Koçer: Ahilik Haftası kutlu olsun

Koçer: Ahilik Haftası kutlu olsun

24.05.2016 10:35:26

“Ahilik geleneği Anadolu'daki varlığı bin yıla dayanan Türk Milletinin köklü geleneklerinden biridir. Bugünlere kadar ulaşan ahilik sanat, ticaret ve diğer meslek alanlarında dayanışmayı ve yardımlaşmayı sevgi, saygı ve hoşgörüyü öne çıkarmıştır” diyen Koçer, haftanın anlam ve önemine ilişkin açıklamasında görüşlerini şöyle yansıttı:

KOÇER: AHİLİK İNSANLARA
ELİNİ, KAPISINI, SOFRASINI AÇIK DİLİNİ, GÖZÜNÜ VE BELİNİ BAĞLI TUTMASINI ÖĞÜTLEMEKTE
“Ahilik bir meslek örgütü olmasının yanında manevi terbiye ocağıdır, ahilik insanlara elini, kapısını ve sofrasını açık tutmayı salık verirken dilini, gözünü ve belini bağlı tutmasını öğütlemektedir.

“AHİLİKTE MESLEKİ EĞİTİMİ ZORUNLULUĞU KADAR AHLAKİ EĞİTİMİN DE ZORUNLULUĞU VARDIR”
Ahiliğin temelinde "Müşteri Velinimettir" felsefesi ile üretilen mal ve hizmette müşteri memnuniyeti yatmaktadır. Müşteri memnuniyeti oluşturmak, ancak kaliteli ürün, kaliteli hizmet ve güzel ahlakla mümkün olabilir. İş ahlakından yoksun kişiler alın teri akıtmadan müşterileri kandırma yolunu seçip haksız kazanç sağlamayı alışkanlık haline getirmişlerdir. Bu da gün geçtikçe halk arasında güvensizliği arttırıp işini düzgün yapan esnaf ve sanatkarlarımıza zarar vermektedir. İşte Ahilik bu gibi durumlara karşıdır. Ahilikte mesleki eğitimi zorunluluğu kadar ahlaki eğitiminde zorunluluğu vardır, yeterli ahlaki olgunluğa erişemeyen kişiler işinde ne kadar iyi olursa olsun dükkan açmalarına izin verilmezdi.
Tüm esnaf ve sanatkarlarımızın ahilik ilkelerini benimseyerek işlerinde ilerlemelerini ve bol kazanç elde etmelerini diliyor, 23 - 29 Mayıs tarihleri arasında kaydedilen Ahilik Haftasını kutluyorum.
Ahilik haftasında Ahi Evran-ı Veli'yi rahmet ve minnetle anıyor, esnaf ve sanatkârlarımız başta olmak üzere bütün halkımızın ahilik haftasını ve esnaf bayramını en içten dileklerimle tebrik ediyorum.”
Haber MERKEZİ

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki SABAH, SABAH...
Sonraki » Avlu, yeniden Başkan seçildi

YORUM YAP