlerini ilk olarak anımsadım şahsen… Silivri teşkilatına yapacağı en büyük iyilik bir daha seçilirse, geldiği yeri daha iyi hatırlamak, yükselirken geçtiği mecraları formaliteden değil içtenlikle önemsemek. Seçim ve karar anlarında, "Ben bilmem, karışmam” demek yerine saffını net bir biçimde emek verenlerden yana belli etmeyi de ekleyebilirsiniz. Sizin bir konuda fikir beyan etmeniz gerekirken, sessiz kalışınız, siz bir beklenti içindeyken aynı sessizlikle size döner.
AK Parti’nin büyük şehirlerde 1 Kasım seçimleri ile alakalı radikal değişiklikleri Kaynarca’yı ne kadar etkiler bilmiyorum ama kötü senaryolar nedense iyi olanlardan daha çok rağbet görüyor…
Silivri ölçeğinde; yan yana gelmez, birlikte yol almaz denilen kişilerin AK Parti saflarında toplandığı duyumları çok enteresan. Güçlü bir SKM, ilçe başkanının işini çok rahatlatır. AK Parti Silivri’deki kozlarının tümünü kullandığı zaman, önünde durmak güç olur. Onlar parçalandıkça rakiplerine gün doğar.
CHP de en yakın rakibindeki bu gelişmeler ışığında kendine bir çekidüzen verirse hiç fena olmaz gibi geliyor bana…
Her yapının abilerin geçmiş tecrübesi ve birikimine ihtiyacı var. Ne demişler? "Gençler bilse, yaşlılar yapabilse…” İnsanları kırmadan, ortalığı dağıtmadan yapılan işlerin keyfi de sonucu da iyi olur. Siyasette nezaketi küçümseyenler bence çok yanılıyor… Yılanı bile deliğinden çıkaran tatlı söz, seçmene neler yaptırmaz. O değil de; seçmen desteklediği partiye ve sempati duyduğu siyasetçiye inanmaya dünden razı zaten… Ama bir de hayal kırıklıkları olmasa, yaşatılmasa…
İnanmaya o kadar hazırken bir insan/seçmen, yanıldığını görmek daha beter dert oluyor…
Siyasetin sermayesi insan ve bu sermayenin niteliği güven… Bir siyasetçi bu yüzden çok şeyi kaybetmeyi göze alabilir ama insan ve güveni kolay kolay gözden çıkarmamalı…
Güzel bir hafta olsun inşallah… Hayata tutunduğumuz, mutluluğu dolu dolu yaşadığımız, huzur içinde nefes alıp yaşam mücadelemize devam ettiğimiz güzel bir hafta : )
Ve dikkat edin dengesiz havalar sağlığınızı çok kolay etki altına alabilir hastalık gibi durumlarla…

YORUM YAP