Sevginar Sali

İYİ Parti’deki yarış

Dün İYİ Parti ve hatta ilçe siyaset kulislerine ilçe başkan adaylığı kararı ile etkili bir giriş yapan Gökhan Ceylan ile tanıştık. Tabi ki İYİ Parti'nin İlçe Teşkilat Başkanı kim biliyordum ama nasıl bir insan olduğuna dair fikrim yoktu açıkçası. Adaylığına ilişkin farklı senaryolar yazılırken, gerçeğe uygun olanını araştırdım ben de meselenin meraklıları ile.
Anlatayım size izlenimlerimi…
Gökhan Ceylan son derece iyi niyetli ve naif bir kişilik sahip biri gibi geldi bana. Çok insan sarrafı olduğumu iddia edemem, “Herkesi kendin gibi bilip yanılıyorsun” eleştirisine karşı ileri sürebilecek fazla argümanım bu yaşıma kadar hiç olmadı, bundan sonra parlak bir vaziyet ortaya koyabileceğime dair umudum da yok. Çoğu zaman yanıldım ama insanların iyi niyetine inanmaktan vazgeçmedim. Ta ki onlar böyle bir vasfa zerre sahip olmadıklarına beni inandırana kadar herkeste iyi ve güzeli arıyorum.
Dönelim Gökhan Ceylan'a… Şahsına ve ilçe başkan adaylığına ilginin ve desteğin ortaya koyduğu iyi niyetinden sebep oluştuğundan kuşkum kalmadı. Çünkü iki yıllık süreçte Refik Bek'in ne denli dişli bir siyasetçi olduğunu görenler, pek tabi kişisel beklentileri ile alakalı umut rotasını, daha naif ve kolay ikna edilebilecek bir isme yöneltecektir.
Bek'in rakip potansiyelini güçlendiren etkenler hem az değil, hem de zayıf değil. İYİ Parti'ye rakipleri karşısında güçlü bir pazarlık potansiyeli kazandırdı. Temsil ettiği gücü kullanmak için bundan faydalanmak adına Bek'i mi, Ceylan'ı mı ikna etmek daha kolay? Tabi ki ikinci şık.
Bek, sadece parti içinde değil, Millet İttifakı ve CHP'de de karşı saf kazandı. Melih Yıldız'ın adaylığına açık olmasa da ima yollu desteği Bora Balcıoğlu kanadını karşı harekete zorladı. Yerel seçimler ve belediye başkan adaylıkları ile ilgili bir görüşme gerçekleştirmediğini belirten Ceylan, doğruyu da söylüyor olabilir. Onun adına bu girişimleri seve seve üstlenecek isimleri barındırıyor siyasi kulislerimiz.
İYİ Parti'nin kazandığı gücü kontrol etmek Cumhur İttifakının adayı ve mevcut belediye Başkanı karşısında da güçlü ve ele geçirilmesi cazip bir siyasi pazarlık kozu. Volkan Yılmaz ile böyle bir şeye girişmek için kaç porsiyon yürek yemek gerektiği ayrı mesele.
Silivri siyasetini dizayn etmek için çabalayanlar İYİ Parti üzerinde etki yaratma fırsatını değerlendirmek için harekete geçti ve bence Gökhan Ceylan da son derece uygun bir isim Refik Bek'e karşı. Kim arayıp bulduysa tebrik etmek isterim! ( Sadece bu kısmı eksik bıraktım parlak fikrin sahipleri olduklarını söylemişliğim olabilir : ) )
Siyaset de hayat gibi, sıkça vurgularım bunu. Birileri plan yapar ama sonra amaçlanandan çok farklı sonuçlar ile yüzleşmek durumunda kalabilirler.
Gökhan Ceylan'ın iyi niyetini şüphe duymuyorum bu hususta anlaşalım. Şu etapta gördüğü desteklerin amacını sorgulamasını de beklemiyorum. Her katkı onun için başının üstündedir. Seçimlerden önce verilen her desteğin seçildikten sonra, verenin belirleyeceği, bedeli bulunduğunu siyaset kafamıza vura vura öğretiyor.
İYİ Parti'nin akıbeti Silivri siyaseti açısından önemli. Bunun için gözler bir süre daha teşkilattaki gelişmeler, ilçe başkan adayları üzerinde olmaya devam edecektir.
Zaman ne gösterir bilemeyiz ama benim içimden yine de Gökhan Ceylan'ın, Refik Bek'in kendisine güvendiği kadar, Teşkilat Başkanlığını yaptığı ilçe başkanına itimat etmiş olabilmesi geçti açıkçası.
Gökhan Ceylan ve ekibine çıktıkları yolda kolaylıklar diliyorum…

YORUM YAP