Kars Kağızman İlçesi Çengelliler Köyü Derneği Yönetim Kurulu: İptal için dilekçe verdik

Kars Kağızman İlçesi Çengelliler Köyü Derneği Yönetim Kurulu: İptal için dilekçe verdik

25.04.2018 09:37:42

Kars Kağızman İlçesi Çengelliler Köyü Derneği Yönetim Kurulu daha önce belediye meclisinde AK Parti'nin önerge ile sorguladığı sosyal alan tahsisinden vazgeçtiklerini ilan ettiler.

Dernek yönetiminin konuya ilişkin ikinci açıklaması aynen şöyle:

“YAZIKLAR OLSU DEMEKTEN BAŞKA SÖZ BULAMIYORUZ”
“Bilindiği üzere daha önce Silivri gündeminde üzüntü verici bir tartışmaya neden olan Mimarsinan Cami yanındaki parkta kullanım hakkı olarak tahsis edilen kafe yeriyle ilgi basın açılamamız olmuştu. Bu tahsis üzerinden yürütülen siyasi kampanyalara karşı sitem ve üzüntülerimizi kamuoyuyla paylaşmıştık.
Ancak gelinen nokta da gördük ki; bizim dernek olarak mütevazi talebimiz siyasi rekabetin arena savaşlarına malzeme olmuş.
15 m2'lik istenildiği zaman kaldırılacak özellikteki çay ve kahve büfesi Silivri'nin ve neredeyse memleketin tapusunu üzerimize geçirmişiz gibi siyasetin en üst kademelerine kadar ülke sorunu haline dönüşmüş. Yazıklar olsun demekten başka söz bulamı- yoruz.
Belediyemize ve derneğimize yönelik üzücü olduğu kadar ayrımcı, nefret içeren, kışkırtıcı, kardeşi kardeşe düşmanlaştıran dil ve söylemler, gerek sanal ortamlarda, gerekse de siyasi kulislerde sürdürülmüş olması dernek olarak bizi yaraladığı kadar bir karar vermeye neden olmuştur.

“SİLİVRİ'Yİ BAĞIŞLASALAR NE DOSTLARIMIZIN NEDE BİR TEK HEMŞEHRİMİZİN VE VATANDAŞIMIZIN ÜZÜLMESİNE DEĞMEZ”
Daha önce de belirttiğimiz gibi bizler ve üyelerimiz, haklarımızın yanı sıra sorumluklarımızın bilinciyle barış ve kardeşlik şehri Silivri'mizin huzurunu, güvenliğini bozacak kışkırtmaların parçası ve sebebi olmayız. Değil 15 m2 kafe yeri, Silivri'yi bağışlasalar ne dostlarımızın nede bir tek hemşehrimizin ve vatandaşımızın üzülmesine değmez. En azından biz bunun bir parçası olmayız.

“BELEDİYEMİZCE TAHSİS EDİLEN KAFE YERİNİN İPTALİ İÇİN DİLEKÇE VERDİK”
Bu nedenle derneğimiz adına belediyemizce tahsis edilen kafe yerinin iptali için dilekçe verdik. Ne belediyemizi ne de derneğimizi küçük küçük adamların küçük egolarının siyasi tatmin malzemesi haline getirmek isteyenlere izin vermeyiz. Boşuna heveslenmesinler aradıkları şey bizde yok.
Ancak bu haklarımızdan da vazgeçtiğimiz anlamına gelmemelidir. Yasaların her yurttaşa verdiği hakların ne bir fazla ne bir eksik takipçisi ve talepçisi olmaya devam edeceğiz. Gereğini halkımızın bilgisine arz eder, kamuoyunun adaletine sunarız.”

YORUM YAP