İSKİ: İddialar gerçek dışı

İSKİ: İddialar gerçek dışı

18.05.2022 14:25:55

İSKİ, Değirmenköy Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'nden Kınıklı Deresi'ne kimyasal atıksu deşarjı yapıldığı iddialarını yalanladı.

İSKİ, Değirmenköy Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'nden Kınıklı Deresi'ne kimyasal atıksu deşarjı yapıldığı iddialarının basın yayın organlarında ve sosyal medyada yer alması üzerine açıklamada bulundu.
İSKİ'nin açıklamasında yer alan ifadeler şöyle: “Dün bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya hesaplarında Tekirdağ İli Marmaraereğlisi İlçesi'ndeki Kınıklı Deresi'ne, İdaremiz Silivri Değirmenköy Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'nden kimyasal atıksu deşarjı yapıldığı ve bu durumun Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından tespit edildiği iddiasına yer verilmiştir.
“NUMUNELERE AİT ANALİZLER HENÜZ SONUÇLANMADI”
Öncelikle belirtmek isteriz ki, bahse konu problem ile ilgili olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ve İdaremiz personeli tarafından arıtma tesisimizden ve gerekli noktalardan numuneler alınmış, bu numunelere ait analizler henüz sonuçlandırılmamıştır.
“EVSEL ATIKSU ARITMA TESİSİMİZİN DENİZİ
KİRLETTİĞİ İDDİASINDA BULUNMAK GERÇEK DIŞI”
Böyle bir durum ortadayken, deredeki kirliliğin de kimyasal kirlilik olduğu net bir şekilde görülmekteyken denize deşarj noktasından 13,2 kilometre uzaklıkta bulunan ve Kurumumuz tarafından işletilmekte olan evsel atıksu arıtma tesisimizin denizi kirlettiği iddiasında bulunmak tümüyle gerçek dışıdır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur!”
Buket KARAHIZIR

YORUM YAP