Gürsu’ya iftar sitemi

Gürsu’ya iftar sitemi

25.06.2016 10:15:29

Alipaşa'da 12 yıldır geleneksel olarak gerçekleştirilen halk iftarının düzenleme komitesinde yer alan Şeref Karakiraz'dan, Mahalle Muhtarı Metin Gürsu'ya yönelik sitem ve davetlerine katılan ile destek olanlara teşekkürlerinin yer aldığı bir açıklama geldi.

Karakiraz, “Geleneksel olarak 12 yıldır vatandaşların katkıları ile Alipaşa'da tertip edilen iftar yemeğini Alipaşa Muhtarı Metin Gürsu'nun engelleme çabaları sonuçsuz kaldı. Alipaşa ve çevreden gelen katılımcılar 800 kişilik iftar alanını doldurup, taşırdı” dedi yaptığı açıklamada.
Karakiraz konu ile ilgili açıklamasının devamında şunları söyledi: “12 yıl önce iki arkadaşla kahvede başlattığımız bu güzel gelenek, yıllar geçtikçe arttı. İlk iftarımızı ben ve arkadaşımın katkısıyla 25-30 kişilik bir grupla yaptık. Daha sonra bu gelenek bizim yanımıza başka arkadaşların katılımıyla büyüyerek gelişti. Geçen yıl yaptığımız iftarda katılımcı sayısı arkadaş 24 kişi oldu, iftara katılan misafirlerimizin sayısı ise 600 kadardı. Bu yıl yaptığımız iftara 34 arkadaş katkı sundu, misafir sayımızı 800 olarak hesaplamışken, bu sayı aşarak gelen misafirlerimiz 900'ü geçti.
İftarlarımız hiç bir zaman belli bir siyasi partinin desteğinde ve güdümünde olmadı. Kendi imkânlarımızla Alipaşa Mahallesi'nde yaptırdığımız anonslar ve katılımcı arkadaşların davet ettiği kişiler, iftarımıza katılım sağladı.
İftarımıza katılım sağlayan arkadaşların hepsi değişik siyasi görüşte insanlar. Anons ederek bu iftarımıza mahalle halkımızın hepsini davet ediyoruz.
Bu güzel geleneğe maalesef muhtarımız Metin Gürsu engelleme için büyük çaba sarf etti. Tertip komitesinden bir çok arkadaş kendisini iftarımıza davet ettiği halde, bırakın iftara katılmayı, engel olmak için her şeyi yaptı. Kapalı devre anons sistemimiz olduğu halde, iftar yemeğimizin duyurusunu buradan yapmadı ve bunun içinde geçerli bir sebep göstermedi. Belediyeden Belediye Meclis Üyeleri Hakan Sefa ve Semih Ayeş vasıtası ile ses düzeni ve sandalye talebimiz önce kabul edildi. İftar günümüze 5 gün kala Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Duygu Kartal telefonla arayarak “Sandalye talebiniz var, bizim etkinliklerimiz çok fazla, Alipaşa Muhtarlığı'nda sandalye var, oradan temin edin” dedi. Meclis Üyelerimiz Hakan Sefa ve Semih Ayeş'e komite adına teşekkür ediyorum. İftar sonrası biriken çöpleri aldırma konusunda bize yardımcı olan Belediye Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu ve Silivri Belediyemize de teşekkür ediyoruz. İftarımıza Belediye Başkanımız Özcan Işıklar'ı da davet ettiğimiz halde maalesef katılmadı. Bunda da muhtarın büyük çabasının olduğunu biliyoruz. Her kesimden 900'den fazla Alipaşa ve Silivrili vatandaşın katıldığı bir iftara belediye başkanının katılmaması, başkan adına büyük bir kayıp oldu.
İftara 4 gün kala sandalye ve masa teminini Büyükşehir belediyemizden, ses düzenini ise para ile kiralayıp iftarımızı gerçekleştirdik. Büyükşehir Belediyesi'nden sandalye ve masa temini için bize yardımcı olan Metin Karakaş, Rıfat Kutlu, Elif Koryürek, İslam İbracık ve Mehmet Çaylak'a da teşekkür ederiz. Kentaş Gıda'nın sporsor olduğu mısırcı ve kendi paramız ile kiraladığımız pamuk helvacı çocuklarımıza bedava mısır ve pamuk helva dağıttı. Bize bu konuda büyük destek sağlayan Beyaz Yemek'e de buradan komite adına teşekkür ediyorum.
Davetimize icabet eden misafirlerimize komite adına çok teşekkür ediyorum. Katılımın yoğun olmasından dolayı yeterli hizmeti veremediğimiz bazı misafirlerimizden de özür diliyoruz. Gelecek yıl kısmetse 1200-1500 kişi olarak planladığımız iftarımızda bu yıl yoğunluktan dolayı yaşadığımız aksaklıkları yaşamama adına önlemler alacağız. Şimdiden gelecek yıl Ramazan'ın ilk on günü içerisinde yapacağımız iftara tüm halkımızı davet ediyoruz.”

YORUM YAP