Güvenli İnternet Kullanımına dikkat çektiler

Güvenli İnternet Kullanımına dikkat çektiler

11.02.2019 10:29:50

Piri Mehmet Paşa İlkokulu öğrencileri, 5 Şubat Güvenli İnternet Günü'nü çeşitli etkinliklerle kaydettiler.

Çocuk ve gençlerin interneti belirli bir sorumluluk dâhilinde güvenle kullanmalarını destelemek ve onları internetin yasadışı ve zararlı içeriklerinden korumak amacıyla 1999 yılında Avrupa Birliği Komisyonu bünyesinde oluşturulan Güvenli İnternet Programı kapsamında 2004 yılında INSAFE (European Safer Internet Network) ağı kuruldu. İnternetin güvenli kullanımı çerçevesinde bilinçlendirme faaliyetlerine öncülük etmesi için kurulan INSAFE bugün Avrupa´daki Güvenli İnternet Merkezlerinin koordinasyonunu sağlayan bir ağdır.
INSAFE ağı tarafından her yılın Şubat ayında organize edilen Güvenli İnternet Günü (GİG) 2004 yılından bu yana düzenlenmekte olup, bu sene dünyada yaklaşık 130 ülkede kutlandı. Ülkemizde, Güvenli İnternet Günü etkinlikleri ilk olarak 2010 yılında gerçekleştirilmeye başlandı. Bu yılki Güvenli İnternet Günü de tüm dünyada ve Türkiye´de 5 Şubat 2019 tarihinde kutlandı.
Bu kapsamda Piri Mehmet Paşa İlkokulu öğrencileri de Güvenli İnternet Günü´ne eTwinning projeleri kapsamında çeşitli etkinlikler yaptı. Öğrenci çalışmaları panolarda yerlerini aldılar.
Haber Merkezi

YORUM YAP