İzciler Tarım Kampı’nı başarıyla tamamladı

İzciler Tarım Kampı’nı başarıyla tamamladı

14.06.2016 09:21:35

Silivri İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu sene ikincisi düzenlenen Lider Çocuk Tarım Kampı, üç gün iki gece olarak Büyük Sinekli İzci Evi'nde gerçekleştirildi. İlçemiz eğitimci izci liderleri; Yasemin Türkmen, İzci Liderleri Nazire Çorbalı, Gülizar Öcal, Güzin Kavruk ve Cihan Acun ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri Hakan Turan ve Rıdvan Kavoğlu öğrencilere rehberlik etti.
4. Sınıfı öğrencilerine yönelik düzenlenen kampta, Hakan Turan ve Rıdvan Kavoğlu tarafından verilen eğitimler ve yapılan ziyaretlerle doğayı, tarım ve hayvancılığı tanımaları, önemini kavramaları amaçlandı. Çevreye karşı bilinçlenmeleri bir dizi etkinlik eşliğinde sağlandı. Kamp sürecinde doğa yürüyüşleri, Gümüşyaka Mahallesi'nde bulunan Arıcılık işletmesi ve Yolçatı'da bulunan Gülçin Çiftliği, Sultanbeyli'de Enver çiftliği ziyaret edildi. Çiftliklerde yetiştirilen hayvanların yanı sıra, baklagilleri tanımaları, toprakla uğraşarak fidan dikimi fırsatı verildi.
8 Haziran 2016 tarihinde düzenlenen Lider Çocuk Tarım Kampı Ateş Gecesi'nde izcileri, ilçe protokol üyeleri de yalnız bırakmadı. İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Benli, İlçe Milli Eğitim Şube Müdür Mehmet Şen, okul yöneticileri, Alibeyspor Kulübü Başkanı Ali Tonta, Silivri Güreş ağası Çetin Ceylan, Belediye Meclis Üyeleri Devrim Uzun, Büyük Sinekli kmuhtarı Sevgin Ateş Gecesi'ne katılanlar arasındaydı.
Oldukça verimli geçen 2. Lider Çocuk Tarım Kampı ilkokul 4. Sınıf öğrencilerine deneyim ve bilgi açısından büyük kazanımları oldu.
Renginar SALİ

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki Toplumsal felaketimiz; Duygusal ihmal
Sonraki »

YORUM YAP