Işıklar: Şu an kanseri aspirinle tedavi etmeye çalışıyoruz

Işıklar: Şu an kanseri aspirinle tedavi etmeye çalışıyoruz

21.07.2018 10:04:36

18 Temmuz 2019 Çarşamba günü Silivri'nin kangreni haline dönüşen alt geçit sorununa çözüm olarak yürürlüğe giren D-100 karayolunun Devlet Hastanesi hizasından, BP Benzin İstasyonu istikametinde bölünmesi sürecini değerlendiren Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, “Şu an uyguladığımız çözüm maalesef kanseri aspirinle tedavi etmeye benziyor” diyerek Trakya'da birçok şehirde hayata geçirilen uygulamaya işaret ederek “D-100'ün şehir içinden çıkması lazım” dedi.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, alt geçit soruna yönelik çabalarının 2009 yerel seçim vaatleri arasında projelendirilmiş olarak yer aldığını hatırlatarak, süreci yıllardır Karayolları Genel Müdürlüğü, Bölge Müdürlüğü ve İBB nezdinde takip ettiklerini yazışmalarıyla ortaya koydu.

“2009'DAN BERİ ÇÖZÜM ARIYORUZ”
“2009'dan sonra İBB'ye önerimizi götürdük, defalarca da dönemin İBB Başkanı Kadir Topbaş ile D-100'ün Silivri girişinden Medikal Park Hastanesine kadarki bölümünün üste kaldırılması projesini değerlendirdik. D-100 yolu Büyükçekmece'ye kadar İBB'ye devir olurken, Silivri bölümü Karayollarında kaldı. D-100'ün yukarı kaldırılmasına yönelik geliştirdiğimiz projenin maliyeti 60-80 Milyon civarındaydı. İBB ilk başta teknik açıdan uygun buldu, yapılabilir olduğu görüşünü verdi, programa alındı ancak ödenek ayrılmadı.

“DAHA DÜŞÜK MALİYETLİ ÇÖZÜMLERE YÖNELDİK”
İstanbul Üniversitesi Yol ve Trafik Mühendisliği bölümü yetkilileriyle görüşmeler yaparak daha az maliyet gerektirecek çözüm arayışlarına girdik. Birincisi alt geçitleri çoğaltmak, ikinci çözüm de üstten geçiş imkanı yaratmaktı; ki uygulanan da bu oldu.
Üstten geçişlerin birden fazla, en az üç tane olması gerekiyor ancak D-100 trafiğini aksatacağı kaygısıyla tek nokta uygulandı” diyen Işıklar, farklı bir çözüm önerisiyle de değerlendirmesini sürdürdü.

“ASIL ÇÖZÜM D-100 KALDIRILMASI”
“D-100 karayolunun üste kaldırılması projesini iyi ki uygulayamamışız. Şehrin ortasına büyük bir beton kültesi, muazzam bir maliyet israfı olurdu diye düşünüyorum bugün. Ve bizi asıl kurtaracak çözümün D-100'ün kaldırılması olduğunu savunuyorum. D-100'ü birden çok noktadan keserek, önceliğimiz şehir trafiğini azaltmak. Sürücülerin E-6, otobanı tercih etmesini sağlamalıyız. Bu sürece de şöyle bir ilave gerekiyor; E-6 iki geliş ve gidiş yerine, Büyükçekmece-Kınalı arası 4 geliş ve gidiş olarak düzenlenmeli. Yolun kenarında buna yönelik kamulaştırmaların yapıldığını da görürsünüz. İki geliş gidiş paralı olur, ilave edilecek iki yeni geliş gidiş de parasız kullanıma sunulabilir. Bununla ilgili önerilerimizi yetkili mercilere ileteceğiz. E-6 şehrimize çok yakın mesafede. D-100'ün şehir merkezinden çıkması lazım. Çorlu, Lüleburgaz, Tekirdağ, Babaeski bunu yaptı bizim için de, şehir içi trafiğimizin rahatlaması açısından en kalıcı ve sağlıklı çözüm bu.

“KARAYOLLARI VE İBB'YE TEŞEKKÜR EDERİM”
Son çözüme nasıl gelindiğini de hatırlatmak isterim. 1 Aralık 2016 tarihinde Karayolları Genel Müdürüyle görüştük. Bölge Müdürlüğü ile yazışmalarımızı gerçekleştirdik. İBB ile protokol imzalamamız istendi o süreci de uyguladık. İBB ile imzaladığımız protokolü Karayolları onayladı. 2015 yılından beri Karayolları ve İBB'de uygulanan sürecin takibi ve yazışmalarını yapıyoruz. Bunun öncesinde da Karayollarına “Bütün maliyeti biz belediye olarak üstlenelim izin verin uygulamayı gerçekleştirelim” diye başvurumuz var, bir an önce yapılması için ne denli çabaladığımızın anlaşılması için bunu söylüyorum.
Sonuçta Karayolları Genel Müdürlüğü, Bölge Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyorum” diyen Işkılar, daha sağlıklı ve kalıcı çözüm için D-100 karayolunun şehrin içinden çıkartılması önerisini yeniledi.

“KANSERİ ASPİRİNLE TEDAVİ ETMEYE ÇALIŞIYORUZ”
“Şu an D-100'de uyguladığımız çözüm; kanseri aspirinle tedavi etmeye benziyor” diyen Başkan Bey, açıklamalarını şöyle tamamladı: “Bazı söylemler duyuyorum, birileri el atmış da kanayan yara çözülmüş falan… Sahiplenilmesi güzel ama bunu söyleyenin haberi dahi yoktur izlediğimiz süreçlerin çoğundan. İnsanların bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmasına üzülüyorum. Siyaset yapacaksak, bu halkın yararına imkanlarımızı birleştirerek kullanmamız lazım; şehir içi trafiğin çözümü için şu an da tek çare D-100'ün şehir içinden kaldırılması.”
Sevginar SALİ

YORUM YAP