Karakuş: Devletimiz milletimizle birlikte yaralarımızı tez zamanda sarmıştır

Karakuş: Devletimiz milletimizle birlikte yaralarımızı tez zamanda sarmıştır

7.09.2021 11:34:38

Hükümetin orman yangınları ile mücadelesine Eylül Meclisinde gündem dışı söz alarak değinen AK Parti Belediye Meclis Üyesi Av.Şükriye Akkaya Karakuş, “Bir takım provokatörler bu yangınlardan ve sellerden siyasi çıkar peşinde koşmaya çalışsa da devletimiz milletimizle birlikte özverili bir çalışmayla yaralarımızı tez zamanda sarmıştır ve sarmaya devam edecektir” dedi.

Silivri Belediyesi'nin Eylül Meclisinde AK Parti adına gündem dışı söz alan Şükriye Akkaya Karakuş, Hükümetin orman yangınları ile mücadele konusu hakkında konuştu.

KARAKUŞ: DEVLETİMİZİN TÜM İMKÂNLARI SEFERBER EDİLMİŞTİR

Karakaş şunları söyledi: “Bilindiği üzere dünyanın birçok köşesinde olduğu gibi ülkemizde de 28.07.2021 tarihinde Antalya Manavgat ilçesinde başlayan, 54 ilde 299 farklı noktada orman yangınları meydana gelmiştir. Öncelikle tüm bu afetlerde kaybettiğimiz canlarımıza Allah'tan rahmet yakınlarına ve tüm milletimize başsağlığı diliyoruz.

Yangından etkilenen vatandaşlarımız için devletimizin tüm imkânları seferber edilmiştir.

Devletimiz yangından etkilenen bölgelerde 12 uçak, 66 helikopter, 9 İHA, 1 insansız helikopter, 850 arazöz, 430 iş makinası, 5.250 personel ile yangınlara müdahale etmiştir.

Hâlihazırda 5.165 kişiye barınma hizmeti verilmektedir. Yangından etkilenen 12.585 afetzedeye insani ihtiyaçlarında olduğu gibi her alanda destek verilmiştir.

Afetzede vatandaşlarımızın insani ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için 443 aile tipi çadır, 169 genel maksat çadırı, 495 yaşam ve wc-duş konteyneri yapılmıştır.

Beslenme ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla yangın bölgelerinde 548.277 günlük sıcak yemek, 474.722 kumanya, 218.784 ikramlık malzeme, 302.991 sıcak-soğuk içecek 696.000 su dağıtımı yapılmıştır.

Yine küresel ısınma kaynaklı yağış rejimlerinin değişmesi sonucu meydana gelen aşırı yağış sebebiyle birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de sel felaketleri daha sık yaşanır hale gelmiştir.

Bu bağlamda önce Doğu Karadeniz Bölgemizde daha sonra Batı Karadeniz'de özellikle Kastamonu, Sinop, Bartın illerimizde aşırı yağışa dayalı sel felaketleri yaşanmıştır. Sel felaketinin ardından bölge genel hayata etkili afet bölgesi ilan edilmiştir. Yüreğimizi yakan can kayıplarını geri getiremesek de devletimiz milletimizle beraber diğer her kaybı telafi edecek güç, imkân ve kararlılığa sahiptir. Devletimiz milletimiz için seferber olmuştur.

Cumhurbaşkanımızın talimatıyla; devletimiz, selden etkilenen bölgelerde 5.820 personel, 66 ambulans, 122 bot ve motopomp, 20 helikopter, 7 AFAD mobil koordinasyon turu, 2 jıku, 715 hizmet aracı, 644 iş makinası, 1 iha ile bu süreçte milletinin yanında olmuştur. Ülkemizin dört bir yanından belediyelerimiz, il özel idarelerimiz çalışmalara katkı sunmuştur. Bakanlarımız ve yetkililerimiz gece gündüz vatandaşlarımızın yanında olmuştur.

Ayrıca bölgedeki vatandaşlarımızın beslenme ve barınmasına yönelik çalışmalar kapsamında hizmet sağlanmıştır.  9 ikram aracı, 42.120 sıcak yemek, 34.818 ikramlık malzeme, 23.800 kumanya dağıtımı sağlanmıştır. 1.101 vatandaşımıza barınma hizmeti sunulmuş olup 2.347 vatandaşımızın da güvenli bölgelere tahliyesi sağlanmıştır.

“DEVLETİMİZ MİLLETİMİZLE BİRLİKTE ÖZVERİLİ BİR ÇALIŞMAYLA YARALARIMIZI TEZ ZAMANDA SARMIŞTIR VE SARMAYA DEVAM EDECEKTİR”

Bir takım provokatörler bu yangınlardan ve sellerden siyasi çıkar peşinde koşmaya çalışsa da devletimiz milletimizle birlikte özverili bir çalışmayla yaralarımızı tez zamanda sarmıştır ve sarmaya devam edecektir. Tüm bu afetlerde kaybettiğimiz canlarımıza, vatandaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet yakınlarına ve tüm milletimize başsağlığı diliyoruz.”

YORUM YAP