Işıklar: Anka kuşu gibi geleceğe kanatlanacağız

Işıklar: Anka kuşu gibi geleceğe kanatlanacağız

9.11.2018 12:57:01

Küpe FM'de seçime özel radyo programında konuşan Özcan Işıklar, 3. dönem Belediye Başkanlığı niyetine ilişkin, “Birinci dönem bugününe, ikinci dönem geleceğine çalıştık, üçüncü dönem içinde ikisini birleştirip Silivri'yi Türkiye'nin yerel kalkınma modeli haline getiren bir proje başlattık. Artık bunun geri dönüşü yok.” dedi.

Silivri Belediye Başkanı ve CHP Silivri Belediye Başkan Aday Adayı Özcan Işıklar, 7 Kasım Çarşamba günü, saat 17.00'da Kâmil Bilici ile Gündemdekiler programına konuk oldu. Tarım projesinden Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi, Gıda Bankası ve Kariyer İstihdam Ofisi'ne kadar hayatın her alanında ‘önce insan' anlayışıyla gerçekleştirdikleri sosyal belediyecilik uygulamalarını anlatan Işıklar, 3. dönem aday adaylığıyla ilgili görüşlerini Silivri'de yapmayı hedeflediği çalışmalarla birlikte açıkça paylaştı.

“SİLİVRİ'Yİ GÜZEL BİR GELECEĞE HAZIRLADIK”
Işıklar, şöyle konuştu: “Ben 20 katlı, 30 katlı, 40 katlı bina ruhsatı vermedim. Belediye Başkanları yaptıklarını anlatır, ben yaptırmadığım en önemli şeyi söyleyeceğim; Silivri'yi yağmalattırmadım. Silivri'de huzuru korudum. İstanbul'un asayiş bakımından en sorunsuz ilçelerinden biriyiz. Sorunlarımız yok mu, var. Otopark konusunu çözüme kavuşturacağız. Silivri'yi geleceğe taşıyacak ve bir Silikon Vadisi'ne dönüştürecek bütün projelerimiz tamamlandı, kanunları çıktı. Ben bu toprakları iyi tanıyorum. Bilmek, yönetmektir. Bilmediğiniz bir şeyi yönetemezsiniz. Silivri'nin hikâyesini yazdık; Silivri artık tarım, gıda ve hayvancılığın merkezi. Bütün Türkiye bunu kabul etti, planlara da böyle işlendi. Silivri'yi böyle bir geleceğe koruduk.

“İLÇEMİZİ TÜRKİYE'NİN YEREL KALKINMA MODELİ HALİNE GETİRECEK BİR PROJE BAŞLATTIK”
Birinci dönem belde birleşmeleri ve günlük işlerimizi tamamladık. Yardımlaşmanın, dayanışmanın, sağlığın, kültürün, sanatın, sporun, istihdamın kurumsallaşmasını sağladık. İkinci dönem organize tarım bölgeleri, tarım sit alanları, endüstri bölgelerinin, tekno parkların, teknoloji transfer ofislerinin, tarım liselerinin Silikon Vadisi'ne dönük bütün yasal zeminini hazır hale getirdik. Birinci dönem bugününe, ikinci dönem geleceğine çalıştık, üçüncü dönem içinde ikisini birleştirip Silivri'yi Türkiye'nin yerel kalkınma modeli haline getiren bir proje başlattık. Artık bunun geri dönüşü yok. Adaylık niyetim bu sürecin devam etmesini amaçlamamdan dolayıdır. Tereddütlerim oluştu, bu sürecin kesintiye uğrayabileceğini düşündüm. Çünkü Silivri'de büyük bir rol model oluşturduk. Üçüncü dönemde inşallah bunları hayata geçireceğiz. Huzur yetmez; refahı, geleceği, zenginliği paylaşacağız. Özgürlükçü, demokratik, adaletle donanmış, cumhuriyetçi anlayışlara ve bizi bir arada tutacak çimentolara ihtiyacımız var. Anka kuşu gibi geleceğe kanatlanacağız artık. Silivri kolay bir yer değil, bugüne kadar kim niyet ettiyse bunun sorumluluğunu yerine getirebileceğini düşünerek yaptığına inanmak istiyorum. Ben kendim böyle bir hazırlığı yaptığımı söylüyorum. Silivri'de her değer, birbiriyle barış içinde yaşıyor; bunda küçücük de olsa bir emeğim olduğunu düşünüyorum, bunu devam ettireceğim, bu şehirde huzur artarak devam edecek.”
Haber:
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP