Işıklar: Engelli sömürüsüne izin vermedik

Işıklar: Engelli  sömürüsüne  izin vermedik

13.12.2016 10:26:12

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, AK Parti Meclis Grubu'nun Lions Eğitim Uygulama Okulu bünyesinde işletilen İş Eğitim Merkezi Uygulama Çay Bahçesi'ne verilen kapatma kararı hakkında kendilerine bilgi verilmesi talebi üzerine konuştu. 

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, meclis kürsüsünden Silivri Belediyesi Lions Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Uygulama Çay Bahçesi'nin kapatılmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu'nun engelli çocukların ve ailelerinin süreçten psikolojik olarak olumsuz etkilendiğini söylemesi üzerine herkesi rahatlatan bir konuşma yapan Işıklar, “Hukuki prosedür biter bitmez aslına uygun bir şekilde çalıştırılacak. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Anne babaların içi rahat olsun” dedi.

“DEFALARCA UYARDIK”
“Bir piyanist şantör koymadıkları kalmış" sözleriyle Engelliler Çay Evi'nin tahsis amacı dışında kullanılmasına tepki gösteren Başkan Işıklar, işletmecileri beş defa uyardığını açıkladı. Aile Çay Bahçesi adı altında düğün, nişan, sünnet, doğum günü vb. organizasyonların yapıldığını söyleyerek tabelanın fotoğraflarını da delil olarak hazirunun takdirine sundu. Işıklar, “Ruhsatsız olduğu şeklindeki açıklamalar bilgi kirliliği oluşturuyor ve gerçekleri yansıtmıyor.
Orası kamuya terkli bir alan üzerine yapıldı, yapım ruhsatı var ancak ticari bir işletme olarak düşünmediğimiz için doğal olarak ticari işletme ruhsatı yok. Engelli olayını kullanıp böyle bir peşkeş çekmeye vicdanımız razı olmadı. Burası sadece engellilere hizmet verilsin diye yapıldı. Okul idaresi ihaleye çıkarıp 7 bin TL karşılığında kiraya vermiş. Bunun üzerine çıkmalar yapılarak, düğün, nişan yapılır diye tabela asılmış. Oraya bir tek, “Hoş geldiniz Yılmaz Bey” diye çıtsak çıtsak karşılayacak piyanist şantör koymadıkları kalmış. Böyle bir varoşlaşmaya izin veremezdik” diye konuştu.

ENCÜMEN KARARINI HATIRLATTI
Ardından Lions Leo Dernekleri Esen İbak Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi'nin talebinin 2013 yılında şartlı bir şekilde uygun görüldüğünü hatırlattı.
Encümen kararında kullanılan önemli ifadelerden bir kısmında şöyle yazıyor: “Belediyemiz istediği an bırakılması, başka amaçlı kullanılmaması, doğal afet ve çevreden herhangi bir zarar görmesi durumunda Belediyemizden hiçbir hak talep etmeyeceği konusunda Noter'den taahhüt getirmesi ayrıca tüm masrafların taraflarından karşılanarak bakımının yapılması ve etrafının çitle çevrilmemesi kaydıyla kiraya verilmesinin uygun görülmesine encümenimizce oybirliği ile karar verildi.”

“ENGELLİLERE BENİM KADAR DUYARLILIK GÖSTEREN BAŞKA BİR YÖNETİCİ YOK”
Başkan Işıklar, engelli bireylerin yaşam kalitesinin ve saygınlığının korunarak artırılması için Silivri Belediyesi Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi'nde profesyonel bir bakım hizmeti verdiklerini vurgulayarak konuşmasını tamamladı.
Engellilerin refahı amacıyla gelişme ve değişmelere yönelik çalışmalara büyük önem verdiklerinin altını çizen Işıklar, “Bu tip şeyleri söylemeyi sevmem ama bir kamu görevi yapıp da engellilere bu kadar duyarlılık gösteren başka bir yönetici yok. Gurur duyuyorum. Engelliler konusunda kimse bana laf söylemeye kalkışmasın. Bende bir engelli yakınıyım. Bu hassasiyetle yarışırım, kim istiyorsa gelsin!” diyerek meydan okudu.
Haber:
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP