Bu bir tanıtımdır
İstanbul Rumeli Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan iki araştırma projesi, TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında destek almaya hak kazandı.
İstanbul Rumeli Üniversitesi, öğrencilerinin bilimsel araştırma alanındaki başarılarıyla gurur yaşadı. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü lisans öğrencileri tarafından hazırlanan iki farklı proje, TÜBİTAK 2209-A programı kapsamında desteklenmeye değer bulundu.
KADIN MUHTARLARIN TEMSİLİ ARAŞTIRILACAK
Bölüm Başkanı Doç. Dr. Damla Mursül'ün akademik danışmanlığında yürütülecek projelerden ilki, öğrenci Nejla Sayılır tarafından hazırlandı. “Kadın Muhtarların Yerel Siyasette Temsili: İstanbul Örneği” başlıklı çalışma, kadınların yerel yönetimlerdeki temsili ve siyasal katılım süreçlerini inceleyecek.
Z KUŞAĞININ SİYASAL KATILIMI İNCELENECEK
Destek almaya hak kazanan ikinci proje ise Seda Navruz tarafından hazırlandı. “Z Kuşağının Siyasal Katılımı ve Sandık Yorgunluğu” isimli araştırmada genç seçmenlerin siyasal eğilimleri, seçim süreçlerine bakış açıları ve katılım davranışları analiz edilecek.
BİLİMSEL ÜRETKENLİĞE KATKI
Üniversiteden yapılan açıklamada, öğrencilerin teorik bilgilerini saha çalışmalarıyla birleştirerek araştırma kültürüyle buluşmalarının önemine dikkat çekildi. TÜBİTAK desteği alan projelerin, İstanbul Rumeli Üniversitesi'nin bilimsel üretkenlik ve araştırma odaklı eğitim vizyonunu güçlendirdiği vurgulandı.
Açıklamada, projeleri hazırlayan öğrenciler Nejla Sayılır ve Seda Navruz ile akademik danışmanları Doç. Dr. Damla Mursül tebrik edilerek başarılarının devamı dilendi.
Renginar SALİ






