“İSKİ artık köylünün işini zorlaştırmayı bıraksın”

“İSKİ artık köylünün işini zorlaştırmayı bıraksın”

30.09.2022 11:08:49

Beyciler Mahallesi'nde Yerli ve Milli Tohumluk Arpa Dağıtımında vatandaşlardan gelen yüksek su faturası şikayetleri üzerine Başkan Yılmaz, “Köylerden gelen para olmazsa İSKİ batacak gibi ısrar ediyorlar. İkametgah şartı getirdiler. Silivri ve Beyciler'de eviniz varsa, Beyciler'deki ikametgahınız gözükmüyorsa yüksek su faturaları yollamaya başladılar. Köylüyü niye yoruyorsun? Çitçiyle niye uğraşıyorsun? Sen onlara bu suyu dörtte bir fiyatına vereceksin! Yokuş yapıp çiftçiyi canından bezdiriyorsunuz. Reva mı bu? Biz bunun takipçisi olacağız” dedi.308502643_659967008824635_8711490628267553493_n

Silivri Belediyesinin Çiftçiye Tohum Desteği Projesi kapsamında 28 Eylül 2022 tarihinde Beyciler Mahallesi'nde Yerli ve Milli Tohumluk Arpa Dağıtım Töreni düzenlendi.

Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Sefer Ölçer, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Silivri Güreş Ağası Çetin Ceylan, Beyciler Mahalle Muhtarı Yaşar Köse ve çiftçiler katılanlar arasındaydı.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşması Beyciler Mahalle Muhtarı Yaşar Köse tarafından yapıldı.yaşar köse

KÖSE, MAHALLELİSİNE DAĞITILAN DESTEKLERİ SIRALAYARAK TEŞEKKÜR ETTİ

Köse, konuşmasında şu sözlerine yer verdi: “Başkanım, geçen yıl dağıtılan tohumlardan 400-600 kg arası çok iyi bir verim aldık. Çok teşekkür ederiz. Tabi Silivri Belediyesi sadece arpa tohumu desteğiyle kalmadı.

Geçen yıl 60 kişi olmak üzere 100 bin tane saman balyası, 50 kişiye 500 kg'lık paket silaj (25 ton), 470 teneke Ayçiçek yağı dağıttık. 200 Adet Ramazan kolisi dağıtıldı. 52 Kişiye 200 kg halinde 11 ton arpa dağıttık. 25 Haneye kurban eti dağıttık. Ramazan ayında iftar saatinde 13 aileye sıcak yemek dağıtımı yapıldı. Kurban Bayramı'nda üreticiden 35 adet kurbanlık alındı.309307475_659967332157936_3117615255988566588_n

Gençlerimiz için halı saha yapıldı. Yazlık sinema gösterimi yapıldı. Engelli vatandaşlarımıza Ambulans hizmeti verilmekte. Köyümüzün hanımefendileri, Kale Park'ta sabah kahvaltısında ağırlandı, tiyatro gösterisi izleme fırsatı buldu, İstanbul'da cami gezilerine katıldılar. Bütün bu hizmetler için size teşekkür etmem yavan kalır Başkanım, Allah sizden razı olsun. Ailenizde huzur ve bereket olsun, ideallerinizi gerçekleştirmenizi diliyorum.”309231320_401103655528061_5141317279985616899_n

YILMAZ: UNUTTUKLARIMIZ DA OLABİLİR AMA YAPMAYACAĞIMIZ ANLAMINA GELMEZ

Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Yaşar muhtarım yaptıklarımızı ziyadesiyle sıraladı. Yapamadıklarımız, unuttuklarımız, atladıklarımız var belki ama bunları yapmayacağımız anlamına gelmez.” sözleriyle konuşmasına başladı ve bütüncül yönetim anlayışlarını burada da yineledi.

“ÇOK DAHA AZ GELİRLE, ÇOK FAZLA ALANA HİZMET ETMEK DURUMUNDAYIZ”

Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gücümüz yettiği kadar sizlerle beraber oluyoruz. Silivri, İstanbul'da en büyük yüzölçüme sahip ikinci ilçe. Kırsalıyla beraber 870 km2 alana hizmet etmesi gerekiyor. Güngören Belediyesi mesela 8 km2. Ve diğer belediyelerin gelirleri bizimkinin çok çok üzerinde. Biz çok az gelirimizle çok daha fazla alana hizmet etmek durumundayız.”

YILMAZ, KIRSAL MAHALLE YASASINI ANLATTI

Başkan Yılmaz, Kırsal Mahalle Yasası hakkında bilgi verdi, çıkış hikayesini anlattı. Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “İSKİ, tarımı ve hayvancılığı destekliyorum diyerek tarifeyi belirleyebilir. Köylüye suyu bedava da verebilir. Köydeki su fiyatının kenttekinin dörtte bir olmasını önerdik. Yalnızca suyun ucuzlaması için teklif verirken Kırsal Mahalle Yasası kabul edilerek emlak ve çöp vergisi, imar ve hafriyat, iskan, ruhsat harçları kaldırıldı. Esnaf basit usul defter tutabilecek. Yasanın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

“SİZ KÖYLÜYÜ YAŞATAMAZSANIZ, KENTTE SİZ DE YAŞAYAMAZSINIZ”

Şimdi İSKİ'yi anlamak mümkün değil. İSKİ bize yatırım yapıyor; arıtma, kanalizasyon yapıyor, içme suyu borularımızı yeniliyor ama şunu da herkesin bilmesi lazım, siz kırsalı, köylüyü yaşatamazsanız, inanın kentte de kimse yaşayamaz. Yiyecek ekmek bulamazsınız. Köyler desteklenmeli dedik. Su faturalarına indirim yasalaştı.”

“İSKİ ARTIK KÖYLÜNÜN İŞİNİ ZORLAŞTIRMAYI BIRAKSIN”

Yüksek su faturası şikayetleri üzerine  Başkan Yılmaz, “Sanki İSKİ buradan gelecek parayla ihya olacak. Köylerden gelen para olmazsa İSKİ batacak gibi ısrar ediyorlar. İkametgah şartı getirdiler. Silivri ve Beyciler'de eviniz varsa, Beyciler'deki ikametgahınız gözükmüyorsa yüksek su faturaları yollamaya başladılar. Köylüyü niye yoruyorsun? Çitçiyle niye uğraşıyorsun? Sen onlara bu suyu dörtte bir fiyatına vereceksin. Faturayı düşüreceğiz. İSKİ artık köylünün işini zorlaştırmayı bıraksın. Köylüyle inatlaşmasın. Bu köyler, İBB Başkanına yüzde 70 oy verdi. Siz şimdi bu köylere neyi reva görüyorsunuz? Gerçi oy verip vermemeniz de önemli değil, hak hukuk ne gerekiyorsa belediye başkanı onu yapmalı. Yokuş yapıp çiftçiyi canından bezdiriyorsunuz. Reva mı bu? Biz bunun takipçisi olacağız.

Muhtarım, İSKİ ile sorunu olan bütün vatandaşlarımız faturalarını size bir hafta içinde iletsinler. Siz de bize nakledin. Ondan sonra bu evladınız hakkınızı sonuna kadar savunsun. Anlaştık mı?” dedi.308629553_659966932157976_5562179223367421449_n

“KIRSAL KALKINMADAN BAŞKA ŞANSIMIZ YOK”

Başkan Yılmaz, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Kırsal kalkınmadan başka şansımız yok. Bakın, savaş, salgın yaşanıyor.

Bize gülenler şimdi taklit ediyor. Ben bundan şikayetçi değilim. Köylüye verilecek her destek kutsal. Teşekkür ediyoruz. Daha da geliştirsinler. İBB'nin 50 Milyar bütçesi var. Daha da güzel şeyler yapsınlar.

Onun için biz çiftçiye, hayvancıyı desteklemeye devam edeceğiz. Yerli, milli, sertifikalı arpa dağıtım törenindeyiz. 60 tane çiftçimize, ekonomik değeri 200-250 bin TL olan arpa tohumlarını dağıtacağız. Tohumlar Systiva ilacıyla ilaçlandı. Çiftçilerimiz kök boğaz ilacı atmak zorunda kalmayacak. Maliyetinden sizi kurtardık. Yeter ki siz ekin, biz arkanızda durmaya devam edeceğiz.308197270_401108598860900_4724240222742088897_n

Silivri Belediyesi olarak bu yıl 100 bin balya saman, 100 bin litre Ayçiçek yağı, 400 ton arpa tohumu dağıtacağız. Ekonomik değerleri bu yıl 25 milyona dayanacak yani Silivri Belediyesi çiftçisine 25 milyon destek verecek. Bunu yaparken kasadan harcayarak yapmıyor, sizin gibi bu topraklara alın teri dökerek, üreterek elde ettiğimiz ürünleri sizinle paylaşıyoruz.

Yerli, milli Ayçiçek tohumlarının deneme ekimini yaptık. Tohumlarını Şubat-Mart ayında dağıtacağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyetin 100. Yılı olan 2023 yılında 2023 paket yerli, milli Ayçiçek tohumunu sizlerle paylaşacağız. 45 dönem arazi ekilecek. Ekonomik değeri 7-8 milyon TL.”

Başkan Yılmaz, hayvancılara yapılan aşı yardımı, hayvansal gübrenin bertarafı konusunda sağlanan destekten bahsetti.

Canlı Hayvan Satış Pazarı'nı da tanıtan Belediye Başkanı Yılmaz, mezbaha konusunda İBB ile yaşadığı sancılı süreci dile getirirken, Silivri'ye kazandırılması konusunda ısrarlı talebini paylaştı ve eninde sonunda tesisin yapılacağını dile getirdi. Silivri'deki hayvancıyı bu konuda mağdur olmasına izin vermeyeceğini vurguladı.

“AİLE İŞLETMELERİ KURULMALI”

Başkan Yılmaz, tarım arazilerine ahır, sera yapabilmek için İBB'nin planlarında yer alan 20 dönüm şartını hatırlattı. Aile seracılığı, küçük baş ve büyük baş için 3-5 dönüme düşürülmesi için İBB Meclisinde teklif verdiklerinden söz etti. Aile işletmelerinin kurulması için destek verilmesi gerektiğini savundu.

“SİLİVRİ, İSTANBUL'U BESLİYORDU YİNE YAPABİLİR”

Yılmaz, “İddia ediyorum 16 milyon İstanbul'u besleyecek topraklar da burada, insanlar da burada. Biz bunu daha önce başardık. İstanbul'un nüfusu 6 milyonken, ben çocukken Celaliye Kamiloba'dan her gün beş kamyon taze soğan, maydanoz, marul, havuz v.s. Rami Hal'e giderdi. Bu topraklar İstanbul'u besliyordu. Beyciler'den süt, et giderdi. Bu hikayeyi dedelerimiz yazmış. Bizim bu hikayeyi tekrar yazabilmemiz lazım. Silivri Belediyesinin bu teklifi İBB'de duruyor.

İstanbul'da şuan 20 milyon kişi yaşıyor, et, sebze tüketiyor. Biz burada tekrar doğru ve planlı bir üretimle desteklenirsek, bu topraklarda bu hikayeyi yeniden yazabiliriz. Çalışmaya ve çok çalışmaya ihtiyacımız var. Bir de gençleri bu topraklara tekrar bağlamamız lazım. Biz onun için mücadele ediyoruz. Verdiğimiz destekler biliyorum ki sizi ihya etmeyecek ama size soluk ve nefes verecek.”

KAÇAK YAPILAŞMA İLE MÜCADELE KARARLILIĞI

Başkan Yılmaz, verimli tarım toprakların istila etmesine karşı duruşunu ve mücadelesini burada da yeniledi.  Kaçak yapıların önlenmesi konusunda mahalle muhtarı ve vatandaşların desteğini talep etti.

Belediye Başkanı, Beton Santrallerinin ruhsatsız yerlere dökülen betonun tespit edildiğinde araçlarını ve santrallerini mühürleyeceklerini açıkladı.

Başkan Yılmaz, Mahalle Evinin hizmet verdiğini, mahalle sakinlerine yönelik çeşitli sosyal, kültürel etkinlerin devam edeceğini paylaştı. Mahalle okulunun fiziki şartlarını iyileştirdiklerini, tüm köy okullarına Bilgisayar Odası, Kütüphane, Tiyatro Salonu yaptıklarını, tuvaletlerini yenilediklerini dile getirdi. Üniversite çağındaki gençlere maddi destekte bulunduklarını paylaştı.

Beyciler Mahallesi'ndeki yolların iki etap halinde iyileştirileceğinin sözünü verdi.

60 Çiftçiye toplam 12 ton yerli ve milli arpa tohumu dağıtıldı.Gültekin Karadeniz

KARADENİZ: ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Beyciler'deki çiftçi ve hayvancılar adına söz alan Gültekin Karadeniz, “Bize yaptığınız yardımlar, söz verdiğiniz Canlı  Hayvan Pazarı için, kurbanlarımızı piyasa değerinde aldığınız için teşekkür ederiz. Her yıl saman, silajlık mısır, arpa yardımı yapıyorsunuz. Üretici arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Sizin için, devletimiz ve milletimiz için üretmeye devam edeceğiz. Mezbahamız da olursa pazarımız daha da büyüyecek, maliyetlerimiz azalacak” dedi.308126376_659967525491250_6095159349743879797_n

Sevginar SALİ

YORUM YAP