Hacı Bektaş Vakfı’nda yönetim değişti

Hacı Bektaş Vakfı’nda yönetim değişti

25.10.2017 10:28:39

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Silivri Şubesi'nde yapılan Olağanüstü Kongre'nin ardından Abdullah Kaya Başkanlığındaki yönetim dönemi sona erdi.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Silivri Şubesi, 22 Ekim Pazar günü Olağanüstü Kongre'sini yaparak yeni yönetim kurulunu belirledi. Genel kurulda mevcut Başkan Abdullah Kaya ile Silivri Belediyesi CHP'li Meclis Üyesi Süheyl Kırkıcı'nın başında bulunduğu iki ayrı liste yarıştı. Kaya kırmızı liste ile Kırkıcı ise beyaz liste ile seçime girdi. Toplam 122 oyun kullanıldığı genel kurulda Süheyl Kırkıcı'nın listesi 67 oy alırken, mevcut başkan Abdullah Kaya'nın listesi 54 oy alarak ikinci sırada yer aldı, 1 oy da boş çıktı. Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Silivri Şubesi'nin yeni başkanı Süheyl Kırkıcı oldu.

KIRKICI: CEM EVİ'NİN TAMAMLANMASI KONUSUNDA CİDDİ ÇALIŞMALARIMIZ OLACAK
Seçim sonrasında gazetemize değerlendirme yapan Kırkıcı, “Kaybedeni olmayan ama hepimizin kazandığı bir kongre gerçekleştirdik. Silivri'de Alevi ve Bektaşilerin yıllardır bekledikleri Cem Evi'nin bir an önce tamamlanması konusunda ciddi çalışmalarımız olacak. Bunun için başta belediyemiz olmak üzere çeşitli kurum ve kişiyle görüşmeler yapacağız. İnanıyorum ki iyi niyetle kurulacak diyalog sonucunda bu hedefe rahatlıkla ulaşacağız. Tüm Silivri halkına ilan ederim ki Alevi ve Bektaşiler toplumsal barışın ve hoşgörünün gelişmesine katkı sağlamayı sürdürecektir. Kuruluşundan bu yana emek vermiş, yöneticilik yapmış tüm canlara teşekkür ediyorum. Her zamankinden daha çok birliğimize ve dayanışmaya ihtiyaç duyduğumuz bu süreçte herkesi bir arada olmaya ve bu yüreği büyütmeye davet ediyorum” diye konuştu.

Hacı Bektaş Anadolu Kültür Vakfı Silivri Şubesi'nin yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

ASİL
1.Süheyl Kırkıcı
2.Rıfat Yeşilyurt
3. Nurettin Karakaya
4.Nazif Konuk
5.Duran Söyler
6.Esin Yalçıntaş
7.Umut Koç
DENETİM ASİL
1.Onur Mutu
2.Kazım Yıldız
3.Salih Çağan

YEDEK
1.Ahmet Demirci
2.Ahmet Varol
3.Yunus Erkmen
4.Müslüm Akkaş
5.Halis Türkmenoğlu
6.Satı Acar
7.Merdin Zengin

DENETİM YEDEK
1.Murat Özmutlu
2.İsmail Baş
3.Ediz Saraçoğlu

ÜST KURUL DELEGELERİ
1.Mahmut Dinçer
2.Rıza Sevimli
3.Rıfat Yeşilyurt
4.Erhan Tekin
5.Satı Acar
6.Nurdoğan Özgür
7.Bayram Topay

Haber:
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP