Karne gününden en özel kareler

Karne gününden en özel kareler

17.06.2019 14:25:56

2018-2019 Eğitim-öğretim yılı ikinci dönemi 14 Haziran 2019 tarihinde sona erdi. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Silivrili çocukların bir kısmı karne, bir kısmı ise mezuniyet belgelerini almanın heyecan ve mutluluğunu yaşadı. Çeşitli etkinliklerde dereceye girerek okullarını başarıyla temsil eden öğrencilere ise ödüller verildi.
İL MÜDÜRÜ YAZICI'DAN YIL SONU MESAJI
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, 2018-2019 eğitim-öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Yazıcı mesajında öğrenci, öğretmen ve velilerine şu sözlerle seslendi: “Sevgili çocuklar, uzun soluklu bir eğitim öğretim yılının daha sonuna geldik. Okulda pek çok bilgi ve beceri edindiniz, karnelerinizi aldınız. Çalışmalarınızın karşılığı olan karne heyecanınızı ben de sizinle paylaşıyorum. Unutmayınız ki, aldığınız karne sizlerin kişiliğinizin fotoğrafı değildir, onu yansıtmaz, sadece araçtır. Önemli olan yarınlara hazırlandığınız bu günlerde eksiklerinizi görmeniz ve çalışmaya devam etmenizdir. Biliyorsunuz hiçbir başarı tesadüfi değildir. Bu bakımdan okulda öğrendiklerinizin üstüne tatilde yeni bilgi ve beceriler ekleyerek öğrenme yolculuğunuzu çeşitlendirerek sürdürmeniz gerekiyor.

“NOT KAYGISI OLMADAN SANATIN, EDEBİYATIN VE SPORUN ZEVKGİNE VARMAK DEĞERLİDİR”
Şunun farkındayım elbet; çok çalıştınız, yoruldunuz ve güzel bir tatili hak ettiniz. Tatilinizi dinlenerek geçiriniz ancak kendinize okul dışında öğrenme fırsatları oluşturunuz. Unutmayınız ki dinlenmek, hiç bir şey yapmamak demek değildir. Sizler, ülkemizin yarınlarısınız, geleceğe sizler yön vereceksiniz. Güçlü yarınlarımızın teminatı olmanız için kitap ve diğer kaynaklarla kendinizi geliştirmeniz büyük önem taşıyor. Bu yüzden tatilde daha çok kitap okuyun, sanatsal, kültürel ve sportif etkinliklere katılın. Yaparak ve severek öğrenmeyi ilke edinerek ilgi alanlarınızın kapısını çalın, buna göre kendinizi geliştirin. Size yönelik kamp ve yaz okullarında çeşitli aktiviteler içerisinde olun. Kişisel ve sosyal gelişim ancak bunlar sayesinde tamamlanır. Ayrıca not kaygısı olmadan sanatın, edebiyatın ve sporun zevkine varmak çok değerlidir.

“ÜLKEMİZİN KALKINMASI ANCAK SİZLERİN GAYRETİYLE MÜMKÜN”
Değerli meslektaşlarım, eğitim ve öğretim yılı boyunca yarınlarımızın teminatı çocuklarımız için gösterdiğiniz özverili çalışmalarınızdan dolayı hepinizi ayrı ayrı tebrik ve teşekkür ediyorum. Çocuklarımızı şimdiye uyandırırken sergilediğiniz fedakârlık her türlü takdirin üzerindedir. Gelecek nesillerimize binlerce yıllık birikimimizi, kültürümüzü, tarihimizi, bizi biz yapan değerlerimizi, bilimsel ve sanatsal çalışmaları sizlerin öncülüğünde aktarabileceğimizin farkındayız. Bu süreçte, öğrencilerimizi bilgili ve kültürlü kılmanın yanında, onları duygudaşlık, açık fikirlilik ve kardeşlik değerleriyle donanımlı kılmaya yönelik çabanız bizlerin en büyük sermayesidir. Ülkemizin bütüncül kalkınması ancak sizlerin gayreti ile mümkün olabilir. Sizlerle birlikte 2023 Eğitim Vizyonu doğrultusunda kurumlarımızın niteliğini arttırarak adım adım daha iyiye ve güzele ulaşmayı hedefliyoruz. Mesuliyet duygusuyla, azimle, kararlılıkla ve iyi uygulamaların doğuşuna kaynaklık eden heyecanımızla birlikte ilham vermeye devam edeceğiz.
Uzun araştırmalara dayanan pek çok çalışmadan biliyoruz ki, insanlar ortak bir fıtrat üzerine doğarlar, daha sonra yine doğuştan getirdikleri mizaçlar onları farklılaştırır. En sonunda kişilik kazanarak biricik hâle gelirler. Bu bakımdan sizlerden beklentimiz okulda uyguladığınız yöntemlerde çocuklarımızın geleceğini inşa etmede, onların biricikliğini daima dikkate almanızdır. Ancak bu sayedeonların öğrenme süreçlerini kendi içinde anlamlı ve eğlenceli bir uğraş hâline getirebiliriz. Hayat her anlamda hızla değişiyor. Bunun için yaz tatilimizin bir kısmını değişen çocukluk kozasını, dönüşen eğitim anlayışını daha da önemlisi öğrenme yolculuğumuzu gözden geçirmeye hatta yeniden öğrenmeye imkân veren keyifli öğrenme sürecine dönüştürmeliyiz.

“YAZ TATİLİ ÖNERİLERİMİZE MUTLAKA GÖZ ATMALISINIZ”
Saygıdeğer veliler, geleceğimizin güvencesi çocuklarımızın iyi bir eğitim almaları ve en iyi şekilde yetişmeleri hepimizin ortak hedefi. Çocuklarımız bizim en değerli varlıklarımız; onlar için ne kadar çok çalışsak hep bir yetersizlik duygusu kaplar içimizi. Sizlerin de bu bilinçle her zaman olduğu gibi geride bıraktığımız eğitim ve öğretim yılında da çocuklarınızın yanında olduğunuzu yakından biliyoruz.
Uzun yaz tatili, çocukların zorunlu öğretim programları yerine kendi istek ve tercihleri doğrultusunda öğrenmeyi yeniden keşfedeceği eğlenceli bir dönem olabilir. Bunun içim Millî Eğitim Bakanlığımızın çocuklarınızla yapabileceğiniz yaz tatili etkinlikleri önerilerine mutlaka göz atmalısınız. Ayrıca tarihi mekânlara yapılan geziler, müze ziyaretleri, köy ve doğa gezileri bu bağlamda çocuklarımızın dünyalarını zenginleştirmek için büyük bir fırsat. Zira okuldaki eğitim ortamlarının ötesine uzanabilmek, çocuklarımızı hayata hazırlamak daha da önemlisi tatilden kaynaklanan öğrenme kaybını azaltmak gerekiyor. Unutmayalım ki, çocuklarınızla birlikte geçireceğiniz nitelikli serbest zamanlar, onlara göstereceğiniz ilgi çok değerlidir. Onların kendi ilgileri doğrultusunda sanatsal ve bedensel becerilerini geliştirmeleri diğer akademik alanlara daha yoğun bir ilgiyle bağlanmalarını beraberinde getirmektedir. Okul döneminde ise öğretmenlerimizle, yöneticilerimizle temasta olup, çocuklarımızın eğitim süreçlerini renklendirmeye devam etmelisiniz. Sizlerin, bu süreçte daima yanımızda olacağınız inancıyla bu tatil döneminde yüzünden gülücükler eksik olmayan çocuklarınızla, sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler dilerim. Ayrıca bu seneki eğitim yolculuğunuzda kaybettiğimiz çocuklarımızı, meslektaşlarımızı, eğitim çalışanlarımızı ve velilerimizi rahmetle anıyorum.
2018-2019 Eğitim Öğretim Yılını tamamladığımız bugünde, sevgili öğrencilerimizi, değerli meslektaşlarımı ve saygıdeğer velilerimizi kutluyor, tüm eğitim camiamıza iyi tatiller diliyorum.”
YENİ ÇALIŞMA TAKVİMİ
Milli Eğitim Bakanlığı yeni çalışma takvimini açıkladı. Takvime göre eğitim öğretim yılında yenilik olarak ara tatiller olacak. 2019-2020 Eğitim-öğretim yılı, 9 Eylül 2019 tarihinde başlayacak. 18-22 Kasım 2019 tarihleri arasında ilk ara tatil yapılacak. (Hafta sonu tatilleriyle birlikte 9 gün olacak.), 25 Kasım'dan 17 Ocak'a kadar 1. Dönem devam edecek. Yarıyıl tatili 20-31 Ocak 2020 tarihleri arasında olacak. İkinci yarıyıl eğitim-öğretim dönemi 3 Şubat 2020'de başlayacak. 06-10 Nisan 2020 tarihleri arasında ikinci ara tatil verilecek. ( Hafta sonu tatilleri ile birlikte 9 gün). 13 Nisan'da başlayacak ikinci dönemin ikinci yarısı 19 Haziran'da tamamlanarak 11 haftalık yaz tatiline girilecek. Renginar SALİ

YORUM YAP