İlaç raporları Haziran 2020’ye kadar uzatıldı

İlaç raporları Haziran 2020’ye kadar uzatıldı

23.03.2020 11:29:03

Sağlık Bakanlığı, kronik hastalık nedeniyle kullanılan raporlu ve sürekli kullanım gerektiren ilaçların rapor tarihlerinin bitmesi durumunda Haziran 2020 sonuna kadar geçerli olduklarını duyurdu.

Sağlık Bakanlığı, raporlu ilaç temini hakkında çok önemli bir duyuruda bulundu. Yeni Corona virüsünün ülkemizde yayılmasının önüne geçmek amacıyla sağlık kuruluşlarına zorunlu ve acil haller dışında gidilmemesi istendi.

İLAÇ RAPORLARI HAZİRAN AYINA KADAR UZATILDI

Kronik hastalık nedeniyle kullanılan raporlu ilaçların ve sürekli kullanım gerektiren ilaçların rapor tarihlerinin bitmesi durumunda, Haziran 2020 sonuna kadar aynı raporların geçerli olacağı duyuruldu.

Hastalar, “rapora dahil ilaçlarını” hastaneye gitmeden sadece 1'er aylık olarak şu anda eczanelerden isim, telefon ve imza atarak alabilmekte.

65 YAŞ ÜSTÜ HASTALARIN İLAÇLARINI EVDEKİ GENÇLER ALABİLİYOR

65 Yaş üstü hastalar için sokağa çıkma yasağı geldiği için de bu durumdaki hastalara evdeki gençler gelerek ya da watsapp üzerinden eczanelerine T.C. numaralarını ileterek mesai saatlerinde ulaşabiliyorlar ve olabildiğince az temas ile hazır edip hemen teslim ediliyor.

Renginar SALİ

 

YORUM YAP