“Hayal Et-Tasarla-Üret”

“Hayal Et-Tasarla-Üret”

18.01.2019 11:27:44

Mektebim Okulları Silivri Kampüsü ortaokul ve lise öğrencileri, “Hayal Et-Tasarla-Üret” mottosuyla harika prototipler oluşturup kodlama çalışmalarını sürdürüyor.

Dünyada olağanüstü bir hızda gelişmekte olan robotik ve kodlama sürecine Silivri Mektebim Kampüsü da dahil olmakta. Lise öğrencileri, E-STEM dersinde Arduino setlerini açık kaynak kodlu ARDUINO uygulamasında programlıyor ve bu kart sayesinde robotik ve elektronik uygulamaları deneyerek-uygulayarak üretip, öğreniyorlar. Elektronik devre tasarımları ile Mühendislik tasarım süreçlerini, matematiği ve fen bilimleri konularını teknolojiyle harmanlayıp STEM sürecine de dahil oluyorlar.
E-STEM Dersinde ortaokul öğrencileri de yaparak öğrenme süreçlerini, S4A programı üzerinde arduino kartlarını kullanarak gerçekleştiriyorlar. Elektronik devre setlerini parçaları tanıyarak kuruyor, ardından da Scratch for Arduino uygulamasında kodlarını yazarak tasarladıkları devre elemanlarını çalıştırıp bir ürün ortaya çıkarıyorlar. “Hayal et-Tasarla-Üret” mottosuyla öğrenciler, harika prototipler oluşturup kodlamaya tüm hızlarıyla devam ediyorlar.
Haber Merkezi

YORUM YAP