Kariyer araştırmalarına Belediyede devam ettiler

Kariyer araştırmalarına Belediyede devam ettiler

13.12.2017 09:59:59

TOKİ Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencileri, Kariyer Günleri etkinlikleri kapsamında Silivri Belediyesi Başkan Yardımcısı Harita Mühendisi Mehmet Has'la buluştu.

TOKİ Cumhuriyet Anadolu Lisesi 12. Sınıf Türkçe-Matematik ağırlıklı ders programına sahip öğrenciler, Silivri Belediyesine ziyarette bulundu. Kariyer Günleri etkinlikleri çerçevesinde yapılan ziyarette kendilerine Okul Müdürü Aydın Dakes, Psikolojik Danışman ve Rehber öğretmenleri Zehra Pelin Girgin ve Yakup Tümer eşlik etti. Toki Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrenci ve eğitimcileri, Silivri Belediyesi Meclis Salonu'nda Başkan Yardımcılarından Harita Mühendisi Mehmet Has'la kariyer konusunda söyleşi yaptı.

HAS, SİLİVRİ İLE İLGİLİ GELİŞMELERİ PAYLAŞTI
Has, kendi bölümünü, belediyede kadrolu ya da sözleşmeli olarak istihdam edilen bölümleri, belediyenin üniversite mezunu alım şartlarını anlattı. Silivri'de tarım, turizm sektörünün gelişeceğini, üniversitelere ayrılan yerlerle bir eğitim merkezi olarak planlandığı da paylaştığı bilgiler arasındaydı. Sosyal tesis ve konutların artacağını dile getiren Başkan Yardımcısı, ulaşım konusunda Esenler otogarının Silivri'ye taşınma projesini, metrobüs ve hafif raylı sistemlerin ilçemize geleceği ve nüfusun 1 milyona ulaşacağı ile ilgili tahminlerini açıkladı. Has, büyük bir spor tesisin Toki Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nin yakınında planlandığını da anlattı. Bu planlanan hizmetlerin gençlerin istihdamında çok büyük etkisi olacağını da sözlerine ekleyen Mehmet Has'tan öğrenciler de okullarına kapalı spor salonu talebinde bulundu.
Toki Cumhuriyet Anadolu Lisesi eğitimcileri, gösterdiği ilgi ve paylaştığı önemli bilgiler için Başkan Yardımcısı Mehmet Has'a teşekkür etti.
Silivri Belediyesi yetkilileri tarafından öğrencilere Nutuk kitabı hediye edilerek uğurlandılar.
Renginar SALİ

YORUM YAP