İş Bankası Aş Talebi Oybirliğiyle Geçti

İş Bankası Aş Talebi Oybirliğiyle Geçti

11.08.2010 10:33:00



Cuma günü toplanan Silivri Belediye Meclisi, İş Bankası A.Ş.’nin bankamatik cihazlarının kurulması ile ilgili yer talebi konusunu oybirliğiyle karara bağladı.

Oybirliği ile oluşturulan konuya ilişkin İmar ve Hukuk Komisyon’larının görüşü şöyle açıklandı: “Silivri ilçesi, Alibey Mahallesi, Musa Çavuş Caddesi üzerindeki E-5 Durak ve Piri Mehmet Paşa Mahallesi, Hacı Pervane Çeşme Sokak üzerindeki Sahil Taksi duraklarının inşası kapsamında yeni kabinler (ATM) Türkiye İş Bankası AŞ tarafından satın alınıp bahsi geçen yerlere kurulacaktır. Söz konusu yerlerdeki Bankamatik Cihazlarının (ATM) kullanılması ile ilgili Türkiye İş Bankası A.Ş. ile Silivri Belediyesi arasında hazırlanan protokolün görüşülüp, karara bağlanıp, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 18. Maddesinin (e) bendi uyarınca, 5 yıl süre ile kiralanması hususunda, yapılan protokol esaslarına göre tahsisi yapılması konusu komisyonumuzca uygun görülmüştür.”

Türkiye İş Bankası A.Ş. ile Silivri Belediyesi arasında konuyla ilgili imzalanan işbirliği protokolünün amacı şöyle ifade edilmekte: “İş Bankası’nın yaptıracağı 1 adet kabinin bedeline karşılık iş bu kabine 5 yıl süre ile 1 adet bankamatik kurulması ve banka müşterilerinin bankamatik hizmetlerinden yararlandırılmasına ilişkin esasları düzenlemektedir. Bu sözleşme kapsamında banka biri Silivri ilçesi Alibey Mahallesi Musa Çavuş Caddesi üzerindeki E-5 Durağı, diğeri Piri Mehmet Paşa Mahallesi Hacıpervane Çeşme Sokak üzerindeki Sahil Taksi Durağı olarak kullanılmak üzere iki adet kabini Belediyeye teslim edecektir. Bu iki kabinde iki ayrı bankamatik kurulacaktır. 5 yıllık süre sonucunda bankamatik haricinde kalan kabinlerin mülkiyeti Silivri Belediyesi’ne geçecektir.”

Sevginar UYGUN

YORUM YAP