“Güzel işlere destek olacağız ama muhalefet de yapacağız”

“Güzel işlere destek olacağız ama muhalefet de yapacağız”

6.05.2024 11:52:17

Hürhaber'in sorularını yanıtlayan Zafer Partisi Silivri İlçe Başkanı Av. Esin Akıncı Yokuş, “Zafer Partisi olarak muhalefet etmeye devam edeceğiz. Yapılacak güzel şeyler varsa bunlara da her zaman destek olacağız. Şu anda Zafer Partisi ülke genelinde muhalefet yapan tek parti” şeklinde konuştu.

Şubat 2024 itibariyle Zafer Partisi Silivri İlçe Başkanı olan Av. Esin Akıncı Yokuş ile siyasi atılımı ve gündemi konuştuk. Bir kadın olarak siyaset sahnesinde üstlendiği sorumluluk ve partisinin yaklaşımlarını ilçemiz sınırlarına uyarlayarak değerlendirdik.
Sevginar SALİ: Sizi tanıyabilir miyiz?
Esin YOKUŞ: İsmim Esin Akıncı Yokuş, Zafer Partisi İlçe Başkanıyım. 1986 Edirne doğumluyum. Avukatım, evliyim. 2018 yılından itibaren Silivri'de yaşamaktayım ve kendi ofisim bulunmakta. 2022 yılının yazından itibaren Zafer Partisi'ne üye olmakla birlikte, Şubat ayına kadar hukuk işlerinden sorumlu İlçe Başkan Yardımcısıydım. Şubat 2024 itibariyle Silivri İlçe Başkanıyım.
“ÇOK GÜZEL ÇALIŞMALAR YAPARAK OYUMUZU ARTTIRACAĞIMIZA İNANIYORUZ”
Sevginar SALİ: Yerel seçim sürecini Silivri'de Zafer Partisi açısından değerlendirir misiniz?
Esin YOKUŞ: Bir seçim atlattık. Bu süreçte aldığımız oy bizleri tatmin etmese de bunun tabi ki bir takım sebepleri var. Seçim sürecinde teşkilatımla her gün sahadaydım. Çok güzel tepkiler aldık ama genelde insanların yorumu şuydu, “İki güçlü aday var” işte bir tarafı seviyorlar, bir tarafı sevmiyorlar kendilerince sebepleri var. Bizlere açıkladılar. “Biz size oy verirsek istemediğimiz aday gelebilir. Sizleri seviyor, beğeniyoruz ancak yerel seçimde oyumuzu şu kişiden, şu partiden yana kullanacağız. Genel seçimde muhakkak oyumuz sizlerin” dediler. Kimisi de “Belediye Başkan olarak oyumuzu farklı kullanacağız, mecliste size vereceğiz.” Bunun tezahürünü de zaten Belediye Başkan oylarıyla meclis oyları arasında yarı yarıya fark var. Bundan sonra çok güzel çalışmalar yaparak oyumuzu arttıracağımıza inanıyoruz. Zafer Partisi ailesi içinde bulunmaktan dolayı çok mutluyuz. Teşkilatımla gurur duyuyorum. Çok iyi çalıştılar. Teşkilat üyelerime çok teşekkür ediyorum. Belediye Başkan Adayımız Murat Demirkol'a da çok teşekkür ediyorum. Benden önce İlçe Başkanlarım Emel Temel Öz ve Ahmet Serhat Kurt'a da çok teşekkür ediyorum.
“HALKTAN UZAK KALDIĞI İÇİN SEÇİLEMEDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ”
Sevginar SALİ: 31 Mart yerel seçimleri ile Silivri'de bir dönem kapanırken, yenisi başladı. Siz bunu nasıl değerlendiriyorsunuz Zafer Partisi İlçe Başkanı olarak?
Esin YOKUŞ: Öncelikle 2019-2024 yılları arasında Belediye Başkanlığı yapan Volkan Yılmaz'a hizmetlerinden dolayı Silivri İlçe Teşkilatı olarak çok teşekkür ediyoruz.
Seçim sürecindeki gözlemlerimi biraz anlatmak istiyorum. Teşkilatımla sürekli sahada oldum. “İki güçlü aday” olarak lanse edilen Volkan Yılmaz ve Bora Balcıoğlu arasında çekişmeli bir süreç yaşandı. Volkan Yılmaz'la ilgili sahada aldığım tepkiler şu şekildeydi, “Biraz halka uzak bir Başkan”, “Tepeden baktığı için” tercih edilmediği söylendi. Silivri, çok büyük bir ilçe ve çok fazla köy var. Yaklaşık 40-50 km uzaklıkta köyler var. Hepsine gidip vatandaşla görüştük. Seçim sürecinde buraya geliniyor ama sonrasında buraların unutulduğu söyleniyor. Her an her dakika ulaşılabilir olmak, gerekirse bütün köylerde temsilci olması, sonuç olarak bu sadece muhtarlık bazında değil belediye bazında da bu şekilde olmalı. Bu anlamda özellikle de köylere uzak kalındığını düşünüyorum. Oradaki söylem bu şekilde. Bu sebeple halktan uzak kaldığı için seçilemediğini düşünüyoruz.
“BALCIOĞLU, KİMMSEYİ AYIRMADAN, BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPARSA BAŞARILI OLUR”
Zafer Partisi olarak Bora Balcıoğlu'ndan yeni dönemde tertemiz, halkla iç içe, herkese dokunarak ve parti ayırmaksızın, çünkü sonuçta kendisi seçilmiş bir Belediye Başkanı, hepimizin Belediye Başkanı olmasını bekliyoruz. O Zafer Partili, bu MHP'li, bu AK Partili şeklinde düşünmeden, kimseyi ayırmadan, herkese dokunarak Belediye Başkanlığı yaparsa başarılı olacağı kanaatindeyim.
“GÜZEL İŞLERE DESTEK OLACAĞIZ AMA MUHALEFET DE YAPACAĞIZ”
Biz tabi ki Zafer Partisi olarak muhalefet etmeye devam edeceğiz. Volkan Yılmaz seçilseydi de bu böyle olacaktı. Bora Balcıoğlu seçildi, yine böyle olacak. Çalışmalarımıza devam edeceğiz. Eksiklikler görürsek bunları kendileriyle görüşeceğiz. Yapılacak güzel şeyler varsa bunlara her zaman destek olacağız. Sürekli bir dirsek temasında olursak, Silivri ve vatandaşları anlamında yapılacak her güzel şeyi destekleyeceğiz ama muhalefet yapacağımızı da belirteyim. Hiçbir şekilde muhalefetsiz olmaz.
“MUHALEFET YAPAN TEK PARTİYİZ”
Şu anda Zafer Partisi'nin ülke genelindeki konumu da muhalefet yapan tek partiyiz. Bizden başka bir partinin muhalefet yaptığını düşünmüyoruz.
“BİRAZ ZOR ULAŞILIR OLMASI SİLİVRİ'Yİ MÜLTECİLERDEN UZAK KILIYOR”
Sevginar SALİ: Silivri'nin şu anda en önemli sorunu nedir?
Esin YOKUŞ: Zafer Partililer olarak bunu kendi içimizde de konuşuyoruz. Partimizin yürütmüş olduğu politikada biliyorsunuz en önemli önceliğimiz mültecilerin gönderilmesi. “Silivri, Esenyurt olmasın” söylemimiz var. Çok hoş bir söylem gibi gelmiyor ama en büyük korkularımızdan bir tanesi buranın kolay ulaşılabilir olması. Diyorlar ya “Silivri'ye metrobüs” gelecek diye, eğer ki metrobüs gelirse Silivri'nin çok kolay ulaşılabilir ve bu sebeple mültecilere ulaşım sağlanabilecek bir durum söz konusu olacak. Buranın mülteciyle dolmasını teşkilat olarak istemiyoruz. Bu sebeple ilçemize metrobüsün gelmesini hiçbir zaman desteklemedik. Biraz zor ulaşılır olması Silivri'yi mültecilerden uzak kılıyor.
“TARIM VE HAYVANCILIĞA YAPILACAK DESTEKLER ÇOK ÖNEMLİ”
Köylerde tarım ve hayvancılığın yapılması için yeterli olanakların sağlanmadığı söyleniyor. Bu anlamda destekler çok önemli. Silivri köyleri, tarım ve hayvancılığa müsait. Çok verimli topraklara sahip ve bunu değerlendirmeliyiz. Bu ülke, daha doğrusu dünya çapında bir sorunumuz. Silivri bazında bununla ilgilenilmesi çok önemli.
“MÜLTECİLER GİDERSE, EKONOMİNİN DE YAPILACAK ÇALIŞMALARLA DÜZELECEĞİNE İNANIYORUZ”
Gençlere istihdam sağlanmalı. Mülteciler öncelikle gitmeli ki ülke sorunlarımızı çözebilelim. Şu anda en önemli sorunumuz ekonomi. Mülteciler giderse, ekonominin de yapılacak çalışmalarla düzeleceğine inanıyoruz. Şu anda Türk vatandaşları, maalesef ki Suriyeliler yüzünden iş bulamıyor ya da şu tekliflerle karşılaşıyorlar “Sigortasız, asgari ücretin altında ücretle çalışır mısın?” Hatta daha dün denk geldim. Bir müvekkilim dedi ki “Telefonda asgari üret diye konuştuk, oraya gidince iş görüşmesinde asgari ücretin altı söylendi”. Bunlar korkunç teklifler. Bunlar olmamalı.
“GENÇLERE İSTİHDAM SAĞLANMALI”
Beyin göçü de gerçekleşiyor. Gençlerimiz de çok kıymetli. Yaptığımız, yapacağımız her şeyi onlara devredeceğimiz için küstürmemeliyiz. Eğitim almış ya da imkansızlıktan alamamış bütün gençlerimiz çok kıymetli, hepsine istihdam sağlanmalı. Beyin göçünü engellemek için de elimizden geleni yapmalıyız. Eğitim veyahut çalışmak için oraya gitmenin engellenmesi, geniş anlamda istihdam sağlanması, eğitimin çok daha kaliteli olması adına, özel üniversitelerin kapatılması, daha fazla meslek lisesi açılması, köy enstitülerine geri dönülmesi gibi yapılacak pek çok çalışma var.

YORUM YAP