Kavaklı’ya büyük hizmet

Kavaklı’ya büyük hizmet

25.07.2023 15:21:56

Kenan-Çelebi Nakip Aile Sağlığı Merkezi, 112 Acil İstasyonu ile Çok Amaçlı Park ve Spor Alanının açılış töreni 25 Temmuz 2023 Salı günü gerçekleştirildi.
Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Kara, hayırsever bağışçı Kenan Nakip ve ailesi, AK Parti İlçe Başkanı Ekrem Pamuk, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, Belediye Başkan Yardımcıları Emre Sarısaltıkoğlu ve Hasan Solak, MHP ve AK Partili Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Hasan İpekoğlu, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Silivri Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Ercan Çalışkan, Alibey Spor Kulübü Başkanı Ali Tonta katılanlar arasındaydı.
Açılış töreni Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.
KALAYCI, EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ
MHP Belediye Meclis Üyesi Erdoğan Gökalp Kalaycı, Kenan & Çelebi Nakip Aile Sağlığı Merkezi Çok Amaçlı Park ve Spor Alanını kazandıran Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ve emeği geçenlere teşekkür etti ve hayırlı olmasını diledi.
İPEKOĞLU: 112 ACİL SAĞLIK HİZMET NOKTAMIZ MODERN VE KONFORLU BİR ÇALIŞMA ALANINA KAVUŞTU
İlçe Sağlık Müdürü Dr. Hasan İpekoğlu, yaptığı konuşmada şu sözlerine yer verdi: “Kenan- Çelebi Nakip Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri noktamızın açılış törenine hepiniz hoş geldiniz.
Bilindiği üzere Kavaklı bölgemizde uzun yıllardır, önce sağlık ocağı daha sonra aile sağlığı merkezi olarak hizmet vermekte olan bir binamız mevcuttu. Fiziki yapısı oldukça eski olan bu binamızın, deprem yönetmeliği kapsamında yapılan çalışmalarının uygun çıkmaması neticesinde, yeni bir binaya kavuşabilmek için Silivri Belediye Başkanımız ile çalışmalara başladık. Hayırsever Nakip ailesinin destekleri ile mevcut binamız yenilendi ve şimdi çok daha yeni ve güvenilir bir binada hizmet vermeye devam ediyoruz. Yeni yapılan bina ile 112 Acil Sağlık Hizmet Noktamız da modern ve konforlu bir çalışma alanına kavuşmuş oldu.
İPEKOĞLU, TEŞEKKÜR ETTİ
Kurumum adına başta Nakip ailesi olmak üzere, desteklerini her zaman hissettiğimiz Silivri Kaymakamlığı ve Silivri Belediye Başkanlığına ayrıca emeği ve katkısı olan herkese teşekkür eder, Kenan- Çelebi Nakip Aile Sağlığı Merkezinin ve 112 Acil Sağlık Hizmet noktamızın vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diler, saygılar sunarım.”
YILMAZ: SAĞLIK YATIRIMLARINA, PARK VE SPOR ALANLARINA BİR YENİSİNİ DAHA EKLEMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ
Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, açılış töreninde yaptığı konuşmada şu sözlerine yer verdi: “İlçemizin en güzel mahallelerinden biri olan ve her geçen gün büyüyen Kavaklı Mahallemizde, hayırsever Nakip ailesi ile birlikte yapımını tamamladığımız Kenan-Çelebi Nakip Aile Sağlığı Merkezi, 112 Acil İstasyonu ile Çok Amaçlı Park ve Spor Alanımızın açılış töreninde sizlerle bir aradayız.

Bu anlamda Silivri'mize kazandırdığımız sağlık yatırımlarına bir yenisini daha eklemenin, yeni park ve spor alanını hizmete sunmanın hem onurunu, hem de mutluluğunu yaşıyoruz.
NAKİP AİLESİNE TEŞEKKÜR
Bu vesile ile Kenan ağabeyim başta olmak üzere, eşleri Nurten hanıma, kızları Nüket hanıma ve uzun yıllar önce kaybetmiş oldukları evlatlarını hatırasını yaşatmak üzer yapmış oldukları Sağlık Ocağı ve 112 Acil İstasyonu için kendilerine huzurlarınızda tüm hemşerilerim adına teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar var olsunlar.
Burada deprem nedeniyle yıkılan bir sağlık ocağımız vardı. Yıkılıp yenisi İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından yapılacaktı. Lakin Kenan ağabeyimizin bir teklifi oldu. Evladının hatırasını Kavaklı'da yaşatmak istedi. İl ve İlçe Sağlık Müdürümüzle görüşmelerimizde İl Sağlık Müdürlüğünün buraya yapacağı yatırımı, geçtiğimiz günlerde temelini attığımız Yeni Mahalle'deki 11 hekimli Sağlık Merkezimize kaydırarak burada bu imkanı oluşturduk. Aile Sağlık Merkezimiz ve 112 Acil Servis İstasyonumuz çok bir süredir aslında hizmet veriyor. İkisinin bir arada olduğu çok modern ve şık bir binayı oluşturduk.
AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ VE 112 ACİL SERVİS İSTASYONU ÖZELLİKLERİ
Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Servis İstasyonumuzla birlikte, 3.800 metrekarelik bir alanda mahalle sakinlerimizin keyifli vakit geçireceği, çocuklarımızın spor yapabileceği de bir sosyal alan oluşturduk.
İçerisinde 4 potalı basket sahası, mini futbol sahası, 6 adet ahşap çatılı piknik masası, 8 adet ahşap bank bulunan, otomatik sulama sistemi ve aydınlatma sistemi olan bir sosyal yaşam alanını sizlerin hizmetine sunduk.
“VATANDAŞLARIMIZIN HİZMETLERİN EN GÜZELİNE VE EN İYİSİNE LAYIK”
Silivri'de yaşayan vatandaşlarımızın her biri bütün hizmetlerin en güzeline, en iyisine layık. Kanuni Sultan Süleyman Han'ın, “Halk içinde mu'teber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi” sözünü ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, “Devlet vatandaşların öğretimiyle, eğitimiyle, sağlığıyla yakından ilgilenmek zorundadır” sözünü kendimize şiar edinerek sağlık hizmetlerini hayata geçirmeye devam ediyoruz.”
“TOPU TACA ATMIYOR, MİNDERDEN KAÇMIYORUZ”
Sağlık yatırımları hususundaki hassasiyeti üzerine açıklamalarını sürdüren Başkan Yılmaz, “Yapılması gereken yatırımlara “Belediyenin görevi değil” diyerek yanıt vermiyor; topu taca atmıyor, minderden kaçmıyoruz. Göreve geldiğimiz ilk günden beri hükümetimizle, hayırseverlerimizle,belediyemizin imkanlarını da katarak Silivri'deki açıkları, sağlık alanında yapılması gereken yatırımları konuşuyoruz, dertleşiyoruz, paylaşıyoruz ve omuz omuza, kol kola, el ele verip birçok projeyi beraberce yapıyoruz” dedi.
“YENİ SAĞLIK KOMPLEKSİNİN EKİM AYINDA HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR”
İlçemizde devam eden sağlık yatırımları hakkında bilgi veren Başkan Bey, “Şu an ilçemizde Kolan Hastanesi'nin karşısında 5.000 metrekare alanda yükselen ve yüzde 95'i bitmiş olan, sağlık kompleksimizi inşa ediyoruz. Ekim ayında hizmete girmesi planlanıyor. İçerisinde İlçe Sağlık Müdürlüğümüzün, Verem Savaş Dispanserimizin, 112 Acil İstasyonumuzun, 11 hekimlikASM'mizin, sağlık ocağımızın ve Aile Sağlık Yaşam Merkezinin bulunacağı, vatandaşlarımızın her türlü sağlık hizmetini alabileceği bir kompleksin açılışını inşallah sonbahar aylarında gerçekleştireceğiz.
“SELİMPAŞA'DA BİNASI ÇELİK KONSTRÜKSİYONDAN YAPILACAK HASTANE HİZMETE GİRECEK”
Depremde Selimpaşa'da hasar görmüş binamızla ilgili Sağlık Bakanımız ile yaptığımız görüşmede kendileri ifade ettiler; 2.000 metrekare çelik konstrüksiyondan bir hastaneyi hızlı bir şekilde yapıp hizmete kazandıracaklar.
“1 MİLYONUN ÜZERİNDE VATANDAŞIMIZA EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUZ”
Şehrimiz büyüyor. Devlet Hastanemiz yetersiz kalıyor. Geçtiğimiz hafta cep telefon sinyalleri 750 bin'i gösterdi. Bu demektir ki 1 milyonun üzerinde vatandaşımıza ev sahipliği yapıyoruz.
750 YATAKLI EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ
Devlet Hastanesinin büyütülmesinden öte bir Eğitim Araştırma Hastanesi'nin Silivri'mize kazandırılması noktasında Sağlık Bakanlığımızla görüştük, İl Sağlık Müdürlüğümüzle dertleştik. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın takdirleri ve onurlarıyla 2023 yatırım pogramında olmamasına rağmen bir Afet Hastanesi şeklinde kullanılacak 750 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanemiz bütçeye alındı. Projelendirildi. Çok kısa zamanda inşallah yapılacak” şeklinde konuştu.
“GÜMÜŞYAKA'DYA 4 HEKİMLİ AİLE SAĞLIK MERKEZİ KAZANDIRDIK”
Silivri Belediyesi olarak 4 yıllık süreçte Silivri'ye kazandırdıkları sağlık yatırımlarına değinen Başkan Bey, “Silivri Belediyesi olarak Gümüşyaka'da depreme dayanıksız bir sağlık ocağını yıktık ve yerine 4 hekimli, 350 metrekare büyüklüğünde; bahçesiyle, peyzajıyla ve oturma alanlarıyla bir ASM'yiGümüşyaka'mıza kazandırdık.
“PİRİ MEHMET PAŞA MAHALLEMİZE 5 HEKİMLİ AİLE SAĞLIK MERKEZİ KAZANDIRDIK”
Yine Piri Mehmet Paşa Mahallemizde deprem nedeniyle yıkılan bir ASM'mizi çok hızlı bir şekilde Silivri Belediyesi olarak yaptık. 5 hekimli bir ASM'miz orada hizmet veriyor.
KÖYLERE SAĞLIK YATIRIMLARI
Köylerimizde çok sıkıntılar yaşanıyordu. Trafik kazaları, kalp krizleri, beyin kanamaları gibi durumlarda 112 ambulansı 30 km uzağa gitmek durumunda kalıyordu.
Silivri Belediyesi marifetiyle Büyükkılıçlı köyümüze birçok noktaya kolayca ulaşabilecek bir 112 acil istasyonu inşa ettik.
Şimdi sırada Değirmenköy'deki bir 112 acil istasyonunun yapımı var.
Köylerimize Sağlık ve Ebe evleri kazandırdık.
Yine Sayalar, Danamandıra civarındaki ortak noktaya bir tane daha 112 acil istasyonu ihtiyacının olduğunu biliyor, bu konuda da 112 acil başkanlığımızla görüşmelerimizi sürdürüyoruz” dedi.

HAYIRSEVERLERE ÇAĞRI
“Fatih Mahallemizde depremden dolayı yıkılacak olan bir ASM'miz var. İlçe Sağlık Müdürlüğümüz projelendirdi. Hayır hasenat sahibi insanlara buradan duyuruyoruz. Oradaki sağlık ocağı bir hayırseveri bekliyor” diyen Başkan Bey, sözlerine şöyle devam etti: “Akören, Kurfallı, Sayalar ve Fener'e içinde ebe evi olan sağlık merkezlerimizi yaptık, bitirdik ve tefrişatını tamamladık.”
“HİZMETLERİMİZ HERKES İÇİN”
“Hizmetlerimiz kimseler için değil, herkes için. Hizmetlerimiz bir çıkar çevresini kapsamıyor, şehirde yaşayan herkesi kapsıyor” diyerek sözlerini sürdüren Başkan Volkan Yılmaz, “Bu vesileyle Kavaklı Mahallemizde yapılan bu güzel Sağlık Aile Merkezi ve 112 Acil İstasyonu ile birlikte Millet Bahçemizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.
Bu Millet Bahçesi İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait bir arsa üzerinde. Ağaçlandırılacak alandı, metruk bir şekilde kaderine terk edilmişti. İBB'ye Seymen'de 10 bin m2'lik bir mezarlık alanı vererek bu arsayla trampa ettik. İşlemler devam ediyor. Silivri Belediyesi envanterine buraya katarak annelerin piknik, doğum günlerini yapabilecekleri, çocukların futbol ve basketbol oynayabilecekleri, fitnes alanlarıyla sosyal bir yaşam merkezini Kavaklı'ya kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hayır hasenat yapan herkesin birini Allah bin yapsın.”
Konuşmaların ardından hayırsever Kenan Nakip'e teşekkür plaketi sunuldu ve açılış kurdelesi kesildi.
Ardından Aile Sağlık Merkezi ve 112 Acil İstasyonu gezildi.Yeni Futbol Sahasında, maç yapıldı.

 Sevginar SALİ

 

YORUM YAP