Keleş: Siyasette söz artık genç nesillerin olmalı

Keleş: Siyasette söz artık genç nesillerin olmalı

5.11.2018 13:52:58

31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerde CHP'den Belediye Meclis Üyeliği görevine talip olan BK Hukuk & Danışmanlık Bürosu Avukatı Mehmet Keleş'ten iddialı mesaj: “Siyasetin artık yorulmuş, monotonlaşmış kişiler üzerinden yapılmasından ziyade enerjisi yüksek, azimli ve kararlı gençler tarafından ele alınmasını istiyor, genç nüfusun temsilde daha fazla yer alması gerektiğini düşünüyorum.”

CHP Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı, BK Hukuk&Danışmanlık Bürosu Avukatı Mehmet Keleş; kendini tanıttı, hedeflerini ortaya koydu ve neden Belediye Meclis Üyeliğini tercih ettiğini açıkladı.

“2011 YILININ KASIM AYINDAN BU YANA AVUKATLIK MESLEĞİMİ İCRA ETMEKTEYİM”
Sözlerine ilk önce kendini tanıtarak başlayan Mehmet Keleş, “Silivri'nin genç adaylarından biriyim, 1987 yılında Altındağ'da dünyaya geldim ve aslen Kastamonulu'yum. Annem ve babam emekli öğretmendir. 3 çocuğu olan orta gelirli bir ailenin 2. çocuğuyum. İlk öğrenimimi, orta öğrenimimi ve lise öğrenimimi Kastamonu'da tamamladım. Üniversite öğrenimimi Konya Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamladım. 2010 yılında staj eğitimimi tamamladıktan sonra 2011 yılının Kasım ayında avukatlık ruhsatımı aldım ve bu tarihten beri avukatlık mesleğimi icra etmekteyim. BK Hukuk&Danışmanlık Bürosu olarak şirketlere kurumsal hukuki danışmanlık hizmetinin yanı sıra gayrimenkul hukuku, ticari uyuşmazlıklardan kaynaklanan davalar ve iş hukuku alanlarında müvekkillerimizin hukuki sorun yaşamasının önlenmesi ve yaşanan hukuki sorunların etkin bir şekilde çözüme kavuşturulması istikametinde çalışmaktayız. 2008 yılından beri Kastamonulular Dayanışma Demeği (KASDER) üyesiyim. 2010 yılları arasında Genç Beyinler Topluluğu'na üyeliğim bulunmaktadır. 2012 yılları arasında Genç Hukukçular Birliği Derneği başkanlığı görevini yürüttüm. 2010-2014 yılları arasında Hukuk Cephesi dergisinde yazarlık yaptım. 2011 yılından beri Cumhuriyet Halk Partisi Seçim Ve Hukuk İşleri biriminde görev almaktayım ve 2016 yılından beri de Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Teşkilatı'nda üye olarak çalışmaktayım. 2014 yılından beri Silivri Rotary Kulübü üyesiyim ve Silivri Rotary Kulübü 2017-2018 Donemi Kulüp Sekreterliği görevini yürüttüm. 2015 yılından beri TEMA Vakfı Silivri Temsilciliği'ne üyeliğim devam etmektedir. 2015 yılında hem meslektaşım hem de okul arkadaşım olan Belma ile evlendim ve Almina Hayal isimli bir kızım var.” dedi.

“KENDİMİ BİLDİM BİLELİ ÜLKEMİZİN SORUNLARINA KAYITSIZ KALMAYARAK ÇÖZÜMÜN BİR PARÇASI OLMAYA GAYRET ETTİM”
Devamında siyaset sahnesine atılma macerasını anlatan Keleş, “Ben kendimi bildim bileli siyasetin içindeyim. Annem ve babam öğretmendi. Onlar devlet memuruydu ve hiçbir zaman siyasetin içinde olmamı istemediler. Yani, siyasi bir aileden gelmiyorum. Ancak ben hiçbir zaman ülke sorunlarına ve siyasete kayıtsız kalamadım. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Asıl önemli olan ve memleketi temelinden yıkan, halkını esir eden, içerdeki cephenin suskunluğudur.'' sözü beni bu konuda kamçılayan ve siyasete girmemin, yani suskunluğu benimsemememin tetikleyicisidir. Devamında ise aldığım hukuk eğitimi, ülkemizde yaşanan sorunları daha net bir şekilde görmemi sağladı ve daha çok daha yüksek sesle bağırmam gerektiğini, kitleleri harekete geçirmem gerektiğini anladım.” şeklinde konuştu.

“SİLİVRİ HALKI ADINA KARAR ALMA MEKANİZMALARINI DENETLEMEK İSTİYORUM”
Keleş, “Niçin belediye meclis üyesi aday adayısınız?” sorusu üzerine şu açıklamada bulundu: “Ülkemizde dar ve orta gelirli insanların seslerini duyurması, sorunlarını çözüme kavuşturması her zaman zor olmuştur. Ben de yaşadığım çevrede orta gelirli bir ailenin çocuğu olarak bu durumdan sıkça nasibimi aldım. Bu nedenle ben de Silivri'de yaşayan ve bu sorunları iyi bilen ve Silivri'yi çok seven bir kişi olarak, Silivri'de yaşayan herkesin hayatına dokunabilmek, her kesimden insanın yerel yönetim hizmetlerine kolaylıkla erişmesini sağlamak, yaşam standartlarını ve seviyesini arttırmak, Silivri'de yaşayan halk arasında eşitlik ve adaleti sağlamak için aday adayıyım. Ayrıca, Anayasamızın 2. Maddesinde şu husus belirtilmiştir: "Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk devletidir." Demokratik, sosyal, hukuk devletlerinde yasama, yürütme ve yargı denetimsiz değildir. Hesap verebilirlilik esastır. Demokratik sosyal hukuk devletlerinde her alan kendi faaliyetlerinden dolayı denetlenir ve yaptıklarından sorumlu tutulur. Bende Silivri'de avukatlık mesleğini icra eden biri olarak Silivri halkı adına yönetimin içerisinde bulunup, halk adına karar alma mekanizmalarını denetlemek istiyorum. Bunun için elimi taşın altına koydum.

“SİLİVRİ'DE YAŞAMAK GÜZELDİR MOTTOSUNUN SÜRDÜRÜLEBİLMESİ İÇİN VERİLEN MÜCADELEYE DESTEK OLMAYI SÜRDÜRECEĞİZ”
Bugün baktığımızda Silivri İstanbul'un en hızlı büyüyen ve gelişen ilçelerinden biridir. Bu da bir takım sorunları beraberinde getirmektedir. Silivri'nin öncelikli sorunu rant kavgalarına kurban edilmeye çalışılmasıdır. Silivri Belediye'miz bu konuda büyük mücadeleler verdi. Bizlerde bu konuda Silivri Belediyesi'nin yanında olduk. "Silivri'de yaşamak güzeldir" mottosunun sürdürülebilmesi için bu mücadeleye her türlü desteği vermeyi sürdüreceğiz. Bununla birlikte, iletişim ve ulaşım sorunlarını çözmek için ürettiğim projeleri hayata geçireceğim. Silivri halkının yerel yönetime ve hizmetlere en hızlı ve kolay şekilde nasıl ulaşabileceği üzerinde çalışmalara başlayacağım.”

“SİYASETE GENÇLERİN ELİ DEĞMELİ”
Genç bir aday adayı olarak siyasete gençlerin katılımı ve önemini de değerlendiren Keleş, sözlerini şöyle tamamladı: “Ben genç kuşakların aday olmasını heyecan verici bir umut olarak görüyorum. Siyasetin artık yorulmuş, monotonlaşmış kişiler üzerinden yapılmasından ziyade enerjisi yüksek, azimli ve kararlı gençler tarafından ele alınmasını istiyor, genç nüfusun temsilde daha fazla yer alması gerektiğini düşünüyorum.”
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP