Kırkıcı: Deprem öldürmez tedbirsizlik öldürür

Kırkıcı: Deprem öldürmez tedbirsizlik öldürür

4.02.2020 12:15:10

Şubat Meclisinde gündemi değerlendiren CHP Grup Sözcüsü Süheyl Kırkıcı, “Deprem öldürmez tedbirsizlik öldürür” dedi ve bu konuda önce devletin yapması gerekenler olduğuna işaret ederek, “Kurum ve yetkililer gerekeni gerçekleştirdikten sonra ancak vatandaşa tedbirini al diyebilir” diye konuştu.

“Deprem belli aralıklarla olsa da sürekli bu gerçekle yaşadığımız durumu değişmiyor” diyerek deprem gündemine ilişkin değerlendirmesine Silivri Belediye Meclisi Şubat Oturumunda başlayan Süheyl Kırkıcı, konu hakkında açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Bilim insanları, meslek odalarının sürekli işaret ettiği çığlığı, araştırmalarını bizimle buluşturma iradesi ne yazık ki çok fazla karşılık bulmuyor. Konuşuluyor deprem etkisi geçtikten sonra da hepimiz normal yaşamımıza dönmeye devam ediyoruz. Bu sorun sadece kurumlara ait değil yurttaşlarımız da bu kapsamın içinde…

“ASIL SORUMLULUK DEVLETİN”

Ancak yurttaşların güvenilir bir ortam ve barınaklarda yaşamasının güvencesi devletin sorumluluğunda, devletimizin anayasal görevidir. Bu konuda çıkartılacak yasalardan, yapılacak uygulamalara kadar denetim ve yönlendirici görevinin hiçbir zaman yabana atılmaması gereken bir şey.

“DEPREM ÖLDÜRMEZ TEDBİRSİZLİK ÖLDÜRÜR”

İBB ve yerel meclislerimizin, Bakanlıklarımızın bu konudaki çabalarını koordineli bir şekilde birlikte hareket ederek sürecin en az zarar ve kayıpla geçiştirilmesini sağlamak hepimizin görevi olmalı. Deprem öldürmez tedbirsizlik öldürür. Tedbir alma da bizim gibi bu sıralarda oturan yönetici erkindeki tüm insanların, kurumların görevidir. Daha sonra vatandaşa önlem al deme hakkına sahibiz.”

Sevginar SALİ

 

YORUM YAP