Işıklar: Ticari amaçla kullanılmasına izin vermeyeceğiz

Işıklar: Ticari amaçla kullanılmasına  izin vermeyeceğiz

9.12.2016 10:07:20

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, kapatılan Silivri Belediyesi Lions Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Uygulama Çay Bahçesi hakkında açıklamalarda bulunarak iddialara da cevap verdi.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Belediyesi Lions Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Uygulama Çay Bahçesi'nin kapatılmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

IŞIKLAR: ÇAY BAHÇESİNİ YAPARKEN İKİ AMACIMIZ VARDI
Işıklar'ın konuya ilişkin açıklaması aynen şöyle: “İlçemizde yollarından tutun, tretuvarlarına, oturulacak çay bahçelerine, yürüyüş parkurlarına her şey engelli bireylerimiz ile birlikte ortak yaşamı düşünerek planlanmalıdır. Dünya Engelliler Günü'nü de kutladığımız şu günlerde, engelsiz bir yaşam için ne yapsak azdır. Biz Lions Esen İbak Engelliler Okulu'nun karşısında açtığımız çay bahçesini, o dönem okula gelen engelli çocuklarımızın annelerinin bekleme ihtiyacından yola çıkarak oluşturduk. Anneler okulun temizlik malzemelerinin konulduğu depoda, bahçede çocuklarını beklemek zorunda kalıyorlardı. Biz bu kafeyi yaparken öncelikle ailelerin bekleyeceği bir mekân olsun istedik. Diğer bir düşüncemiz de engelli çocuklarımızın orada eğitim alacağı, kaynaşacağı, sosyal aktiviteler hayata geçireceği bir mekân olsun istedik. Amacımız buydu, çocuklarımıza hizmet sektöründe çalışılması konusunda da eğitimler verilsin, sosyal bir ortam yaratalım düşüncesiyle yapıldı. Yapılırken de küçük tutulmasının amacı; herhangi bir ticari fonksiyonu olmamasıydı.

“TİCARİ AMAÇLA KULLANILMASINA İZİN VERMEYİZ”
Orasının ruhsatsız olduğu iddiaları tamamen asılsız ve uydurmacadır. Orası kamuya terkli bir alan üzerine yapıldı ve yapım ruhsatı var. Yapım ruhsatı var ama işletme ruhsatı yok. Çünkü biz orasını ticari bir işletme olarak düşünmediğimiz için doğal olarak ticari işletme ruhsatı yok. Biz burasını amacına uygun olarak kullanılmak üzere Lions Eğitim ve Uygulama Okulu'na tahsis ettik. Okul idaresi de burasını resmi bir ihale olmaksızın, teklif toplayarak en yüksek fiyatını veren kişiye devretti. Verildikten sonra, bizim devir protokolümüzde yazan şartların dışında, yüksek bir kirayla verilmiş. Bu kiranın çıkarılması için çay bahçesinin ticarileşeceği çok açık. Ben zamanında bu uyarıyı bizzat kendim yaptım. Burasının ailelerin çocuklarını bekleyecekleri, gözetim altında tutacakları, çocukların gelişimlerine katkı sağlayacak, sosyal eğitim alacakları bir yer olmaktan çıkmasına asla izin vermeyiz. Orasının ticarileşmesine tahammül edemeyiz. Düğünlerin, nişanların yapıldığı, gizli gizli alkol kullanımına izin verildiği ve mevcut alana çıkmalar yaparak ucube, varoş bir görüntüye bizim tahammül edebilmemiz mümkün değil. İşletme tüm bu nedenlerle, işletme ruhsatı olmadığı için kapatılmıştır.

“AMACINA UYGUN İŞLETİLMEZSE, BİZ İŞLETİRİZ”
Vatandaşlarımızdan da çay bahçesinin amacı dışında kullanıldığına dair birçok şikâyet aldık. Biz orasının engelliler tesisi olarak kullanılmasına devam etmek istiyoruz. İnanıyorum ki Esen İbak orasını amacına uygun olarak kullanmaya devam edecektir. Esen İbak Okulu bunu, bu amaçla kullanmayacaksa, biz Silivri Belediyesi Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi olarak burada engelli ailelere ve çocuklara hizmet verdirilmesine devam edeceğiz.”


Haber Merkezi

YORUM YAP