Işıklar: Bizim bizden başka dostumuz yok

Işıklar: Bizim bizden başka dostumuz yok

10.01.2017 10:07:42

Ülkemizin 2016 yılında oldukça sıkıntılı günler yaşadığını dile getirerek, 2017'den beklentisinin akan kanın durması, uzlaşma kültürünün yaşantımıza girmesi, insanların barış, huzur ve güven içinde yaşayacağı bir Türkiye olduğunu ifade eden Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, meclis toplantısında terörün her türlüsüne karşı birlik ve beraberlik çağrısı yaptı...

Ocak ayı meclis toplantısının 2. Birleşimi, 6 Ocak Cuma günü, saat 16.00'da Özcan Işıklar'ın Başkanlığında kaydedildi. “2017 yılının 2016'dan daha iyi bir yıl olmasını ümit ediyorum” diyen Işıklar, oturumu başlatmadan önce yeni yıl için iyi dileklerini iletti, terör saldırılarını lanetleyerek birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajları verdi. Toplantı gündeminde ise ilgili komisyonlara havale edilen 7 gündem maddesi görüşülerek oybirliği ile karara bağlandı.

“TEK YUMRUK OLMALIYIZ”
Başkan Özcan Işıklar, şunları söyledi: “Vatanımızın birliğine ve dirliğine kasteden saldırılar bizim bizden başka dostumuz olmadığını gösteriyor. Tek yumruk olmamız gerektiğinin çok önemli derslerini aldığımız günler yaşıyoruz. İzmir'de niyetlenen katliamda Fethi Sekin kardeşimiz kahramanca mücadele etti.
Bu memlekette milyonlarca Fethi Sekin olduğundan hiç şüphemiz yok. Terör asla amacına ulaşamayacak. Geçmişi değiştirme şansımız yok. Bundan sonrasını bir milat kabul edeceğiz. Farklılıklarımızı zenginlik olarak değerlendireceğiz. Bu memleketin birliğini bütünlüğünü sağlamak için ilçemizde gösterdiğimiz çabanın ülkemizin her yanında gösterilmesini temenni ediyorum. Moralimizi yüksek tutacağız.
Her türlü mücadeleye hazır olacağımızı göstereceğiz. Çok önemli günler yaşıyoruz. Bu vesile ile şehitlerimiz Fethi Sekin ve Burak Yıldız'a Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Şehitler ölmez; bu vatan için yaptıklarını hiçbir zaman unutmamamız gerekiyor. Bir kişinin bile karşı koyduğunda ne kadar büyük faciaları önlediğini gördük. Hepimizin birer Fethi, birer Burak olacak kadar inançlı ve kararlı olmamız gerektiğini bir kez daha anladık. 2017 yılında inanıyorum ki kararlılığımızla bunların üstesinden geleceğiz.”

DUYGULANDIRAN KARAR
Silivri Meclisi'nin ortak kararı ile Şehit Fethi Sekin ve Şehit Burak Yıldız'ın isimlerinin Yeni Mahalle'de isimsiz caddelere verilmesi, 5393 sayılı Belediye Kanunu 18/n maddesi ve 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunun 7/g maddesi uyarınca, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'ne tavsiye meclis kararı alınmak üzere, İsim Tespit Komisyonunca uygun bulundu.

GÜNDEM MADDELERİNİN TÜMÜ OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
Belediyemizde 2017 yılında sözleşmeli personel çalıştırılması ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun görüşülmesi.
Silivri ilçesi, Kadıköy Mahallesi 7 pafta, 1504 parselin bir kısmını içeren 1/1000 ölçekli uygulama imar planını ile ilgili İmar Komisyonu raporunun görüşülmesi.
Silivri ilçesi, Küçüksinekli Mahallesi yerleşik alanına ait 1/1000 ölçekli uygulama imar planına yapılan itirazlar ile ilgili İmar Komisyonu raporunun görüşülmesi.
Silivri ilçesi, Çayırdere Mahallesi yerleşik alanına it 1/1000 ölçekli uygulama imar planına yapılan itirazlar ile ilgili İmar Komisyonu raporunun görüşülmesi.
İlçemizde bulunan isimsiz cadde ve sokakların isimlendirilmesi ile ilgili İsim Tespit Komisyonu raporunun görüşülmesi.
Elit Dans Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ile belediyemiz arasında gençlik ve kültür hizmetlerine yönelik işbirliği için ortak hizmet protokolü yapılması ile ilgili Plan Bütçe ve Hukuk Komisyonu raporunun görüşülmesi.
Silivri ilçesi, Fener Mahallesi 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ile ilgili İmar Komisyonu raporunun görüşülmesi.

Hazal BAŞARAN

YORUM YAP